Feng Shui

Feng Šui in denar

Ko ste obvladali štiri zakone bogastva, je skrajni čas, da se lotite feng šuija svojega bivalnega in delovnega okolja. Denar in blaginja sta le eno od osmih področij življenja, ki si jih lahko izboljšamo s pomočjo feng šuija.

Pod bivalno okolje spadajo hiša oziroma stanovanje, okolica hiše in vaša pisarna ali delavnica.

1. korak: POSPRAVITE

Ljudje smo motivirani, če vidimo uspehe svojega dela. Pospravljanje pa je v tem smislu precej brezupna zadeva, ker je kaj hitro vse spet vse po starem. Zato večina ljudi nima posebnega veselja s pospravljanjem. Vendar ne smete odnehati. Nered v vašem bivalnem ter poslovnem okolju okupira podzavest in ta vam ne dovoli, da bi se popolnoma posvetili svojemu delu in odnosom. Z dobro organizacijo dela vam bo uspelo. Ne pozabite pospraviti tudi podstrehe in kleti!

2. korak: ČE VAM GRE SLABO NA FINANČNEM PODROČJU, POTEM ODSTRANITE TEŽKE KOSE POHIŠTVA IZ JUGOVZHODNEGA DELA STANOVANJA

Težki kosi pohištva zacementirajo situacijo, naj si bo ugodna ali neugodna. Prva reakcija bo verjetno, da ne morete storiti ničesar. Vendar ne boste postali finančno uspešni, dokler težkega kosa pohištva ne umaknete iz tega segmenta. Ko se bo finančno stanje uredilo, ga postavite spet nazaj. Ne pozabite na podstreho in klet!

3. korak: POSTAVITE V JUGOVZHODNI SEGMENT STANOVANJA SIMBOLE BOGASTVA

To je lahko šatulja z nakitom, trezor, slika vode, sobna fontana, akvarij, cvetoče rastline. Če imate v jugovzhodnem segmentu stanovanja spalnico, potem vedite, da v tem prostoru ne morete uporabiti za motivacijo bogastva nobene oblike vode niti cvetoče rastline. Žaba s cekinom v ustih in različna vzhodnjaška božanstva blaginje vam ne bodo koristila, če vam nič ne pomenijo. Iz tega segmenta obvezno odstranite križ, sicer bo tudi z denarjem križ. Križ ne sodi v stanovanje. Lahko pa imate tam kakšen drug simbol svoje vere.

4. korak: DOKLER NE POSPRAVITE, NE MORETE POSTAVITI SIMBOLOV BOGASTVA, SICER BO UČINEK RAVNO OBRATEN

To sicer še ni vse, vendar pa boste veliko naredili zase, če boste upoštevali gornja priporočila. Če sta hiša oziroma stanovanje in vhod naravnana na vašo energijo, imate velike možnosti za uspeh.
Če niste usklajeni z energijo hiše ali stanovanja in smerjo vhodnih vrat, potem imate še dodaten problem, ki zmanjšuje vaše možnosti za uspeh. V tem primeru namreč ves čas bivanja doma vlečete nase slabe energije. Ta vam preprečuje, da bi jasno razmišljali in se pravilno odločali. Posledica nepravilnih odločitev pa so vse mogoče katastrofe, ne samo finančne. Zato se morate dnevno čistiti slabih energij. Tega se lahko naučite na tečajih radiestezije in bioenergije ter tudi na druge načine.
Ta problem je zlasti očiten pri otrocih. Otrok, ki mu hiša ne leži, se zdi, kot da nima istih staršev kot ostali otroci v družini. V šoli ni uspešen in obnaša se drugače, kot bi želeli. Tukaj pa je treba izkoristiti vse druge možnosti, ki jih ponuja hiša, da se otroku omogoči čim bolj ugodno bivanje.

ALTERNATIVNE VEDE

Vsakodnevno nas prepričujejo, da preizkusimo to ali ono metodo, ki nam bo prinesla zdravje, uspeh v poslu, v ljubezni, … Pri tem pa nimamo nobene možnosti, da bi preverili, komu lahko zaupamo in kakšno uslugo pravzaprav potrebujemo. Imela sem namen, da začnem kritizirati državo, ki kljub ogromnemu državnemu aparatu nič ne naredi na tem področju, ko slišim, da bodo ustanovili zdravilsko zbornico. Novica me nekako ni razveselila, saj po izkušnjah sodeč ta država namesto večjega reda vedno uspe napraviti še večji nered. Vsekakor je zadaj denar in pa želja, da se stroka znebi “mazačev”, ki ji “hodijo v zelje”, kajti slišati je bilo, da ima v Sloveniji samo kakih 10 zdravilcev ustrezno izobrazbo, ostalih 200 pa ne. Te bodo najbrž spravili v ilegalo in jih oglobili, če jih bo kdo prijavil, da delajo …

