Išči
Generic filters
foto:pixabay.com

Navade mentalno močnih ljudi

Kristali 7 čakerKristali 7 čakerKristali 7 čaker
OGLAS
Spremljaj objave: Petrischa Robnik
X

Spremljaj objave: Petrischa Robnik

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Duševna moč je tista, s pomočjo katere lažje prenašamo prepreke/izzive, ki nam jih življenje prinaša na pot. Mentalno močni ljudje se lažje soočajo s strahovi kot tisti, ki ne zmorejo verjeti vase.Tako kot naše telo z vadbo postaja močnejše, ravno tako tudi naš um potrebuje vajo. Naslednje preproste metode so lahko dobro izhodišče za rast vaše mentalne in čustvene moči.

Prizadevajte si biti strastni

Notranja moč izhaja iz vedenja, da živite avtentično (pristno) življenje. S tem, ko si dovolite, da si prizadevate za karkoli, kar vas dela strastne, se podpirate tako mentalno kot čustveno. Strast pa lahko izražamo na različne načine. Nekateri strast izražajo v odnosu do slikanja, drugi do branja, do pisanja, do poezije, do druženja z ljudmi, izobraževanja, raziskovanja… Počnite stvari ob katerih čutite strast oziroma ob katerih preprosto čutite, da živite.

Začnite pisati svoj dnevnik hvaležnosti

Veliko študij, ki so bile do danes že narejene na temo izražanja hvaležnosti, so pokazale pozitiven učinek, ki ga ima hvaležnost na mentalno moč in srečo. Poskusite si vsak dan vzeti nekaj časa in se spomnite na stvari za katere ste lahko hvaležni. To vam bo pomagalo, da boste pričeli ustvarjati mirnejše in bolj pozitivno življenje. Vsi lahko najdemo nekaj, za kar smo lahko hvaležni prav vsak dan. In najbolj pogosto so to stvari, ki so nam samoumevne (npr.: ponovno smo zjutraj odprli oči in se zbudili v topli postelji, s streho nad glavo; imamo službo in služimo denar; vidimo, slišimo, vonjamo, izkušamo…; imamo hrano; imamo otroke, moža, ženo, straše…) in, ki jih mnogo ljudi na svetu, žal, nima.

Postanite sebi najboljši prijatelj

Najbrž ste že slišali rek, da drugih ne morete ljubiti, dokler ne ljubite sebe. Pozitivna samopodoba je ključna sestavina za povečanje vaše mentalne moči. O tem je že pred dnevi objavila članek ga. Petra Cvek . Ko se boste naučili sprejemati in ljubiti to, kar ste, se boste počutili bolj samozavestne in si boste bolj zaupali pri sprejemanju stvari, ki vam jih je življenje namenilo. Mogoče se vam to zdaj, v tem trenutku, zdi težko, ampak kot smo že rekli nas vaja dela močnejše. Predvsem pa je pomembno vedeti, da se velike stvari ne zgodijo čez noč, ampak jih gradimo korak za korak, dan za dnem.

Več spanja

Ptički že čivkajo o tem, da je primeren (dovolj) spanec bistvena sestavina. Ko ste preutrujeni, se težje osredotočite, bolj ste pod stresom in kaj hitro se znajdete na vlakcu smrti s katerim drvite skozi vaše življenje. Sedem do osem ur spanja na noč je tisto optimalno stanje, ki ga vsak človek potrebuje za ohranjanje zdravega telesa in jasnega uma. Nekateri priporočajo tudi popoldanski lepotilni spanec. Jaz temu rečem hiter spanec, ki me energetsko obogati.

Odklopite s tehnologije

Povsod kamorkoli gremo, smo preplavljeni s tehnologijo. Svoje življenje enostavno pričnemo primerjati z drugimi življenji na socialni omrežjih. Vedeti morate, da je tisto, kar vidite na zaslonu vaših mobilnih telefonov ali računalnikov zgolj posnetek življenja nekoga drugega. Na to temo je lepo razložila A. Bučević na Instragamu, medtem, ko je neka mladenka pisala, kako ji je ravno to socialno omrežje uničilo življenje. Z lastnim edinstvenim duhom.

Vzemite si čas za dobro knjigo

Branje ima za naš um številne prednosti. Študije so pokazale, da imajo knjižni molji običajno srečnejše in bolj izpolnjujoče se življenje. Branje dobre knjige pomirja živce in umirja vaš um ter povečuje vašo sposobnost soočanja z lastnimi življenjskimi izzivi.

Naučite se spustiti

Kot nas Frozen Elsa nenehno spomina, moramo včasih preprosto spustiti. Negovanje zamere ne vpliva dobro na vaše razpoloženje, temveč zmanjša vašo sposobnost ravnanja s čustvi in premikanja naprej v življenju. Odpustite preteklost in uporabite svojo mentalno moč, da se dvignete k večjim in boljšim stvarem.

Obvežite se svojim ciljem

Postavljanje ciljev je le eden od prvih korakov k podpiranju vaše notranje moči. Pomembno je tudi, da jih vzdržujete in spoštujete. Ne obremenjujte se s tem, kaj si bodo drugi mislili, in bodite neustrašni pri vaših sanj. Kot pravi Yoda: “Napraviti ali ne napraviti, ni poskusov.” Ko je čas za spremembo vašega življenja, se morate obvezati z vsem, kar ste.Mentalna moč je lastnost, ki je v vsakemu izmed nas, ne glede na vaše trenutne okoliščine. Še vedno pa se je težko zagristi v kruto realnost življenja . Ko se boste odločili podpirati vaš um, telo in duha, boste ugotovili, da ste odkrili, da je v vas več moči kot ste si kadarkoli sploh upali predstavljati.

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Priporočamo

Deli to s prijateljem