Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Medicinski medij svetuje: 5 živil, za katera napačno mislite, da so zdrava

foto pixabay.com
Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas

Povzetek iz knjige Medicinski medij – O kroničnih in skrivnostnih boleznih in kako končno ozdraveti

Vsi hočemo popoln nadzor nad svojim zdravjem. Hočemo svobodo izbiranja. Radi si izberemo hrano, ki jo uživamo. Hočemo odločati, kaj gre na naša telesa in vanje. Kaj pa, če se ne bi zavedali, da vas vaše lastno početje ovira ali vam načenja zdravje?

Toda prav to se dogaja. Ljudje uživamo hrano, dopolnila in dodatke, ki lahko škodijo našemu zdravju in omejijo kakovost življenja – pa se tega sploh ne zavedamo. Eno je uživati v kosu čokoladne torte v zavedanju, da se lahko zaradi tega malce zredimo. Nekaj povsem drugega pa je, če ta torta vsebuje sestavino, ki škodi zdravju ali vam lahko za eno leto skrajša življenje, a se tega ne zavedate.

Če vam je vsaj malo mar za zdravje – če ste na kaj preobčutljivi ali vas pesti kakšno obolenje, ali pa vas zanima preventiva –, se morate izogniti kar največ sprožilcem. Vaše telo potrebuje vso možno podporo, da bi lahko ohranjalo optimalno zdravje ali ozdravelo.

Mlečni izdelki

Mleko, sir, maslo, smetana, jogurt in drugi izdelki vsebujejo obilo maščobe, ki obremeni prebavila – predvsem jetra –, saj morajo predelati to maščobo. Mlečni izdelki vsebujejo laktozo, kombinacija maščobe in sladkorja pa slabo vpliva na zdravje, še posebej če imate sladkorno bolezen. Poleg tega mlečna maščoba v krvnem obtoku krepi viruse in bakterije ter spodbuja njihovo množenje.

Mlečni izdelki povzročajo tudi zasluzenost in so eden od poglavitnih virov vnetja ter alergij.

To so težave, ki vedno veljajo za mlečne izdelke, četudi so ekološko pridelani oziroma od živali proste reje. Danes pa je ta problematična hrana postala celo strupena, saj smo kmetijstvo spremenili v pravo industrijo, ki zaradi naših pritiskov kravam, kozam in ovcam daje hormone, antibiotike, gensko spremenjeni koruzo in sojo ter gluten.

Mogoče te zanima  Jiddu Krishnamurti: Kako meditirati

Jajca

Če vas pestijo bolezni, kot so lymska borelioza, lupus, sindrom kronične utrujenosti, migrena ali fibromialgija, lahko izogibanje jajcem telesu omogoči podporo, ki jo potrebuje, da bi ozdravelo.

Jajca povzročajo vnetje in alergije; hranijo viruse, bakterije, glivice, plesni, vključno s kandido; ter povzročajo otekanje limfnega sistema. Ljudem z diagnozo kandide ali mikotoksinov pogosto rečejo, da so jajca dobre, varne beljakovine, ki stradajo kandido in mikotoksine. Nič ni dlje od resnice.

Repično olje

Še posebej škodljivo je za prebavila, saj lahko povzroči brazgotine na sluznici tako tankega kot debelega črevesa, in je eden od ključnih vzrokov sindroma razdražljivega črevesja. Repično olje lahko hrani viruse, bakterije, glivice in plesni.

Poleg tega repično olje učinkuje podobno kot akumulatorska kislina na notranjost arterij in povzroča izjemne poškodbe ožilja. Repično olje uporabljajo v številnih restavracijah in v več tisoč izdelkih. Pogosto velja za cenejši nadomestek oljčnega olja. Celo ugledne verige trgovin z živili in restavracije uporabljajo repično olje, da bi znižale cene. Repico včasih oglašujejo kot zdravo hrano.

Če je v sicer popolnoma zdravem obroku, ki vsebuje izključno ekološko pridelana in naravna živila, kanček repičnega olja, se mu izognite – tako zelo škodljivo je.

Koruza

Koruza je bila nekoč eden od poglavitnih virov prehrane na Zemlji. Žal je tehnologija gensko spremenjenih organizmov poskrbela, da je ne moremo več pojmovati kot pravo hrano. Izdelki iz koruze in njeni stranski produkti povzročajo precejšnje vnetje in so hrana za viruse, bakterije, plesni in glivice.

Skušajte se izogibati vsej koruzi in vsem izdelkom, katerih sestavina je. To so živila, kot so koruzni čips, tortilja, pokovka, koruzne žitarice in vse, kar očitno vsebuje koruzni sirup ali koruzno olje. Med temi so tudi manj očitni izdelki, kot so gazirane brezalkoholne pijače, žvečilni gumi, koruzni sirup z visoko vsebnostjo glukoze, zobna krema in brezglutenska hrana, v kateri je namesto pšenice koruza.

Mogoče te zanima  Ljudje, s katerimi se družimo vplivajo na našo zavest

Soja

Soja je nekoč veljala za zdravo živilo. Danes pa lahko domnevate, da vsak sojin izdelek vsebuje bolj ali manj gensko spremenjeno sojo, ali pa so mu dodali mononatrijev glutamat.

Bodite previdni, ko jeste sojo v zrnju, edamam (mlado sojo v strokih), miso, sojino mleko, sojine oreščke, sojino omako, teksturirane rastlinske beljakovine, sojine beljakovine v prahu, mesne nadomestke iz soje, in še bi lahko našteval.

Čim bolj se izogibajte soji. Če res uživate v njej in ste prikrajšani, če je ne morete jesti, poskrbite za najvarnejše različice: ekološko pridelan tofu ali tempeh, ali najkakovostnejši nama šoju.

Več o skrivnostnih in kroničnih bolezni ter kako končno ozdraveti, pa najdete v svetovni uspešnici Medicinski medij >>, v kateri boste med drugim našli nasvete za optimalno prebavo, 28-dnevno zdravilno čiščenje in razkritja o najbolj zdravilnih živilih na planetu ter možnostih razstrupljanja.

Pripravila Kaja Regula

Naroči v Trgovini Duhovnost
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo ob otvoritvi zvezdnega Portala na poletni Solsticij

Sporočilo ob otvoritvi zvezdnega Portala na poletni Solsticij

Upasaka 4: Identiteta s telesom

Upasaka 4: Identiteta s telesom

Zaposlitve in poslanstva duhov

Zaposlitve in poslanstva duhov

Numerološka napoved 21. 6. 2021

Numerološka napoved 21. 6. 2021

Astrološka napoved: Danes, 20. 6. 2021 Jupiter stopi v retrogradno fazo

Astrološka napoved: Danes, 20. 6. 2021 Jupiter stopi v retrogradno fazo

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem