Išči
Generic filters

Luč Dhamme: Pravi virus

Spremljaj objave: bhante Hiriko
X

Spremljaj objave: bhante Hiriko

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.

Ko govorimo o nevidnemu sovražniku, takoj pomislimo na koronavirus. Toda poznamo še druge nevidne sovražnike, še druge viruse, ki uničujejo človeka in to ne samo v nekem obdobju, ampak skozi celo človeško življenje, za veke vekov: to so virusi, ki ji pravimo sebičnost, jeza, sovraštvo, strast, goljufija, nevednost, odvisnost, napuh.

In ti virusi oslabijo ne le pljuča, ampak tudi srce, um in celo telo. V tem času ko mnogi trpijo zaradi bolezni ali zaradi takih in drugačnih omejitev, ne smemo pozabiti da obstaja tudi večji virus, ki le čaka na svojo priložnost. Marsikaj ne moremo kontrolirati v svetu, toda imamo še vedno moč nad seboj: čuvajmo se da nas ne oklene jeza in strast, ampak da vzgajamo srce, tako da postane brezmejno, svobodno in samostojno. To pa lahko naredimo z vzgajanjem ljubezni, sočutja, potrpežljivosti, zbranosti in modrosti.

Kako pomagati, da se Dhamma razvija v Sloveniji? >> http://slo-theravada.org/samanadipa/vasa-podpora.html

 

 

Ali ti je bil članek v pomoč?

Je slovenski budistični menih v theravadski tradiciji. Rojen je v Ljubljani leta 1985 in postal menih leta 2005. Bh. Hiriko je glavni urednik in administrator pri založbi Path Press in je avtor knjige o življenju angleškega meniha s Šrilanke, Ñāṇavīra There, The Hermit of Bundala. Je tudi pisec Menihovih misli in prevajalec Buddhovih govorov ali sutt. Trenutno je predstojnik gozdnega samostana Samanadipa v Goljeku pri Trebnjem.
No Tab Selected

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Intervju - Sebstvo in pojavnost skozi prizmo budizma

Intervju – Sebstvo in pojavnost skozi prizmo budizma

Luč Dhamme: Doživljanje in zavest

Luč Dhamme: Doživljanje in zavest

Luč Dhamme: Kako biti budist

Luč Dhamme: Kako biti budist

Luč Dhamme: Pravilna pozornost

Luč Dhamme: Pravilna pozornost

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem