Izzivi v partnerstvu: Strastni ples Venere in Marsa

Izzivi v partnerstvu: Strastni ples Venere in Marsa

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Mars in Venera sta planetarna predstavnika naše moške in ženske energije. Oba sta del pomembnega segmenta bivanja na tem planetu: ljubezni in strasti.

Velikokrat se dogaja, da nista najbolje usklajena v svojem plesu, se ne razumeta najbolje ali si celo nasprotujeta v svojem zvezdnem plesu. Preveč sta si različna in nesinhronizirana v občutjih in dejanjih. Mars se odloči za prvi korak v levo, Venera si želi v desno smer. Mars se razjezi in jo odločno potegne za sabo, takrat Venero zaboli, ni ji všeč njegova grobo izražena energija in moč. Sicer si želi pravega in možatega moškega a hkrati tudi nežnega in ljubečega partnerja.

Je sploh mogoče imeti 2 v 1?Izzivi v partnerstvu: Strastni ples Venere in Marsa 6

Kaj pa Venerina ženska energija? Koliko smo me lahko hkrati mame, partnerice in »ljubice«, torej 3 v 1? Lahko se zgodi, da je tudi naša Venera netaktna, kritična, pikolovska, ljubosumna, sama sebi neprivlačna. Kar samemu Marsu (moški energiji) vsekakor predstavlja izziv.

Planet Venera v astrološki karti med drugim simbolično predstavlja sposobnost občutenja zadovoljstva. Je predstavnik odnosov, harmonije, ljubezeni in lepote… Mars pa je simbol za našo strast, nagon, delovanje, seks… Oba predstavnika ima vsak od nas v svoji astrološki karti. Kakšne odnose bomo imeli je odvisno kako sta Mars in Venera v njej integrirana. Sodelujeta, se kregata ali si celo nasprotujeta?

Kdor potiska svoje naravne potrebe ne more biti v življenju zadovoljen, spontan in izpolnjen. V takih primerih pride do frustracije, nejevolje in negativnih čustev, ki slabo vplivajo na psiho, povzročajo hormonsko ravnotežje, ter uničujejo naše zdravje. Šele dobro povezana energija med Marsom in Venero nam daje celovitost. Ko uspemo spojimo ta dva nasprotja dosežemo občutek osebnega zadovoljstva, smo deležni zdravja, se počutimo ljubljene… Lahko se sicer zgodi, da je nekdo zelo uspešen na določenih področjih, ima odlično kariero, a v kolikor nima harmoničnega odnosa med Marsom in Venero, kljub doseženemu uspehu, ne bo resnično zadovoljen, spontan in imel bo manj življenjske energije.

Ženske smo svojo ženstveno vlogo v veliki meri podzavestno sprejele že od svojim mam v rani mladosti. Nekaj je dodala genetika, okolje, naše izkušnje… Z ozaveščanjem pa imamo moč in sposobnost, da neželjeno delovanje spremenimo.

Predvsem je pomembno, da spoznamo in ozavestimo svoje resnične potrebe. Vprašajmo se: kaj nam v resnici prinaša zadovoljstvo? Ljubezen, estetika, otroci, karirera, dom…? Osvobodimo svoja blokirana in boleča čustva, nagone, strasti. Neizražene potrebe, strasti in boleča čustva lahko sicer potiskamo in si jih ne priznamo ali pa jih preveč poudarjamo, odvisno od tega kateri planet je v karti bolj dominanten, Mars ali Venera. Posledica tega neusklajenega plesa med Venero in Marsom vedno pade na račun Sonca. Na račun slabše volje, energije, vitalnosti in samozavesti. In je vedno razultat neskladja moške in ženske energije, ki se nahaja v vsakem posamezniku.

Energija ljubezni je najmočnejša in najbolj ustvarjalna sila vesolja. Prepoznajte jo, dovolite ji, da se izrazi. Dovolite svojemu notranjemu bitju biti ljubljeno in ljubiti.

ISAR C.A.P., astrologinja in astroterapevtka – Moja želja in namen je, da bi lahko s pomočjo Astrologije in AstroHealinga tudi vam pomagala do pomembnih odgovorov na vaša vprašanja; da bi vam lahko pomagala na poti do vaše SREČE. Kajti sreča je, ko najdeme SEBE in zaživimo v polnosti to, kar v resnici smo: ljubezen in svetloba.
No Tab Selected
No Tab Selected
Deli to s prijateljem