Izvor strahu 1

Izvor strahu

OnLine ključ do dušeOnLine ključ do dušeOnLine ključ do duše
OGLAS

Psihološko stanje strahu je povsem ločeno od kakršne koli konkretne in resnične neposredne nevarnosti. Poraja se v več oblikah: kot nelagodje, tesnoba, živčnost, napetost, groza, fobija itd. Ta vrsta psihološkega strahu se vedno nanaša na nekaj, kar se utegne zgoditi, ne pa na nekaj, kar se dogaja v tem trenutku. Vi sami ste tukaj in sedaj, medtem ko se vaš um ukvarja s prihodnostjo. To pa ustvarja razpoko  tesnobnosti. Če se istovetite s svojim umom in ste izgubili stik z močjo in preprostostjo, ki napolnjujeta  zdajšnji trenutek, bo ta razpoka tesnobe postala vaša stalna spremljevalka. S sedanjim trenutkom se lahko soočite vedno, ne morete pa se soočiti z nečim, kar je le projekcija uma – ne morete se torej soočiti s prihodnostjo.

Še več,  dokler se istovetite s svojim umom, bo vašemu življenju vladal ego. Zaradi svoje fantomske narave in kljub dovršenim obrambnim mehanizmom, pa je ego zelo ranljiv in negotov – ves čas se počuti ogroženega. To velja tudi takrat, kadar daje navzven vtis, da je zelo samozavesten. Pomnite, da je čustvo odziv telesa na to, kar počne um.

Torej kakšno sporočilo telo neprestano prejema od ega, tega lažnega jaza, oblikovanega po merilih uma? Pozor, ogrožen sem. In katero čustvo poraja to ponavljajoče se sporočilo? Strah, seveda.

Videti je, da ima strah več korenin. Strah pred izgubo, strah pred neuspehom, strah pred tem, da bi bili prizadeti itd. Toda v resnici vse te različne oblike strahu odražajo le egov strah pred smrtjo, pred izginotjem. Egu se namreč zdi, da za vsakim vogalom preži smrt. V tem stanju poistovetenja z umom strah pred smrtjo vpliva na prav vsak vidik vašega življenja.

Povzeto iz knjige Živeti v sedanjem trenutku, Eckhart Tolle

 

V opoju narcisaV opoju narcisaV opoju narcisa

PodobneObjave

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni dogodek

Zadnje objave

Izpostavljamo

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Društvo Pesem duše

Društvo Pesem duše

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Joe DispenzaJoe DispenzaJoe Dispenza
Deli to s prijateljem