Nocebo: Moč negativnih prepričanj

Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum Webinar z Lili Sorum
OGLAS
Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa Branje dušnega zapisa
OGLAS

V zdravstvenem poklicu se mnogi zavedajo učinka placeba, redki pa razmišljajo o tem, kaj to pomeni za samozdravljenje. Če vas lahko pozitivno razmišljanje potegne iz depresije in pozdravi vaše poškodovano koleno, pomislite, kaj lahko v vašem življenju naredi negativno razmišljanje.

Kadar um preko pozitivnih sugestij izboljša zdravje, se to imenuje učinek placeba. Ko pa isti um sodeluje v negativnih sugestijah, ki lahko škodujejo zdravju, negativnim učinkom pravimo nocebo učinek.

Naša pozitivna in negativna prepričanja ne vplivajo samo na naše zdravje, ampak na vsak vidik našega življenja. Henry Ford je imel prav o moči uma, ko je rekel: “Če verjamete, da lahko, ali če verjamete, da ne morete… V vsakem primeru imate prav.” Pomislite na tiste ljudi, ki hodijo po vroči žerjavici, ne da bi se opekli. Če omahujejo v neomajnosti svojega prepričanja, da zmorejo, končajo z opečenimi stopali.

Več v knjigi Biologija prepričanj

Vaša prepričanja delujejo kot filtri na fotoaparatu, ki spreminjajo vaše videnje sveta. In vaša biologija se prilagaja tem prepričanjem.

Ko zares spoznamo, da imajo naša prepričanja takšno moč, imamo ključ do svobode.

Ne moremo zlahka spreminjati kode svojih genetskih zapisov, lahko pa spreminjamo svoj um.

Lahko si izberemo, kaj bomo videli. Svoje življenje lahko filtriramo z rožnato obarvanimi prepričanji, ki bodo pomagala našemu rasti, lahko pa uporabimo temen filter, ki vse potemni in povzroči, da sta naše telo in um dovzetnejša za bolezen. Živite lahko življenje strahu ali življenje ljubezni. To je vaša izbira! Vendar vam moram povedati, da če si boste izbrali svet, poln ljubezni, se bo vaše telo odzvalo z vedno boljšim zdravjem. Če pa si boste izbrali prepričanje, da živite v temnem svetu, polnem strahu, bo zdravje vašega telesa ogroženo, saj se boste fiziološko zaprli v zaščitniškem odzivu.

Skrivnost življenja je v tem, da se naučimo izkoristiti um za pospeševanje rasti. Seveda skrivnost življenja sploh ni nobena skrivnost. Učitelji, kot sta Buda in Jezus, nam že tisočletja pripovedujejo enako zgodbo. Zdaj znanost kaže v isto smer. Našega življenja ne nadzirajo naši geni, ampak naša prepričanja!

Nič ni narobe, če gremo skozi življenje s pregovornimi rožnatimi očali. Pravzaprav so ta rožnata očala potrebna, da gre vašim celicam dobro. Pozitivne misli so biološko navodila za srečno in zdravo življenje. Z besedami Mahatma Gandhija:

Vaša prepričanja postanejo vaše misli.
Vaše misli postanejo vaše besede.

Vaše besede postanejo vaša dejanja.
Vaša dejanja postanejo vaše navade.
Vaše navade postanejo vaše vrednote.
Vaše vrednote postanejo vaša usoda.

Zaključek je preprost: Pozitivne zaznave uma izboljšajo zdravje s spodbujanjem imunskih funkcij, medtem ko zaviranje imunske dejavnosti z negativnimi zaznavami lahko pospeši bolezen.

dr. Bruce Lipton, povzeto iz knjige Biologija prepričanj

 

30
SEP
POSTANI SAM SVOJ DUŠNI MOJSTER
AKAŠKI ZAPISI, ONLINE PROGRAM – »Ključ do duše«
VEČ
3
NOV
WEBINAR
Kaj vam prinaša nepredvidljivo leto 2021?
Priznana numerologinja Lili Sorum je za leto 2020 napovedala, da nas bo vrglo.
VEČ
Naslednji članek

Išči…

Search
Generic filters
Exact matches only

Promocijsko besedilo

Izbrani svetovalci

Brezplačne E-novičke