Išči
Generic filters
12019 / Pixabay

Karma in korenska čakra

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Alja Aljančič
X

Spremljaj objave: Alja Aljančič

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS

Naša popotovanja so dolga, večna in trajajo v neskončnost.

Naša bit, ki prebiva na področju srčne čakre je tisti del nas, ki nikoli ne umre in obstaja večno. Menja samo obleke in kraj kamor se reinkarnira. Med potjo do tega trenutka smo si nabrali že veliko različnih izkušenj, ki so tako dobre kot slabe. Iz njimi smo si ustvarili karmo, ki jo nosimo s seboj tudi potem, ko naše telo umre. Ta se vtisne v dušni zapis in se zopet izrazi, ko zavzamemo telesno obliko. Ravno ti vzorci pa nam lahko povzročajo marsikatero težavo, s katero se soočamo v življenju, zaradi katere težje napredujemo in se nam včasih celo zdi, da se lovimo za rep.Že nekaj časa se zavedam dejstva, da smo sami ustvarjalci svojega sveta. Vsaka misel, občutek in dejanje nas vodi v ustvarjanje naše prihodnosti. Vse kar je okoli nas nosimo v sebi. A v zadnjem času me je to dejstvo zadelo kot strela z jasnega in začela sem se jasno zavedati, da so vse tiste malenkosti, ki mi niso ravno po godu pri ljudeh v moj okolici v bistvu tudi v meni. Sprva je bilo težko priznati vse tiste nezavedne dele sebe, ki bi jih najraje prekril z blazino in pozabil, da obstajajo, a če si človek želi osebnostno rasti, pride čas, ko moraš pogledati vase in si priznati, da si se motil. Na koncu ugotoviš, da s tem ni čisto nič narobe in tako odbiješ ego, ki ti na vsak način želi pridigati, da nisi dovolj dober. Ni res. Dobri smo točno taki kot smo.
V bistvu si sami ustvarjamo način mišljenja in imamo nadzor nad svojimi mislimi, občutki in dejanji.
A vseeno pridejo trenutki, ko reagiramo impulzivno, podzavestno in se v določenem trenutku ne znamo nadzorovati, kasneje pa storjeno obžalujemo.

Iz kje pridejo taki nenadzorovani odzivi?

Ravno to so tiste podzavestne lastnosti, ki jih nosimo v svoji notranjosti in se jih niti ne zavedamo, dokler česa ne začnemo brskati po sebi in prižigati luč tam kjer je še tema.Vsi naši odtisi in karme ležijo v prvi čakri ali korenski čakri in nam povzročajo težave v snovnem svetu. Vse skupaj je podobno primerjavi z rastlino. Vidimo njeno steblo in lep cvet, ki nas navdihuje s svojo lepoto, a ne vidimo korenin, ki so globoko v zemlji. Prav tako so v korenski čakri shranjene vse naše dobre in slabe izkušnje, ki smo si jih nabrali skozi našo dušno popotovanje.Trenutno sem na točki v življenju, ko sem se začela zavedati, da je treba kopati še globje, da bi lahko našli ves plevel, ki onesnažuje našo energijsko telo in ga počistiti z modrostjo in strpnostjo, da bi lahko našli osebno svobodo in se rešili vseh karm, ki jih nosimo s seboj.Tako se veliko sprehajam po čakrah, ki so kot neka osnova našega energijskega telesa in so pomembne pri našem čustvenem/mentalnem počutju, kot tudi fizičnem počutju. Velika večina ljudi se z zavestjo nikoli ne dvigne višje od korenske čakre in tako tava iz življenja v življenje v enakih vzorcih in navadah ter tako počasi napreduje.Ta čas pa je nekaj posebnega in vsi skupaj potrebujemo bolj svež pogled na svet, da bi lahko ta planet rešili pred katastrofo in nenehno kontrolo, ki jo nad nami izvaja elita in spoznali svojo pravo naravo, se vrnili nazaj k zemlji in zopet ozavestili kaj je to brezpogojna ljubezen, medčloveško razumevanje, sprejemanje in toplina. Do tja je še dolga pot, a če se odločimo, da bomo nanjo stopili, je to prvi korak izmed mnogih, ki jih bomo morali narediti, da bomo prišli tja kamor želimo. Včasih bo veselo, včasih bo bolelo, a drugače ne gre. Zato se lotimo čiščenja prve čakre in dvignimo vse tiste vzorce, ki nas tiščijo v nizki zavesti na površje in se počasi osvobodimo vse bolečine, ki jo ti vzorci prinašajo.

Predstavila vam bom enostavno vajo izmed mnogih, ki jih lahko izvajate, da bi očistili svojo prvo čakro:

  1. Uležite se na tla in poskrbite, da vam bo udobno in da vas ne bo zeblo. Zaprite oči in samo opazujte svoje dihanje. Ob vdihu si lahko ponovite besedo mir in ob izdihu besedo sproščenost.
  2. Osredotočite se na predel na dnu medenice kjer se nahaja korenska čakra. Skozi notranji uvid si poglejte kako čakra zgleda. Je lepe svetlo rdeče barve ali je temna (temna barva kaže na nepravilnosti)? Poskusite začutiti energijo te čakre.
  3. Položite obe dve roki na ta predel in si predstavljajte kako rdeča barva pronica iz vaših rok in napolnjuje to čakro. Predstavljate si, da rdeča barva počasi napolnjuje vaše celotno telo. Naj vas prevzame energija te čakre. Opazujte občutke, ki se pojavljajo. Mogoče dobite kakšen odgovor, ki ga iščete.
  4. Občutite podlago pod seboj in začutite kako ste povezani z materjo Zemljo. Ostanite v tem občutku toliko časa kot vam odgovarja, potem pa se pretegnite in odprite oči.
Korenska čakra je poleg naše karme odgovorna tudi za to koliko se čutimo povezani z zemljo, kako gledamo na finance, kakšno je naše partnersko/družinsko življenje in za to ali se počutimo varni in sprejeti. A to je že zgodba za drug članek na to temo. Zaenkrat je dovolj, če se začnemo zavedati dejstva, da nas velikokrat v življenju pogojujejo stari vzorci, ki potujejo z našo dušo in da se odločimo, da jim bodo stopili na prste in začeli delati na tem.V veliko pomoč pa so nam resnično lahko ljudje okoli nas, ki so nam kot ogledalo skozi katerega lažje pridemo do odgovorov, kje so tisti deli v nas, ki rabimo nego in spremembo. Ta pot zgleda tako kot, če bi vam nekdo odrl vrata in povedal, da je pot polna trna in pošasti, a na koncu boste našli raj. Bi si upali stopiti na to pot? Enako zgleda pot, ki jo skozi korensko čakro začnemo, da bi se osvobodili starih spon in ugledali luč.

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem