O feng shui

O feng shui
O feng shui

Feng shui je starodavna znanost in umetnost, ki se je razvila več kot 3000 let nazaj na Kitajskem. Je znanje, ki razkriva kako uravnotežiti energije v prostoru in okoli njega, da se zagotovi zdravje in sreča pri posamezniku.
 

Beseda feng pomeni veter, shui pa voda. V kitajski kulturi veter in voda pomenita dobro zdravje, tako bo dober feng shui prinesel srečo, slab feng shui pa nesrečo.

Feng shui temelji na taoistični viziji in razumevanju narave, opirajoč se na idejo, da je zemlja živa in napolnjena z energijo (chi). Stari Kitajci so verjeli, da lahko energija zemlje naredi ali uniči kraljestvo.

Teorija yina in yanga, kot tudi 5 elementov feng shui, so nekatere od temeljnih vidikov analize feng shui, ki prihajajo iz taoizma.

Glavno orodje uporabljeno pri feng shui analizi je kompas in Ba-gua. Ba-gua je osmerokotna mreža, ki vsebuje simbole I Ching, starodavno preročišče, na katerih temelji Feng Shui.

Poznavanje Ba-gua vašega doma vam bo pomagal razumeti povezavo specifičnih področij feng shui v vašem domu in v posameznih področjih vašega življenja.
Feng shui kompas, imenovan tudi lo-ponev, se uporablja za dostop do globljih informacij. Sestoji iz pasov razporejenih koncentričnih obročev nameščenih okrog magnetne igle. Lo pomeni vse in ponev pomeni skledo, kar se lahko razume kot ključ do skrivnosti vesolja.

Obstaja več različnih šol feng shui. Ko boste obvladali osnovno raven feng shui, boste začeli videvati močne rezultate. S tem bo prišlo tudi razumevanje zakaj se feng shui izdatno uporablja tako doma kot v poslovnem okolju po vsem svetu.

Feng shui ponuja različne nasvete na izboljšanje življenja.

5 elementov feng shui in pripadajoče barve so:
LES – zelena in rjava
OGENJ – rdeča, močna rumena, oranžna, vijolična, roza
ZEMLJA – svetla rumena, peščena / zemejska barva, svetla rjava
KOVINA – bela, siva
VODA – modra, črna
 

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: