FeaturedOsebna rast

Kako postati in ostati srečen?

»Pozabili smo, da je sreča, naše najvišje dobro, naša popolnost, to, po čemer najbolj hrepenimo, znotraj nas – v naši duši, v zavesti o enosti, ki zaobjema vse, kar obstaja.« Nikola Tesla

Najgloblja človekova potreba je potreba po dihanju in prehranjevanju. Kisik in hrana sta nujna za naše golo preživetje.

Kakšno hrano – energijo pa potrebuje naša duša? Kaj je njen namen?

Odgovor na to vprašanje me muči že precejšen del mojega bivanja na tem planetu. Je namen našega življenja le imeti družino, otroke, hoditi v službo, se izobraževati, uživati na letnih dopustih, v športu, karieri, ljubiti …? Lahko, a vseeno mi pri tem nekaj manjka. Nekaj, kar je veliko več kot našteta »realnost«.

S katerim namenom sem prišla na ta svet? Kaj je moja naloga? Za temi besedami, slutim, je veliko več in hkrati veliko manj.

Če koga vprašam: Kaj je tvoja največja želja? je odgovor velikokrat: Biti srečen! Biti zdrav, imeti dovolj denarja, da počnem kar želim, rada bi imela otroke, uspešno kariero …

Pa bom srečen, ko bom imel veliko denarja? Bom srečen, ko bom zdrav, ko bom imel svojo hišo? Verjetno ja, vsaj nekaj časa. A to je tako, kot takrat, ko kupimo nov avtomobil. Mesec ali dva smo presrečni in v oblakih, kmalu pa ta »sreča« mine in smo tam, kjer smo bili, in zopet iščemo način, kako dušo napolniti z občutkom sreče.

Sreča in zadovoljstvo predstavljata za vsakogar od nas nekaj drugega. Globoko v sebi pa vemo, da gre za isto stvar, za prijeten zadovoljujoč občutek, za katerega bi si želeli, da je večen.

Reklame nas spretno vpeljujejo v svoje mreže in nam prodajajo srečo in zadovoljstvo. Mamijo nas v vsemogoče nakupe, v lepotne salone, v igre na srečo, ponujajo kredite ter obljubljajo občutek sreče in zadovoljstva. Namen potrošniške družbe je, da je človek nesrečen in nezadovoljen, saj takrat naredi vse, da bi si »kupil« nepopisni občutek sreče.
Ko kupujemo materialne dobrine, mislimo, da nas bodo osrečile. Ko bomo imeli avto, hišo, ugled, lepo in mlado telo, krasno obleko, mislimo, bomo srečni in zadovoljni. A te sreče ni od nikoder, če pa že pride, je to zgolj kratek obisk.

Ampak kako postati in ostati srečen?

Občutek sreče je že v nas. Je vedno bil in bo. Je neločljiv del naše biti, naše duše. Da se imamo radi, se sprejemamo, da smo do sebe ljubeznivi. Ta božanski občutek je potrebno zopet priklicati in obuditi. Začnimo pri sebi. Da bomo postali svetla lučka, ki bo svetila na pot še drugim bitjem na tem planetu. Začetek je neverjetno enostaven. Bolj, kot si mislite. Samo odločitev je potrebno sprejeti.

Za srečo se je potrebno odločiti. (Dr. Aleksander Šinigoj: Odloči se za srečo.)

Potem pa poiščite način, kako boste srečo obudili. Obstaja veliko poti in načinov. Pomembno je le, da se zavedate, da ni čarobne paličice in se boste morali nekoliko potruditi. Nekoliko? Verjetno kar močno. A ker vaja dela mojstra, vem, da vam bo uspelo.

Eden izmed načinov, s katerim sem si pomagala sama in si še vedno, je AstroHealing. Izredno sem hvaležna svojemu profesorju Aleksandru Imširagiću, da mi je predstavil ta življenjski študij.

Vse, kar se dogaja v našem življenju, se dogaja tudi v nas samih; ko uravnovesimo svoje notranje energije ustvarimo harmonijo na čustvenem in mentalnem, avtomatsko ustvarimo ravnotežje in dobrobit na vseh področjih svojega življenja- na fizičnem in socialnem.

V astrologiji je simbolična predstavnica zadovoljstva in privlačnosti Venera, Luna pa je med drugim arhetip za brezpogojno ljubezen, mir in srečo. Glede na njuno postavitev v astrološki karti (znak, hiša, aspekti, vladarstvo) je odvisno, koliko se počutimo zadovoljne in srečne. Največkrat to pomeni za nas delo na 2. in 4. čakri. Ne gre zlahka in ne čez noč. A kaj pomeni nekaj mesecev, eno leto ali več dela na sebi v primerjavi s tem, kar lahko pridobimo – notranji mir in srečo, to, po čemer najbolj hrepenimo? Včasih tudi potrebujemo pomoč nekoga, da lažje najdemo svojo pot.

Če vam je dovolj neprijetnih stanj in občutkov ter je sreča, le kratkotrajni obisk, vam želim, da danes stopite v akcijo in sprejmete kakšno novo odločitev. Odločitev, ki vas bo pripeljala na pravo pot do trajne sreče.

O Marjanca Vergan

Moja želja in namen je, da bi s pomočjo Astrologije, AstroHealinga in Energijske psihologije tudi vam pomagala do pomembnih odgovorov na vaša vprašanja; da bi vam lahko pomagala na poti do vaše sreče.

Moja spletna stran
Vsi članki

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Sorodne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !