Kako veš, da si v napačnem razmerju?

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

Srečujem zmeraj več ljudi, ki so ujeti v hrepenenje po človeku, ki jim ljubezni ne vrača. Nekaj kronično primanjkuje; manjka naklonjenosti, manjka druženja in manjka ljubezni. Čeprav je seks odličen, je včasih potrebno spoznati, da obstaja tudi razmerje s čudovito spolnostjo in vsem, kar spada zraven.

Tipični simptomi neizpolnjujočega razmerja so naslednji:

 • Ko želiš, da bi se videla, nima časa

 • Pokliče te takrat, ko se mu/ji zaljubi, takrat izpustiš vse iz rok in pridrviš do te osebe

 • Potreba po dokazovanju je nenehno prisotna. Nikakor se ne moreš sprostiti v njegovi družbi

 • Ko si izmenjata dotike in užitke, se ob slovesu počutiš žalostno, prazno

 • Ko razmišljaš o prenehanju tega razmerja, se oseba na drugi strani kar naenkrat začne truditi, da te ne izgubi

 • V odnosu se počutiš prazno, nezadovoljeno, neuslišano, nekje globoko v sebi čutiš, da si zaslužiš veliko več, a nikakor ne znaš iz tega kroga

 • Hrepeniš po dotikih, po pogovoru, druženju izven spalnice, a se za takšna druženja nikakor ne najde časa

Simptomov bi lahko naštevala še do jutri, vendar to ni moj namen. Moj namen je, da končno spregledaš in narediš korak naprej. Zaživiš, zadihaš in začneš znova. Znašel/la si se v razmerju s »pijavko«, zato se čimprej odloči, da takšno razmerje zaključiš. Ko tvoji pijavki zmanjka energije, te pokliče, izkoristi in nato se ti znova počutiš prazno ter izkoriščeno.

Tudi sama sem izkusila odnos te vrste, zato sem pri mojih strankah zdaj toliko bolj suverena v argumentih, zakaj naj se čimprej poberejo iz takšnega odnosa. Občutek, da si ne zaslužimo pozornosti in topline nekoga, ki nam je pri srcu, je ubijajoč. Lahko pademo v hudo depresijo, ki ji sledi neproduktivnost in kronični pesimizem. Življenje izgubi smisel, edino veselje, ki je prisotno, je veselje do točno določene osebe.

Če se nam življenje vrti okoli ene in edine osebe, ki nam ne namenja pozornosti, kot bi jo sami želeli, je skrajni čas, da pri sebi naredimo korenite spremembe.

 • Staro prepričanje o ljubezni naj ostane le spomin.

 • Ko si postavimo nove temelje, nove cilje, začnemo življenje in ljubezen gledati na drugačen način.

 • Kar naenkrat se v našem življenju pojavi oseba, ki nas občuduje, nas sprejema v vseh naših različicah in nam stoji ob strani v naših najtežjih trenutkih.

 • Preden si postavimo nove temelje, je potrebno predelati strah pred novim in še neodkritim. Ta strah je včasih tako močan, da nas drži v krempljih naše celo življenje.

Kdaj se najpogosteje znajdemo v zgoraj opisanem odnosu:

Večinoma smo ženske nagnjene k temu, da rade trpimo brez razloga. Ženskam, ki so končale dolgoletno suhoparno vezo, kjer ni bilo strasti, razvoja in življenja, se ponavadi zgodi, da po končani vezi »nabašejo« na kakšnega divjega samca, ob katerem dobesedno izgubijo glavo. Seks je fantastičen. Ker še tega nikoli v življenju niso doživele, smatrajo, da je to to! Zaljubijo se do onemoglosti, medtem ko je na drugi strani zgodba popolnoma drugačna. Moški se predaja zgolj spolnim užitkom, ni nujno, da je monogamen. Mogoče je poročen, a tega ne pove, mogoče je čustveno ranjen in se boji odpreti in prepustiti.

Ženske smo tudi nagnjene k temu, da bi rade čustvenega reveža spravile v red. Mu pomagale in šle kdaj tudi preko sebe v smislu, da si jemljemo čas za druženje, čeprav bi ta čas morale nameniti bolj pomembnim stvarem.

Ko smo v takšnem razmerju, kjer je prisotno neizmerno hrepenenje, čakanje in kronična želja po spremembi, je skrajni čas, da sami naredimo to spremembo s tem, da zaključimo takšen odnos. Za zmeraj! To seveda ni lahko, ne uspe iz danes na jutri, ampak je potrebna polna zavest in močna volja, da se premaknemo proti našemu cilju – ljubečemu partnerstvu.

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Komentarji 2

 1. Avatar Anja says:

  “Ženske smo tudi nagnjene k temu, da bi rade čustvenega reveža spravile v red”

  RES JE 😉

 2. Avatar Manuel says:

  Veliko zgoraj napisanega drži tudi obratno. Tudi moški se lahko znajdemo v podobni situaciji.
  Dober Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke