Zakon privlačnosti

Kreiranje realnosti – VIII. del

2. Polarna komponenta manifestacije
Ne zgodi se ravno pogosto, da nam tisto, kar si zamislimo kot želeno realnost, pade v naročje naenkrat in v celoti.

Pogostokrat se želena realnost pojavi kot priložnost, ki jo moramo prepoznati in izkoristiti na pravi način. Veliko je bilo govora o naši programiranosti – ta »določa« tudi to, ali smo človek, ki priložnosti išče ali človek, ki se priložnostim izogiba. Ta moment je povezan s harmonično tretjo čakro in ta hip se z njim ne bomo ukvarjali – vzemimo za izhodišče, da smo neko želeno priložnost zavestno skreirali in smo jo pripravljeni izkoristiti. Pri tem se bomo srečali z dvema vidikoma polarnosti, od našega razumevanja situacije in notranjega ravnotežja pa je odvisno, ali bomo oba polarna izziva akceptirali tako, da bo dejansko prišlo do manifestacije želenega, in če bo, ali se bo to zgodilo v obliki, ki jo bomo sposobni vzdrževati, ali ne.

► Prvi polarni moment je povezan z voljo, ter našo sposobnostjo, da dejavnike volje izrazimo na ustrezen način. Na priložnost, ki smo jo zavestno skreirali, se seveda odzove naša volja in njeno polarno ozadje. Voljo lahko pravzaprav opredelimo kot psihično gibalo naše energije, ki v nas vzpodbudi potrebo po akciji – povezana je z motivacijskimi momenti, v svojem jedru pa vsebuje polarni konflikt, ki motivacijske momente na nek način krmili. Pogostokrat torej ni dovolj, da imamo na tisto, kar želimo manifestirati, usmerjeno pozornost, ampak je zelo pomemben način, kako se bo energija volje skozi nas izražala. Ima dva pola od katerih čuti aktivni pol ves čas potrebo po akcijipasivni pa je nagnjen k dopuščanju, da se stvari zgodijo same od sebe. Nobena skrajnost ni dobra, saj življenjske situacije in komunikacija z ljudmi, s pomočjo katerih skušamo doseči želeni cilj, zahtevajo določen čas.

Če je recimo pretirano v ospredju aktivni pol volje, se nam bo dogajalo, da bomo takrat, ko pridemo do neke ovire, »rinili z glavo skozi zid«, ali pa bomo v situaciji, ko skušamo nekoga, pomembnega za lažjo izpeljavo svojih načrtov pridobiti na svojo stran tako, da nanj recimo vršimo pritisk, da se odloči takoj. Človek, ki ga izpostavimo takšnim pritiskom bi bil pogostokrat z nami pripravljen sodelovati z vsem srcem, če bi mu le pustili dovolj časa, da njegov »sistem« ponujen predlog sprejme, če pa mu tega časa ne pustimo, pa nam bo ali obrnil hrbet, ali pa popustil in na sodelovanje z nami pristal, a z nejevoljo, kar se kasneje odrazi na rezultatu/kvaliteti skupne manifestacije.

Po drugi strani pa lahko pretirano izraženemu pasivnemu polu volje rečemo tudi lenoba. Če ta prevlada, gredo priložnosti pogostokrat mimo nas.
Za uspešno manifestacijo je potrebna notranja usklajenost, skozi katero čutimo, kdaj je čas za aktivnost in kdaj je boljše, da dopustimo, da se nekatere stvari zgodijo same od sebe. Ko imamo namreč pasivni kanal volje odprt, prihajajo stvari k nam same od sebe, aktivni pol pa ima po eni strani vlogo, da jih ustrezno implementiramo v svoje življenje, po drugi pa vpliva na to, da se nam dogaja veliko stvari in je življenje dinamično.

Zanimivo pa je, da se oba pola odražata tudi v sami manifestaciji. V tej prepoznamo aktivni pol kot realnost, za katero smo hote težili, vendar pa zavestna sprememba prinese še kup drugih »spremljajočih« sprememb, ki so povezane z izražanjem pasivnega pola.

► Drugi polarni moment pa se nanaša na način, na katerega bomo skušali nek cilj izpeljati oziroma na segmente cilja, katerim bomo namenili več pozornosti. Povezan je s temperamentom in karakterjem. Številni ezoterični sistemi, od katerih je morda najbolj znana astrologija, ga proučuje skozi vpliv štirih osnovnih elementov ezoterike (ognjem, vodo, zrakom in zemljo). Tudi posameznim astrološkim znakom pripisujejo dominanten vpliv posameznega elementa, kar seveda pomeni, da so osebnostne kvalitete in hibe ljudi povezane s tem, v kakšni meri se posamezni elementi izražajo skozi posameznikovo astrološko kombinacijo, ki je lahko uravnotežena ali neuravnotežena.

Energijske kvalitete posameznega elementa so opisane v številnih knjigah, tako da se bom s primeri osredotočil le na to, kako se zelo izrazit vpliv posameznega elementa odraža v praksi. Lahko celo rečemo, da dominantni vplivi posameznih elementov definirajo način neke manifestacije:

– Ljudje, pri katerih je dominanten vpliv elementa zemlje, se osredotočijo predvsem na praktični in finančni aspekt manifestacije, ostalo jim ni pomembno (odnosi, zadovoljstvo ljudi, vključenih v manifestacijo …). Takšen način manifestacije sicer lahko »obstane«, vendar ne omogoča energijske pretočnosti z drugimi, kar posledično pomeni, da običajno porabimo veliko energije, da manifestirano stanje vzdržujemo.
– Ljudje, pri katerih je dominanten vpliv elementa vode, bodo dali prednost temu, da so vsi vključeni zadovoljni, na ta račun pa pogostokrat pozabljajo na praktične, finančne, pogostokrat pa tudi kreativne momente manifestacije.
– Ljudje, pri katerih je dominanten vpliv elementa ognja, imajo v glavi predvsem to, da idejo na vsak način izpeljejo, pogostokrat pa pozabljajo na socialne in finančne posledice zamišljenega.
– Ljudem, pri katerih je dominanten vpliv elementa zraka, pa je pomembno predvsem to, da se o tem, kar počnejo, veliko govori, vse ostalo pa jim je drugotnega pomena.

Oba pola in vpliv elementov, ki so nosilci polarnosti moramo torej uskladiti – obstajajo sicer ciljane meditacije za uravnavanje obeh polov volje, dejstvo pa je, da se polarnost/vpliv energijskih elementov usklajuje paralelno ob procesiranju »ujete« čustvene energije, o čemer je že bilo govora in ob vseh oblikah »naseljevanja« zavestnosti v svoj sistem.

Se nadaljuje …

Avtor: Tadej Pretner
www.tadej-pretner.com

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !