Imena angelov

Nadangel Rafael

Rafael je en od sedmih glavnih nadangelov, ki stojijo pred božjim prestolom. Znan je kot semitski bog zraka. Bedi nad večernim vetrom.

Je tudi en od štirih nadangelov, ki bedijo nad vso boleznijo, čustvenimi ranami in otroki. Njegova naloga je ozdraviti Zemljo.

Nadangel Rafael je ozdravil slepega moža in zvezal demona. Katoličani verujejo, da je prav on zdravil bolne in uboge v Betesdi. Rečeno je, da Nadangel Rafael celi vse rane. Sveto pismo navaja, da je spremljal mladega Tobijo ter ozdravil njegovega očeta in zaročenko, zato velja za nadangela, ki zdravi ljudi in jih ščiti na potovanjih. Je zavetnik lekarnarjev, pomorščakov, romarjev, izseljencev … Nanj se lahko obrnete, če vas pred potovanjem obhajajo kakršni koli strahovi.

V vaše življenja prinaša ravnotežje. Pokličete ga, ko potrebujemo zdravljenje na fizični in drugih ravneh. Skupaj z angelom varuhom vam pomaga odkrivati vzroke bolezni. Povezujemo ga s tretjim očesom, v pomoč vam je pri duhovnem videnju in pri tem, da imate jasne vizije resnice. Pomaga jasnovidcem, zdravnikom uradne medicine in alternativnim zdravilcem. Je tudi zaščitnik majhnih otrok.

Rafael je angel molitve, ljubezni, veselja, luči, znanosti in znanja. Navadno se vam prikaže v zeleni barvi.

Njegovo ime pomeni: Bog je zdravil, Bog je ozdravil, Bog ozdravlja
Eterično zatočišče:  Fatima na Portugalskem
Barva: zelena, po nekaterih virih rumena in oranžna
Kristal: smaragd, žad, roževec, citrin, rumeni in oranžni kalcit, zlati beril, topaz, turmalin, peridot, opal
Eterično olje: bergamotka, cimet, pelargonija, sivka, limona, grenivka, mandarina
Incens: sivka, lilija, smreka
Kompasna smer: vzhod, po nekaterih virih jug
Planet: Merkur
Element: zrak
Kovina: aluminij, živo srebro
Dan: sreda, po nekaterih virih sobota in nedelja
Letni čas: pomlad
Zodiakalno znamenje: dvojčki, tehtnica, vodnar, po nekaterih virih lev in strelec
Čakra: 6. čakra, lahko ga kličemo tudi za uravnoteženje vseh drugih čaker
Zdravstvene težave: pljuča, dihala, oči, hrbtenjača, zdravje nasploh, ušesa, ščitnica, živčni sistem
Čustvene težave: vse
Kako pomaga: pri zdravljenju fizičnih in psihičnih težav in pri prebujanju tretjega očesa. Poveljuje množicam angelov zdravilcev, ki pomagajo ozdraveti tistemu, ki se obrne nanje

Nadangel Rafael deluje s smaragdno zelenim žarkom ravnotežja, zdravljenja in obilja. Pomaga popotnikom in zdravilcem ter ščiti vizijo in resnico, zato nam bomo z njegovo podporo našli smisel pravičnosti.

Kako vam Nadangel Rafael lahko pomaga pri zdravljenju?

Če velikokrat čutite potrebo po povezovanju z nadangelom Rafaelom, utegne to biti znamenje, da imate naravne zdravilske sposobnosti. Če je v vaši bližini bolan človek, vas bo Rafael podprl, da mu boste lahko pomagali. Bolnika in zdravilca bo obdal s čudovito, zdravilno zeleno barvo.

Zaprosite ga lahko za ozdravitev fizičnega telesa, duše in duha. Z njegovo pomočjo si pozdravite lahko vse bolezni in rane iz preteklosti in sedanjosti.

Rafael pomaga tudi zdravnikom uradne medicine.

Nadangel Rafael je povezan z angeli zdravljenja in Marijo, njihovo kraljico. Če ga pokličete, z njim vedno pridejo tudi vsi angeli zdravilci. Rafaela ali Marijo lahko prosite, da vas med meditacijo ali v spanju pospremita v svoje eterično zatočišče in vam pomagata pri zdravljenju in duhovni rasti.

Če želite pomoč nadangela Rafaela, vas uskladi z načrtom vaše duše in z vašim naslednjim učnim korakom, medtem ko vam angeli pomagajo pri zdravljenju čustev in fizičnega telesa. Rafael skupaj z angeli zdravi vse: fizično telo, misli, čustva in  situacije.

Duhovno in vsakodnevno življenje nista ločeni. Vsakodnevno življenje je ogledalo vaše notranjosti. Vaše fizično zdravje izraža stanje duha. Star pregovor pravi: Zdrav duh v zdravem telesu. Ko ozavestite določen problem, s tem odpravite blokade, posledično pa postanete »celi« oziroma popolni na vseh ravneh in to zdravilno vpliva na fizično telo.

Bistvo vsake celice je svetloba oziroma luč. Če je svetloba blokirana in  celice ne morejo komunicirati med seboj, se razvije bolezen. Ko je duša pripravljena, vam Rafael in angeli zdravljenja s svojo svetlobo pomagajo povrniti ravnotežje v celici.

 

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !