Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Modrosti Bude: Kako premagati dvome in glasove strahov

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Cristy Žmahar
X

Spremljaj objave: Cristy Žmahar

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Universal kamp 2021Universal kamp 2021Universal kamp 2021
OGLAS

BUDINI KAMENČKI MODROSTI, KI ZDRAVIJO TVOJE DVOME

Kar nekaj časa, so se na prvi pogled nedolžni kamenčki postavljali, da so na koncu uzrli sliko palače, ki je zrasla iz njih. Energija se je gradila in gradila in čakala svoj trenutek, da pokaže svojo podobo. Prinašam vam sporočilo teh kamenčkov in prepričana sem, da bodo odgovorili na veliko tistega, kar ste se spraševali v tem obdobju. Povezala sem se z mojstrom Budo. Zakaj ravno z njim? Njegova prisotnost je v tem obdobju v številnih (ne samo budističnih kulturah) tako zaželena, saj je bil on tisti, ki je v kaotičnosti znal pokazati pot miru in še dandanes ostaja velika inspiracija za vse, ki iščejo notranjo modrost in harmonijo, ki jo je v tem svetu včasih težko začutiti.Buda je v tistem času, ko se je za več kot en mesec usedel pod drevo in vstal kot Razsvetljeni, še predobro poznal človeške zagate in večna vprašanja. Ko je vstal iz meditacije se je zgodovina duhovnosti za vedno spremenila in Buda je pustil ogromni pečat. Sliši se kot pravljica, a komunikacijo in sporočilo s tem mojstrom sem izbrala zaradi manj znanega dela zgodbe. Namreč, Buda se je v času tega svojega meditativnega popotovanja boril z glasom temnih misli, ki ga poznamo vsi. Tisti, ki kriči v glavi, zaničuje, straši, spravlja v dvome. Radi bi se mu uprli in ga premagali. Buda ga je. Pa si poglejmo kako.

Budini kamenčki

1. Ko se soočaš z dvomom, strahom, karkoli že je, mu ne podleži s hitrim delovanjem iz čustev (objokovanje, vloga žrtve, kričanje..) in ne skušaj doseči to, da bi drugi ljudje pomirili tvojo preizkušnjo. Umiri se. Vedi, da je le preizkušnja.2. Ne bori se. Dvomu ali strahu pripisujejo mnogi vse preveč pomena, kateri pravi, da bo uničeval. Spremeni tako pričakovanje. Kajti resnica o dvomu ali strahu je, da je prinašalec sporočil. Podreza te, da se premakneš z mesta na katerem je prej ego spal na lovorikah, medtem, ko je duša želela prebujenje in korake naprej. Je informacija in zgolj to. Lahko je informacija opozorila, spodbude, spremembe. Vzemi jo kot tako.3. Ko informacijo in ta blagoslov sprejmeš, nekako že veš, da je prišla z namenom, da se nekaj spremeni. Ne čakaj na spremembe in to, da ti bodo same določile kje pristaneš, ampak vodi te spremembe tako, da se jasno odločiš kaj je zate cilj in sprejemljiv rezultat.4. Zavihaj rokave. Opravi delo na sebi. Včasih mojstri slišimo, kako vam je težko meditirati ali posvetiti čas le sebi. Pravite, da “ne deluje” še preden ste resnično poskusili. Ne pozabi, sam sem sedel pod drevesom… no ja, pravijo, da kar dolgo. A narava mi je delala družbo in v notranjem svetu ni nikoli dolgočasno. Preveč ste odvisni od “dogajanja”. Tišina pa je tista, ki da prostor, da se pokaže resnica o tem, kar je znotraj tebe. Če nimaš časa za to, ti lahko življenje zagotovi čas drugače, na bolj boleč način. Mojstri si za vas vsekakor želimo lažje poti. In vsekakor jo lahko izberete. Nihče vam ni nikoli naložil trpljenja. To je vedno izbor.5. Ostani zvest/a. Sebi. Prehitra obupavanja ali zaključki, da ti nekaj ne gre ali da je življenje “kruto” je odkrita sovražnost do samega sebe. Je trditev, ki temelji na prepričanju, da si potem slabo izbral svoje življenje. Kajti izbral/a si ga. Ne klesti neusmiljeno po njemu in ne trdi, da ni vredno. To prizadene dušo in ohromi tisto, kar ti je bilo dano – pravo življenje.6. Opazuj. Potuj. Meditiraj. Sprašuj. Išči odgovore. In počakaj. Pridejo v točno pravem trenutku in Glas modrosti še nikoli ni utihnil pred tistimi, ki so resnično bili pripravljeni POSLUŠATI. Dobro opazuj svoje življenje, svoje delovanje in okoliščine. Povedale ti bodo marsikaj. Vsaka okoliščina, izrečena beseda, pa tudi vsako tvoje opravljeno delo za tvoje življenje je tvoja odgovornost in tvoj… da, kamenček. Zdi se le majhen kamenček. A imaš številne kamenčke – modrosti, veselja, sreče, pa tudi dvoma, ustavitve…In o da, vsi ti kamenčki SKUPAJ gradijo trdno palačo. En z drugim ne govorijo več o “dobrem” in slabem”, so le izkušnje, ki so zgradile pot do palače. Palača je tvoje življenje.

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Priporočamo

0
Deli to s prijateljem