Lakshmi

Lakshmi
Lakshmi

Lakshmi je boginja obilja in napredka, tako materialnega kot duhovnega. Ime te boginje izvira iz sanskrtske besede Lakshme, kar pomeni “cilj” ali “namen”. Lakshmi zato predstavlja cilj življenja, ki zajema tako materialen kot duhoven napredek. Na slikah se Lakshmi pojavlja kot žensko božanstvo (boginja) s štirimi rokami in dlanmi, ki stoji na lotosovem cvetu, v rokah pa drži kovance in lotosove cvetove. Z njo so na sliki upodobljeni tudi sloni.

Simbolika te upodobitve je sledeča:

  • štiri roke predstavljajo štiri strani neba in simbolizirajo vseprisotnost boga / boginje. Rdeča barva simbolizira akcijo, zlata pa obilje. Štiri roke ponazarjajo tudi, da je boginja vedno zaposlena z deljenjem obilja. Lotosov cvet na katerem Lakshmi stoji, ponazarja da moramo za časa življenja na Zemlji uživati v obilju, ne pa postati obsedeni z njim – kot lotosov cvet, ki raste na vodi, vendar ni premočen z vodo.
  • štiri dlani predstavljajo zaključke človekovega življenja – dharmo, karmo, artho in moksho (osovoboditev od rojstva in smrti). Sprednje roke ponazarjajo aktivnost v fizičnem svetu, zadnje roke pa duhovno aktivnost, ki vodi do duhovnega napredka.
  • desna stran telesa sibolizira aktivnost, zlati kovanci, ki padajo iz njene zadnje leve roke pa ponazarjajo da je Lahshmi boginja, ki nas oskrbi z obiljem in napredkom, z desno sprednjo roko pa blagoslavlja ljudi.
  • dva slona, ki stojita na vsaki strani ob njej simbolizirata ime in slavo, ki ju povezujemo z obiljem / bogastvom. Kar simbolično pomeni, da naj se ne pehamo za bogastvom samo zaradi imena in slave ali samo zato, da zadovoljimo svoje materialne potrebe, temveč, da naj ga delimo z drugimi in s tem prinašamo srečo in radost tudi drugim.

Njena povezanost z lotosovimi cvetovi, sloni in vodo predstavlja in ponazarja njeno popolno vero in zaupanje v plodnost in obilje, ki je na voljo vsakemu od nas. Poslanstvo boginje Lakshmi je prinašanje večne sreče na Zemljo – pomaga nam najti službo, ki prinaša dobro plačilo in osebno izpolnitev. V naše domove prinaša milino, ljubezen in lepoto, ter poskrbi, da so vse potrebe v gospodinjstvu zadovoljene. Pomaga pri obilju, domači oskrbi in hrani, sreči…zato jo nagovorite vedno kadar pišete manifestacijo svojih želja. Čas za manifestacijo v novembru je 14.11., to je dan po polni luni.

Želim vam, da uresničite vse vaše srčne želje.

Avtor: Simona

O Mychi

MyChi® je center za telo, dušo in duha. Naš moto je, da si z zavedanjem duhovnih vsebin, znanj in tehnik na praktičen način izboljšate vsakodnevno kvaliteto svojega življenja. Duhovnost je način življenja. Ustanoviteljica in vodja MyChija je Shana Flogie

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: