Ko se ti sesuje svet

Ko se ti sesuje svet
Ko se ti sesuje svet

Anja je stara 33 let, samska, brez službe, v podnajemniškem stanovanju. Življenje se ji je pred kratkim čisto sesulo, vsi so jo zapustili, opravlja pa zgolj priložnostna dela, kjer kaj najde. K meni je prišla po pomoč.

Pravi, da je pod močnim stresom, da diha že na škrge in da se počuti, kot da ne bi bila v svojem telesu. Mučijo jo žalost, jeza, krivda, razočaranje in brezup. Še posebej nanjo pritiska občutek krivde, da je neumna, naivna, ničvredna, da karkoli naredi, ni dovolj dobro, in zato tudi pritegne v svoje življenje ljudi, ki vedno najdejo način, da jo izkoristijo in hodijo po njej. Kar duši jo v prsih.

Vstopili sva v Soulwork magično votlino, ki jo nekateri izmed vas že poznate. Ko je sledila svojim težkim občutkom, je prišla do najmočnejše točke – tam se je počutila staro kot Zemlja, utrujena od vsega, utrujena od življenja. Imela je občutek, kot bi si preveč naložila in da je vsa ta teža kot plašč na njej, ki ga mora nositi, ker nima izbire. Občutek je imela, kot da ji je bil ta plašč vsiljen še pred rojstvom. Kot da se je že rodila s to težo življenja in da je ta plašč kot njena koža in ga zato ne more odložiti.

Moj komentar: če imamo občutek, da smo se že rodili z določeno težo v duši, ali žalostjo, strahom, jezo, v večini primerov pomeni, da smo jo »pobrali« iz naše okolice preko maternice in preko popkovine. Za fetus sta maternica in popkovina prevodnik za vse informacije in dogodke, ki se dogajajo v okolici noseče matere (prepiri, stresno okolje, hrup…) in hkrati prevodnik za hormone, kemijo in čustva, ki jih nosečnica »prebavlja« (strahovi, žalost, jeza, neizpolnjujoče partnerstvo, varanje, izguba službe, selitev, smrt nekoga bližnjega…). Vse te informacije in čustva se vtiskujejo v plod že od samega začetka. Tudi, če nosečnica samo razmišlja o splavu, lahko to čustvo plod zazna in pride do svojega prvega spoznanja in to je, da ni zaželen.

Tudi Anja je na ta način še pred rojstvom vsrkala v svoj čustveni spomin neprijetne in težke dogodke okoli svoje matere in v njej sami. Lastnega otroštva pa se Anja sploh ne spominja. Ničesar. Tema. Torej se je moralo dogajati marsikaj hudega, kar človek raje pozabi, da lahko sploh preživi na tem svetu in ostane priseben.
S pomočjo Soulworka se je Anja »odvezala« od tega težkega plašča in ga spremenila v energijski ščit, ki jo varuje pred vsem in vsakomer ter obnavlja njeno vitalno energijo.

Tina Puncer, terapevtka soulworka, Reality shifter
www.loving-wisdom.com

foto: freedigitalphotos.net

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: