Korenčkova juha – ajurvedski recept

Korenjeva juha je temelj zdravilnih juh, saj s svojo oranžno ognjeno barvo prinaša sonce v naš prebavni sistem. Korenjeva juha prebudi naše telo, ko smo lenobni in zaspani, um pa počasen. Korenjeva juha je ena izmed najboljših izbir za prihajajoče mrzle dni. Zaradi svoje preprostosti pomirja in je več kot dobrodošla v vsakdanjem zapletenem življenju.

Korenje vsebuje veliko antioksidantov, zato korenjeva juha daje oporo našemu imunskemu sistemu. Beta karoten naše telo spremeni v vitamin A, ki je potreben za zdravo kožo in sluznico, pomaga čistiti jetra, zato pomaga ohranjati dober vid in zdravje oči.

Ingver in črni poper pomagata spodbuditi prebavo. Prav tako pa ima korenje blag odvajalni učinek, zato je korenjeva juha še posebej priporočljiva v hladnih dnevih, ko pojemo več mastne hrane.

SESTAVINEkorenckova juha
4 celi korenji
1 steblo zelene
2 ščepa črnega popra
1 žlica nasekljanega ingverja
2 ščepa mlete kumine
2 žlici prečiščenega masla
2 ščepa himalajske soli

PRIPRAVA
Na prečiščenem maslu prepraži ingver in kumino. Dodaj nasekljano korenje, zeleno in poper. Popraži. Dolij vodo in skuhaj do mehkega. Vsebino zmiksaj s paličnim mešalnikom, da dobiš gosto juho.
Ko juho postrežeš, jo okrasi še z nekaj sveže nasekljanih listov zelene in petršilja.

DOBER TEK!

O Zavod Bisernica

Poslanstvo zavoda za razvoj kreativnosti in osebno rast je uresničevanje zadovoljstva v vsakem posamezniku skozi zavedanje.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: