torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Moč misli in umetnost vizualizacije

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu – M. Gandhi

Marsikaj nas moti tako v družbi kot v svetu, sploh če redno spremljamo dnevne novice preko medijev. Pa je res tako brezizhodno in težko? Ko sem naletela na besede iz vesoljnega zakona, ki v celoti določajo namen posameznega človeka in celotnega človeštva, in sicer na “Izpopolnjevati življenjsko okolje“, se mi je odstrlo, da bi veliko doprinesla k izboljšanju, če se pričnem bolj ‘ukvarjati s seboj’. Kako? Najprej tako, da poskrbim za harmonijo znotraj sebe, jo poizkušam vnašati v vsakdanje življenje. Nato pa se poizkusim tudi v umetnosti ‘ustvarjanja podob’. Namreč izpopolnjevati življenjsko okolje pomeni (tudi) izpopolnjevati sebe.

Kako doseči harmonijo in mir znotraj sebe?

Vsak dan si vzamem nekaj časa samo zase, za občutenje sebe in sproščanje. Vsak dan meditiram določen čas in tako z lahkoto obvladujem svoje dihanje, celotno telo, um, čustva. Iz kratkotrajnih tehnik počasi preidem na globoke tehnike sproščanja, kjer še poglobim svojo sprostitev in si s tem omogočim lažji stik s seboj, to stanje pa uporabim za nadgradnjo z vizualizacijo. Pričnem z osnovnimi predstavami, ki jih kasneje nadgrajujem s konkretno željo, ki se porodi iz srca.

Primer vaje predstavljanja

V kotičku, kjer me nihče ne bo motil, se udobno namestim. Pozornost usmerim na svoje dihanje in nežno zaprem oči. Dihanja ne poskušam spreminjati, temveč ga samo spremljam z vso pozornostjo. Ob izdihu zavestno občutim, kako me zapuščajo vse napetosti tako iz telesa kot vse dnevne skrbi. Ob vdihu si predstavljam, kako vame prihaja svež zrak in sveža energija. Umirjeno diham in občutim, kako je telo vedno bolj sproščeno, lahkotno in um vedno bolj odprt za svetle misli.

Predstavljam si, da se z vsakim dihom poglabljam vase, v svoje središče. Prihajam v svoj notranji dom, kjer domuje moje srce. Ta kraj je samo moj in povsem varen. Tu se lahko odpočijem, si naberem nove moči, lahko ustvarjam miselne predstave, katere želim udejanjiti. Lahko si ga predstavljam kot pokrajino iz narave s potočkom, ki čisti in spira notranje napetosti in kasneje zažari v svoji čistosti. Lahko si ga predstavljam kot objem gora, ki mi dajejo trdnost … Lahko si ga predstavljam kot čudovito gozdno jaso s travniškim cvetjem, kjer se pasejo srne ali pa kot jezero, v katerega se potopim, da se osvežim.

Skratka, domišljiji pustim prosto pot, vendar sem ves čas pozorna na dihanje in zaupam svoji sposobnosti usmerjanja pozornosti. Dovolim svoji notranjosti, svojemu najbolj skritemu kotičku, da se izrazi v vsej polnosti in zaupanju v življenje. Moja vizualizacija je jasna in srčna, pravzaprav vidim želeni rezultat in sem ob tem pozorna na svoje občutke zadovoljstva ob uspehu. Poskušam si zapomniti to stanje lastnega mojstrstva, lahkotnosti in notranjega miru.

Počasi ozavestim prostor in čas, v katerem se nahajam. Ozavestim svoje telo in dihanje. Nežno premaknem prste na nogah in rokah ter se pretegnem. Zahvalim se sebi za to čudovito izkušnjo. Počasi odprem oči.

Kam je izginila prvobitna podoba človeka

Zanimiv je primer, ko sem bila poškodovana in z nogo v mavcu nisem mogla niti hoditi, kaj šele izvajati dnevnih vaj. Dnevno sem vizualizirala, kako tečem soncu nasproti, kako mi veter mrši lase in kako lahkoten je moj korak. Kljub ne preveč dobri napovedi sedaj ne občutim, da sem bila hudo poškodovana. Vizualizacijo pravzaprav lahko uporabljamo za karkoli, vendar je pri tem najpomembnejši stik s seboj.

Pritegnil me je pogovor med Anastasijo in avtorjem knjige Anaste»Kje lahko vidiš prvobitno podobo človeka?« »V sebi. Sam si jo predstavljaj. Pojdi ji nasproti. Radostno se bo usmerila k tebi. Pot bo radostna. Če se bosta postopno približevala, se bosta nekoč srečala. Združila se bosta! Varuj svojo prvobitno podobo, ne prepuščaj je drugim v naslado.« »Toda kako si predstavljati? Naokrog že tako ali tako dežujejo različne informacije o človeški nepopolnosti.« »Če boš verjel, da se s tvojo energijo hranijo proti tvoji volji, boš hiral in boš dejansko predajal svojo energijo. Obstaja vse, kar imaš ti sam za obstoječe

Človeku je dano najmočnejše orodje v vesolju – misel

Mnogi so navajeni misliti, da našo usodo posameznikov in sveta oblikuje “nekdo od zgoraj”. Toda ta ‘nekdo’ samo daje slehernemu človeku na razpolago najmočnejšo vesoljsko energijo, ki je sposobna spreminjati usodo vladajočih. Le redki vedo, da to silovito energijo nosi v sebi človeška misel. Če jo človek preda tehnokratskim silam, si pusti odvzeti vso moč. Da povrne misli izvorno moč, jo mora postaviti v čim bolj popolno naravno življenjsko okolje.

“Anastasija, ali ti glede na tvoje razumevanje sveta ni boleče gledati današnjo realnost?” “Zelo boleče je, Vladimir,” je zašepetala Anastasija. “Kako pa prenašaš takšno bolečino?” “Tako, da ustvarjam podobe čudovite prihodnosti, jih občudujem in se nad njimi navdušujem. Radost ob opazovanju podob premaguje bolečino. Poleg tega je od takšnega opazovanja več koristi – kakršno prihodnost si boš predstavljal, takšna tudi bo.”

V branje priporočam knjigo Anasta, sedaj 20% popust

 

Avatar of Helena Cesar
Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.
follow me
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij