Šri Činmoj-Sri Chinmoy

Šri Činmoj-Sri Chinmoy

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Šri Činmoj je uresničeni duhovni mojster, predan služenju iskalcem globljega pomena življenja. Skozi poučevanje meditacije, glasbo, umetnost, literaturo, športne dosežke in s svojim življenjem si je prizadeval navdihniti druge, da najdejo notranji mir in izpolnitev.

Rodil se je Bengalskem leta 1931, z 12-imi leti se je pridružil duhovni skupnosti, ašramu Šri Aurobinda, v Pondicheriju. V ašramu je preživel 20 let in izvajal intenzivno duhovno prakso. Meditiral je tudi do 14 ur dnevno, pisal poezijo, eseje, duhovne pesmi , se ukvarjal z atletiko in nesebičnim služenjem. Še v najstniških letih je doživel veliko globokih notranjih izkušenj in dosegel stanje zavesti, ki ga različne tradicije različno imenujejo kot npr.: duhovno uresničenje, razsvetljenje, enost z univerzalno zavestjo. Leta 1946 je sledil notranjemu klicu in odpotoval v New York, da bi delil svoje notranje bogastvo z iskrenimi iskalci na zahodu.

Šri Činmojevo življenje je izraz neomejene krativnosti. Njegovo delo na področju glasbe, poezije, slikarstva, literature in športa predstavlja sposobnost preseganja potencialov in služi kot brezčasni zaklad za navdih ljudem. Je otipljiv dokaz, da lahko z enostjo in kot instrument najvišje zavesti, človek doseže in preseže vse.

Danes služi Šri Činmoj kot duhovni vzor učencem v več kot 60 državah. Uči pot srca, kot enostavno pot za hiter duhovni napredek. Z meditiranjem na duhovno srce, lahko iskalec odkrije svoje lastne notranje zaklade miru, sreče, luči in ljubezni. Učenci po njegovih navodilih živijo uravnoteženo življenje, ki zajema disciplino, molitev in meditacijo ter dinamiko sodobnega življenja.

Šri Činmoj je vstopil v Mahasamadi – mističen proces skozi katerega duhovni Mojstri zapustijo telo, 11, oktobra 2007.

Šri Činmoj nas uči, da duhovno bogastvo ni last posameznika, temveč je univerzalno in pripada vsem, zato nikoli ni zaračunaval svojega duhovnega vodenja, tudi ne številnih koncertov in drugih javnih dogodkov. Tej tradiciji sledijo tudi njegovi učenci, ko izvajajo brezplačne tečaje meditacije, koncerte, humanitarne prireditve in druge dogodke. 

Uradna spletna stran: http://si.srichinmoycentre.org/

Deli to s prijateljem