Kristali in minerali zdravijo in krepijo človeka

Kristali in minerali zdravijo in krepijo človeka

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Kristali  zdravijo in krepijo človeka, živali in rastline. Počasi, a vztrajno prodirajo v človekovo notranjost, kjer tičijo vzroki njihovih težav.

HEMATIT

Je kovinsko črn železov oksid. Nošenje hematita je priporočeno v kombinaciji s kristalom kamene strele, bisera, roževca ali ametista. Krepi krvni obtok, zato ga priporočajo ljudem, ki jih rado zebe. Uravnava rdeča in bela krvna telesca, pomaga pri pravilnem delovanju notranjih organov, ledvic, žolča, želodca, jeter, vranice in trebušne slinavke. Pomaga tudi pri histeriji in aritmiji srca, blaži trmo in pretirani egoizem. Hematit močno vpija negativno energijo, zato ga je treba čistiti pogosteje. Depresivnim, občutljivim in ljudem z malo energije uporabo in nakup hematita navadno odsvetujemo.

HELIOTROP

Je mikrokristalni zeleni različek jaspisa. Že v srednjeveških časih so ga ljudje uporabljali za zdravljenje infekcij, pri vnetjih in zastrupitvah. Priporočajo ga pri akutnih infekcijah, kjer ga nosimo kot obesek na predelu timusa. Eliksir stimulira limfne žile, raztaplja strupe v telesu in reducira pretirano kislost telesa. Pomaga pri slabokrvnosti, znižuje holesterol v krvi in uravnava krvni tlak.

HIASTOLIT ali andaluzit

Vsebuje različno temni grafit, običajno v obliki križa ali štiriperesne deteljice, ki je metamorfno spremenjena organska snov. Hiastolit je mineral, ki prinaša srečo in se uporablja pri pospeševanju različnih procesov, uravnava vse osnovne energetske elemente (zemlja, voda, zrak in ogenj) in jih posamezno okrepi. Deluje podobno kot atlantski prstan, ki ščiti in nas povezuje z vsemi nebesnimi stranmi (sever, jug, vzhod in zahod). Pomaga pri revmatičnih obolenjih, pomirjajoče deluje pri ekstremnih čustvenih stanjih. Hiastolit je močan energetski kamen, ki pomaga tudi pri impotentnosti ter pomaga ljudem, ki so zavrti v spolnosti. Dobro deluje na prostato in nas prizemljuje. Obvaruje nas pred okužbami in izboljšuje prekrvavitev. Avstralski domorodci ga uporabljajo za zaščito pred uroki.

HRIZOKOLA

Je zeleno moder bakrov silikat. Pomaga nam pri obolenju jeter, žolčnih kamnih ter presnovi. Ker vsebuje baker, nam pomaga pri revmatičnih obolenjih in blaži bolečine. Pomirjajoče deluje na živčni sistem in uravnava razpoloženje, preprečuje vnetja grla in dihalnih poti, umirja astmatične napade. Perujski Indijanci ga zelo cenijo, ker jih po njihovem mnenju povezuje z realnim svetom in duhovnostjo.

HRIZOPRAS

Je amorfna opalna ali kalcedonska različica kremena, ki mu prisotnost niklja daje lepo nežno zeleno barvo. Nekoč so ga povezovali z Venero, to pa zaradi moči fizične privlačnosti in ljubezni do drugega spola. Daje moč ljubezni do resnice. Sveta Hildegarda je z njim zdravila protin in ga priporočala pred nepremišljenim govorjenjem. Eliksir iz hrizopraza deluje pomirjajoče, zdravi bolezni, ki so posledica zastrupitve, saj pomaga iz telesa izločiti celo težke kovine. Polaganje na prizadeto mesto pomaga pri revmi, putiki. V naše življenje prinaša močan pridih estetike. Hrizopras je prinašalec novih prijateljev in novih sprememb v življenju.

JANTAR

Je organskega izvora, in sicer je to okamnela smola iglavcev, ki je rumeno rjave barve. Deluje tako, da pomaga pljučnim in astmatičnim bolnikom, uravnava delovanje ledvic in mehurja, spodbuja presnovo, blaži virusne infekcije ter krepi odločnost in spomin. S svojo sončno rumeno barvo krepi voljo do življenja, nas osvobaja strahov, blaži depresije in jača imunski sistem. Polagamo ga tudi na boleče in utrujene oči. Jantar pospešuje celjenje ran in blaži bolečine pri rasti zob in kosti. Pomaga pri želodčnih in žolčnih težavah, poleg tega pa stimulira obnovo hrustanca v sklepih. Jantar nam prinaša uspeh.

JASPIS

Je rdečkast drobnozrnat kremenčev agregat. Ugodno deluje na prebavo, žolč, ledvica in jetra, uravnava delovanje hormonov, pomaga pri vseh krvnih in srčnih boleznih. Jaspis pomirja premočna čustvena in duševna doživetja, daje telesu več energije in prizemljuje, blaži bolečine revmatičnim bolnikom, pomirja močne krče med menstruacijo in bolečine v želodcu. Eliksir iz jaspisa nam pomaga pri odvajanju vode in bolečem mehurju ter deluje na prebavo in vitalnost.

