Razne Tehnike

Kako poteka Core Energetics® seansa?

Core Energetics® je edinstven in celovit pristop k mentalnemu, čustvenemu, telesnemu in duhovnemu zdravju. Proces učinkovito in holistično obravnava celotno bistvo vsakega posameznika.

Zasnovan na trdnih temeljih psihologije Core Energetics® vključuje in seže mnogo dlje od samo učinkovitega svetovanja vse tja do zdravljenja korenin depresije, tesnobe, odvisnosti, izčrpanosti in sindroma izgorelosti, krize v odnosih, poslu in težav s financami. Prav tako uspešno se loteva tudi kompleksnih bolezenskih stanj. Proces je enako učinkovit v skupinskih in individualnih terapijah.

“Core Energetics® je popoln pristop do bivanja in zdravja. Trenutek, ko razdrobimo in preobrazimo naše obrambe, izkusimo popoln pretok življenjske energije in ljubezni skozi naše telo. To spremeni našo zavest. Naša naloga je pomagati posameznikom da ljubijo in so ljubljeni. Vse drugo je izkrivljanje.”
John C Pierrakos, MD
Ustanovitelj Core Energetics®
(8.2.1921-1.2.2001)

Kako poteka Core Energetics® individualna seansa?

Individualna seansa običajno traja 1 uro. Možno se je dogovoriti za podaljšano seanso, ki traja uro in pol.
Seansa se začne s pogovorom, kjer se klient predstavi. Core Energetics® terapevt lahko postavlja vprašanja ali pa pusti, da klient sam pove, kar pač čuti in želi. Terapevt si klienta tudi ogleda, njegovo držo, postavo, konstitucijo. S klientom se pogovori o konkretni težavi, ki je lahko fizičnega izvora, neko psihično stanje ali bolezen.

Že ob pregledu terapevt iz drže telesa in drugih telesnih znakov prepozna karakterno strukturo klienta, prepozna mesta, kjer klient blokira energijo, kje jo zadržuje oz izpušča, če je ima premalo.
V naslednjem koraku terapevt s telesnimi vajami, s spremembo drže telesa začenja pospeševati pretok energije v dele telesa, kjer pretoka ni. Klientu pomaga, da se napolni z energijo, da pride v stik z lastnimi viri za zdravljenje in dobro počutje.

Pred odhodom terapevt klientu svetuje telesne vaje in druge oblike duhovne prakse in telesne vadbe, ki naj jo klient redno izvaja.
Za dosego trajnejšega učinka je potrebno več terapij. Za prepoznavanje uspešnosti metode pri posamezniku svetujemo 3 zaporedne terapije. Včasih je potrebno tudi intenzivnejše delo.

Seansa je usmerjena v tri kategorije:
1. Vaje za energijo in telo
2. Problemsko usmerjene vaje
3. Procesno delo

Kapaciteta zadovoljstva je telesna funkcija. Vsak posameznik je sam odgovoren zase, za svoje zdravje in dobro počutje.

Vaje za energijo in telo združujejo telesne vaje, od katerih vam bodo marsikatere že poznane. Mnogo jih izvira iz joge, borilnih veščin in drugih disciplin telesne vadbe. V Core Energetics® so te vaje zbrane po telesnih sklopih. Delamo jih zavestno. Osnovni namen je dvigniti nivo energije v telesu, izboljšati pretok in tako doseči večjo fleksibilnost, prekrvavitev in stanje budnosti, ki nam omogoča, da pridemo v stik z lastnim bistvom.

Problemsko usmerjene vaje so namenjene temu, da pripravijo telo in um za delo s specifičnimi težavami, katerih korenine se lahko zadržujejo v telesnem spominu in energijskem sistemu in so zelo stare. Z vajami aktiviramo meridiane, pospešimo cirkulacijo energije, dvignemo nivo dihanja ter združimo zgornji in spodnji del telesa.

Po segmentih delimo te vaje takole:
• primarno prizemljevanje
• sekundarno prizemljevanje
• polnjenje
• stresna pozicija
• praznjenje
• čustveno izražanje

Znotraj teh segmentov se nahajajo vaje za:
• dihanje
• gibanje
• izraz
• zvok
• kontakt
• glas
• presežek energije

Vaje tega sklopa so tudi priprava na procesno delo. Pri tem se osredotočimo na:
• sedem segmentov telesa
• energiziranje skozi čakre
• odpiranje centrov volje na hrbtu

Procesno delo je namenjeno integraciji procesa spreminjanja, ki ga izzovejo vaje za energijo in telo ter problemsko usmerjene vaje. Proces je osredotočen na celost in vaje v tem sklopu povečujejo ravnotežje in pretok energije skozi kolke, hrbet, medenico, križnico, hrbet in glavo. To ustvarja stabilnost in harmonijo. Nadalje so vaje namenjene krepitvi mobilnosti in značaja.

Core Energetics® skupinske terapije

Skupinske terapije svetujemo posameznikom ali parom, ki se srečujejo predvsem s težavami s področja socialnih stikov, partnerskih odnosov, odvisnosti. Posamezniki, ki so doživeli ali doživljali globoke travme, naj se pred obiskom skupinske terapije posvetujejo s terapevtom, ki bo delavnico vodil.

Posamezniki, ki jemljejo kakršnakoli zdravila kot so antidepresivi, psihotiki ali nevroleptiki, morajo o tem obvestiti organizatorja delavnice ali terapevta, ki bo delavnico vodil.

Ko začnemo živeti življenje miru, ljubezni in modrosti preko harmonične indukcje širimo podobne vibracije in tako vplivamo tudi na svojo ožjo in širšo okolico. S tem posledično vplivamo tudi na svetovni mir. Veseli nas, da Core Energetics®, ki ustvarja zdrav pretok energije v telesu posameznika in združuje srca ljudi že po mnogih delih sveta, prihaja tudi v Slovenijo.

Pokaži več

Tadeja Tabitha Bradaš

Sem mati, žena, duhovna svetovalka in učiteljica, v prvi vrsti pa sem ženska.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !