Louise Hay: Vsi odgovori so v nas

Louise Hay: Vsi odgovori so v nas

Izjemno pomembno se je zavedati, da se naše misli in besede spreminjajo v doživetja. Bodimo pozorne na svoje miselne in besedne vzorce, da bomo lahko oblikovale svoje življenje, kot si želimo. Otožno lahko rečemo: “Oh, ko bi le lahko….” Toda to niso besede in misli, ki bi iz naših želja ustvarjale resničnost. Nasprotno, vizualiziramo najslabše. Premišljamo o vseh negativnih mislih, ki jih že poznamo, in se potem sprašujemo, zakaj se življenje ne obrne tako, kot bi želele.

Odkriti moramo svoje notranje bogastvo, svojo vez z univerzumom, velikim osrednjim virom vseh oblik življenja. Vsi nosimo v sebi zaklad modrosti, miru, ljubezni in radosti. Prepričana sem, da je v  naši notranjosti neskončen vodnjak miru, radosti, ljubezni in modrosti. Da bi se povezali z njim, preprosto zapremo oči, globoko vdihnemo in si rečemo:

“Sedaj odhajam v tisti del sebe, kjer je neskončna modrost; odgovori, ki jih iščem, so v meni.”

Vsi odgovori in vsa vprašanja, ki si jih nemara še zastavljamo, so v nas. Samo čas si moramo vzeti in se uglasiti nanje. V tem je vrednost in pomembnost meditacije, ki nas umiri, da lahko vse življenje sledimo lastni notranji modrosti, ki je naša najneposrednejša vez z življenjem.

Več v knjigi Nikoli ni prepozno – Vodnik k uspešnemu in resničnemu življenju >>

 

  • Članki
Louise Hay nedvomno lahko prištevamo med začetnike gibanj za samopomoč. S svojo neomajno ljubeznijo in vero v pozitiven pristop k življenju, pomaga neštetim ljudem razkrivati in izkoriščati potencial lastnih ustvarjalnih moči za osebno rast in samozdravljenje.
Deli to s prijateljem