RUMENI KALCIT

Je apnenčev agregat zlato rumene barve. Prinaša nam energijo in nam daje moč izpeljati načrtovane ideje. To je kristal sreče, radosti, zadovoljstva in uspeha. Iz nas preganja strah, zaščiti nam pleksus, da ne sprejemamo vseh negativnih energij. Vpliva na samozavest in nam pomaga postati odločnejši.
Rumeni kalcit deluje pozitivno po feng šuiju, v prostor nam prinaša sončno energijo in voljo do življenja. Pomaga pri boleznih kosti, jeter ter pri boleznih vranice in trebušne slinavke. Priporočajo ga sladkornim bolnikom. Je kristal mehkih energij in lepo darilo ljudem, rojenim v znamenju Leva.

KALCEDON

Je finovlaknat svetlo sivi ali svetlo modri kremenčev agregat z rahlimi belkastimi progami. Pomirja vnete oči, vročino in razdražljivost. Uravnava delovanje žleze ščitnice, pomaga pri virusnih obolenjih, vnetju grla. Blažilno deluje na ljudi, ki so nagnjeni k nihanju razpoloženja, saj krepi izražanje. Pri otrocih spodbuja domišljijo in govor. Ljudem prinaša moč izražanja, sposobnost ljubiti in biti nesebični, blaži histerijo in jezo ter pomaga pri odpuščanju.
Kalcedon naj uporabljajo ljudje, ki morajo veliko govoriti in zato ga imenujemo “kamen govornikov“.

KREMEN ali KAMENA STRELA

Je prozoren, brezbarven kremenov kristal. Kamena strela ima izredne zdravilne moči, saj čisti in nevtralizira ter blaži sevanja, v prostor pa vnaša harmonijo in vpliva na medsebojni odnos. Odpira globoko zavest, spodbuja razvoj mističnih in spiritualnih sposobnosti, odpira in razkraja čustvene blokade, umirja živčni sistem ter pomaga pri psihični in fizični izčrpanosti. Harmonizira telo in avro. V pomoč nam je pri vseh vrstah alergij. Njegov eliksir nam daje moč in energijo. Že Rimljani so za kopeli uporabljali vodo, oplemeniteno s kameno strelo, ker blažilno deluje na kožo, jo čisti in ji daje prožnost. Umivanje s to vodo je priporočljivo za ljudi, ki bolehajo za luskavico in ki imajo problematično kožo.
Kremen je idealni kamen za meditacijo. Vnaša zadovoljstvo in napredek ter uspeh. Odpira vse energetske točke, predvsem pa je dober kot čistilec blokad.

KARNEOL

Je kremenčev agregat oranžno rdeče barve. Deluje antidepresivno, pomirja, krepi telo, dlesni in izboljšuje izražanje, pri otrocih pa lajša govor in vliva pogum. Ureja in blaži menstruacijo. Pomaga pri ustavljanju krvavitev iz nosa, in sicer tako, da kamen položimo na tilnik. Vrača veselje do življenja in pripomore k stvarnosti.
Karneolu lahko rečemo tudi krvni kamen, saj pomaga pri prekrvavitvi, slabosti, slabokrvnosti in pri krvnih boleznih.

KIANIT

Je aluminijev silikat svetlo ali temno kovinsko biserno modre barve. Ta kristal je vezan na grleno čakro, pomaga odstraniti blokade na njej in zdravi bolezni, povezane s ščitnico. Utrjuje imunski sistem. Spodbuja nas, da spregovorimo stvari, ki jih tiščimo v sebi. Kianit nas poveže z voljo do življenja in spodbuja k optimizmu. Je naš vodnik, s posebno modro barvo nas zapelje v lepe sanje in nam pomaga pri verovanju v smisel življenja. Daje upanje in mehko energijo spontanega višanja ega, da lažje spregovorimo o svojih željah.

KORALA

Je tako kot biser uravnoteževalec energij. Ugodno deluje na splošno telesno počutje. V nekaterih delih sveta verjamejo, da korala ljudi obvaruje pred slabimi mislimi drugih. Njen eliksir pomaga pri blaženju epileptičnih napadov.

LAPIS LAZULI

Je močno moder mineral, obogaten z vključki pirita. Pomaga pri alergijah in blaži vnetja, zlasti vnetja mandeljnov. Ugodno deluje na živčni sistem, blaži glavobol, pomaga pri epilepsiji ter izboljša sposobnost tako videnja kot izražanja, spodbuja duhovno rast. Lapisa lazuli ni priporočljivo uporabljati dolgo časa, kajti zelo močno namreč deluje na grleno čakro in se zato lahko zgodi, da začutimo dušenje, silovite napade kašlja itd. Takrat ga je najbolje očistiti in za nekaj časa odložiti. Ljudem z nizkim krvnim tlakom ga ne priporočamo, ker učinkovito znižuje krvni tlak. Lapis lazuli je kamen prijateljstva in ljubezni.

Dana Rakovc
www.karmaplus.net

Deli to s prijateljem