torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Kako pomembna je spolna energija

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Intimnosti

Tokrat v članku osvetljujem področje intimnosti, spolnosti, seksa, orgazmov, tabujev, ki so s tem izjemno pomembnim in vitalnim področjem povezani.

Vse, kar si niste nikoli upali vprašat bilo koga glede vaših težav v spolnosti, boste zagotovo dobili marsikateri odgovor tudi v moji knjigi Iskreno o intimnosti. Sama ne poznam tabujev, ki bi mi blokirali zavedanje, kako pomembna je spolna energija, kako je zdravo negovati svoj libido in biti do njega prijazen, ljubeč in sproščen. Vse preveč je še vedno tabujev in predsodkov, ki so povezani s spolnostjo!!

Pri intimnosti bodimo odkriti in iskreni! Pomembnost spolne energije, spolnega akta in sproščanja vseh različnih kombinacij hormonov in zdravilnih koktajlov oksitocina in serotonina, če naštejem zgolj najbolj znana dva, je poznana vsaj nekaj tisoč let in dolgo ni bila predmet skrivanja, zavrtosti in prepovedanih tem. Mnoga starodavna plemena, ki jih označujemo za »divjake« še danes živijo v skladu z izvirnimi spolnimi potrebami zato ne poznajo bolezni, ki so proizvod modernega časa, kot so anksioznosti, nevrotični izpadi, motnje depresivnega spektra. Ne, oni se ravnajo po naravnih ciklusih ženske, narave in svojih potreb, ki se izražajo med drugim tudi preko naravne spolnosti.

Mnoge cerkvene dogme različnih verstev so označile spolno slo in spolni akt kot nekaj, kar se sicer mora zgoditi, da se spočne novo bitje, a se o tem ni smelo na glas govoriti ali bognedaj, da bi bilo to predmet naslade in sprostitve. Z dejanji, povezanimi s spolno prisilo in posilstvi so osvajalci ozemelj krojili zgodovino in svet skozi dolga stoletja krvavih vojn. Posilstva so najbolj uničujoče človeško orožje, ki stre tkivo nekega naroda ali ljudstva, ko vojaki v imenu napadalcev sistematično ponižujejo, posiljujejo in se izživljajo nad nemočnimi in nezaščitenimi ženskami, ki nato pogosto rodijo otroke, ki so plod zverinskih zločinov zoper osebno nedotakljivost in človeškost.

Kot lahko vidite, je spolnost vir močnega užitka in obenem neskončnega trpljenja. Skorajda ni vmesne poti. Tudi zato menim, da je potrebno biti res iskren o intimnosti, se o tem področju odprto pogovarjati in si ne zatiskati oči pred izzivi, ki jih nosi nepotešena spolna libidonosna energija.

Koliko od vas se ljubeče in res iskreno pogovarja s svojim partnerjem ali partnerko o tem, kakšno spolnost si želi, kako pogosto, kaj bi lahko spremenila, da ne bi postala rutina, kakšne spolne igračke kupita, da se svobodno igrata eden z drugim in eden pred drugim? Kako pogosto se ljubita? Kakšni so vajini orgazmi? Kaj naredita po strastnem seksu? Se obrneta po nekaj sekundah vsak na svojo strah ali pa se tesno objemata, poljubljata in zaspita v močnem objemu, zlepljena od vseh vajinih sokov in potu?

Tokrat ne bom razpredala o vseh košaricah in odbojih, ki jih dajeta eden drugemu, ko eden od vaju poda pobudo za seks, pa ga druga stran zavrne. Posledice takšnega neodgovornega in otročjega ravnanja si lahko preberete v opisani moji knjigi o intimnosti. Kajti, »odbijanci«, kot jih je simpatično poimenoval en nesrečni gospod v Svetovalnici, ki je poiskal pomoč, ker ga žena že leta odbija pri prošnji za spolnost, imajo svojo ceno in tudi zelo resne in boleče posledice. No, več o tem si lahko tudi preberete v moji prvi knjigi Iskreno o partnerstvu.

Avatar of Melita Kuhar
Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
follow me
No Tab Selected
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij