Išči
Generic filters
Kraniosakralna resonanca: Sproži procese samozdravljenja v telesu

Kraniosakralna resonanca: Sproži procese samozdravljenja v telesu

Spremljaj Karima Valentina Hočevar
X

Spremljaj Karima Valentina Hočevar

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Kraniosakralna resonanca: Sproži procese samozdravljenja v telesu 1Kraniosakralna resonanca: Sproži procese samozdravljenja v telesu 1Kraniosakralna resonanca: Sproži procese samozdravljenja v telesu 1

Kraniosakralna resonanca je zelo uporabna metoda pri ugotavljanju in odpravljanju različnih težav z zdravjem našega telesa. Je terapija, ki pomaga prisluhniti notranji življenjski energiji, da sproži procese samozdravljenja v telesu. Upošteva celovitost človeškega telesa ter medsebojni vpliv telesnih, mentalnih in čustvenih procesov.

Kraniosakralna resonanca je biodinamčni pristop h kraniosakralni terapiji. Ta pristop odlikuje globoko spoštovanje življenja in njegovega izražanja v človeškem telesu. Začetke terapije in njen izvor najdemo v delu ameriškega osteopata dr. Williama G. Sutherlanda v začetku 20. stoletja.

Kraniosakralna resonanca prisluhne življenjski sili, ki vzdržuje in povezuje vse življenjske funkcije v človeškem telesu. To življenjsko silo imenujemo dih življenja. Ta ustvarja subtilno-ritmični utrip, ki ga imenujemo tudi primarno dihanje in ga lahko čutimo kjerkoli v telesu. Utrip je prisoten skozi vse življenje. Začne se kmalu po spočetju in ugasne kmalu po smrti. Plimi podoben pojav je neposreden izraz notranjega zdravja človeškega telesa.

Namen kraniosakralne resonance je omogočiti jasnejši izraz diha življenja, našega prirojenega zdravja.

Z nežnim, točno določenim in obenem močno emocionalnim dotikom terapevt posluša in podpira to življenjsko silo in tako omogoča telesu dostop do lastnih virov za ozdravljenje. Na ta način omogoča telesu zdravljenje od znotraj.

Dih življenja je neposredni izraz ustvarjalnega namena obstoja. Izhaja iz globoke tišine, imenovane tudi dinamična tišina.

Dih življenja ustvarja bioelektrično poljematrico, ki predstavlja načrt človeškega telesa. To je organizacijsko načelo, prirojena modrost telesa. Vsa tkiva in tekočine se v telesu organizirajo v odnosu s to matrico.

Obstaja notranja inteligenca, ki ohranja ravnovesje in harmonijo v vseh funkcijah človeškega telesa. Ta inteligenca vsebuje vso znanje, ki je potrebno za samozdravljenje, lastno uravnavanje in popravljanje. Ti procesi se odvijajo v skladu s prirojenim načrtom zdravljenja.

Pri biodinamičnem pristopu terapevt popolnoma zaupa tej inteligenci. Prepusti se njenemu vodenju in sam na različne načine podpira prirojeni načrt samozdravljenja, ki se mu odkriva.

Pri biodinamičnem pristopu se prav tako zavedamo energetskega polja z lastno dinamiko in dinamiko vseh tkiv ter tekočine. Energetskih vzorci iz nerešenih življenjskih izkušenj neposredno vplivajo na dinamiko tekočin in tkiv. Odpravljanje teh vzorcev v teku razkrivanja prirojenega načrta zdravljenja vodi k boljšemu zdravju, ravnovesju in harmoniji.

Zdravje je vedno v središču vsakega živega organizma. Organizira vse njegove funkcije, ki organizem ohranjajo pri življenju. Zdravje torej deluje tudi v vseh najbolj težkih fizičnih in čustvenih pogojih, ki jih organizem doživlja.

Zdravje, o katerem mi govorimo, je v središču vsakega živega bitja
in ga ni moč povečati ali zmanjšati.
Z drugimi besedami, zdravje v našem telesu je 100 % na voljo
24 ur na dan od spočetja do smrti, nato izpuhti, ne umre.
Dr. James Jealous, DO

Metoda kraniosakralne resonance sprejema to razlago za svoje osnovno vodilo.

Prisluhnemo in podpiramo prirojeno zdravje človeškega telesa, zato da lahko poteka zdravljenje od znotraj.

KORISTI KRANIOSAKRALNEGA DELOVANJA

 • je protistresno zdravilo,
 • sprosti telesa in duha,
 • povezuje telo, um in človeški duh,
 • uravnoteži avtonomni živčni sistem,
 • krepi imunski sistem,
 • krepi in uravnoteži hormonski sistem,
 • sproži koristno spremembo v sistemu telesnih tekočin: povečuje izmenjavo tekočin,
 • povečuje vitalnost,
 • uravnoteži delovanje leve in desne strani možganov,
 • sprošča zadrževanje delovanja in napetosti v organih, mišičevju in v membranskemu sistemu možganov ter hrbtenjači,
 • izboljšuje strukturno prilagoditev,
 • pomaga pri doživljanju šoka, ki je posledica hude poškodbe, nesreč, čustvenih ran, operacije, zapletov pri rojevanju.

Posebej pomaga še pri: migrenah, nepravilnem delovanju čeljusti, uravnavanju krvnega tlaka, stresu, depresiji, motnjah zbranosti in hiperaktivnosti ter pri sindromu kronične utrujenosti.

Avtor: Valentina Hočevar – Karima
www.ran-silentium.si

 • Članki
Kraniosakralna resonanca: Sproži procese samozdravljenja v telesu 4
Uni.dip.ekon. in je pridobila certifikat iz Kraniosakralne resonance, iz »Inner Child Work« terapije (so-odvisnostna terapija) ter iz Joge plesa – Shakti Dance.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Spremljaj Karima Valentina Hočevar
X

Spremljaj Karima Valentina Hočevar

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Deli to s prijateljem