Mimogrede, nisem še zasledila, da bi kje od zdravilcev zahtevali diplomo medicinske ali morda farmacevtske stroke. Če bodo take zahteve postavili pri nas, potem z enako pravico pričakujemo, da bodo v Sloveniji lahko pisatelji in pesniki samo tisti, ki imajo diplomo iz slovenskega jezika. In tudi slavnemu avstrijskemu slikarju Hundertwasserju, ki je projektiral čudovite zgradbe na Dunaju, ki letno privabijo na milijone obiskovalcev, bi jo iz tega vidika morali pošteno zagosti, saj ni bil arhitekt. Na srečo je že mrtev, svojega slovanskega rodu pa se je itak sramoval.

Verjamem, da je med našimi zdravilci veliko takih, ki bi se morali še marsičesa naučiti, nekaj pa je zagotovo dobrih. Treba je vedeti, da se zdravilec rodi. Vsak narod ima svoje zdravilce ali celo čudodelnike, h katerim hodijo tako eminentne osebe kot tudi zdravniki. Ne bi smeli pozabiti, da je zdravniška diploma relativno mlada. Pred tem so obstajali samo zdravilci ali mazači vključno z Eskulapom in Nostradamusom. Od teh so zdravniki nasledili znanje. Dejstvo pa je, da so nekdaj zdravilcem pripisovali nadnaravne moči in jih preganjali ter jih včasih tudi malo pogreli na grmadi. Sicer pa, zakaj naj bi se jim danes godilo bolje – naj jim malo gori pod nogami …

Feng šui ne sodi v zdravilsko stroko, saj se ukvarja predvsem s tehnikami oblikovanja bivalnega okolja po meri človeka. Glede na ozaveščenost tistih, ki odločajo, pa ne bi bilo nič čudnega, če bi feng šui svetovalci pristali kar v zdravilski zbornici. Ob upoštevanju dejstva, da obsega feng šui širok spekter znanj z vseh področij, ki oblikujejo človekovo bivalno okolje, to so vedenja o človeku in vesolju, arhitektura, gradbeništvo, krajinarstvo, notranje oblikovanje, psihologija barv, …, bi bilo zanimivo vedeti, kakšno izobrazbo nam bodo predpisali …

FENG ŠUI ALI VASTU?

Resnici na ljubo je treba priznati, da za probleme na področju alternativnih pristopov ni kriva samo država, ampak tudi alternativci sami. Za mnoge je namreč alternativna dejavnost samo bližnjica do lahkega zaslužka.
Zadnje čase se na primer sliši, da je indijski vastu starejši od feng šuija in da se je feng šui razvil iz vastuja. To naj bi najbrž pomenilo, da je vastu boljši od feng šuija in da je bolje, da si uredimo stanovanje po vastuju kot pa po feng šuiju.

Če začnemo kar pri starosti, le-ta zagotovo ni noben porok za kvaliteto. Trditev, da je vastu starejši od feng šuija ali da se je feng šui razvil iz vastuja, je poleg tega nedokazana špekulacija. Kitajski feng šui, indijski vastu, veščine Aboriginov, Eskimov, Indijancev so stare toliko kot ta ljudstva. Te veščine so bile nujne za njihovo preživetje. Že kamenodobni ljudje so vedeli, da si morajo zaščititi hrbet (želva), se zavarovati pred vetrovi (zmaj in tiger) in imeti dober pregled čez teren pred seboj (feniks), da jih sovražnik ali zveri ne bi mogle presenetiti.

In kaj bi pomenilo, če bi bil vastu starejši od feng šuia? Popolnoma nič. Ali mogoče kupujemo letala v Grčiji, ker je bil bajeslovni letalec Ikar doma pod Olimpom? Ne, ker so Grki obupali že pri lepljenju perja in veščin letenja niso razvijali naprej. Jasen dokaz za to je, da do danes niso v Grčiji izdelali še nobenega letala. Bistvo je v razvoju znanja in v rezultatih, ne v starosti.

V duhovnost usmerjeni Indiji ni bilo pogojev za razvoj praktičnih veščin vastuja. V nasprotju s tem pa se je na feng šuiju gradila varnost in blaginja kitajskega cesarstva skozi pet tisoč let njegove zgodovine. Neobremenjeni z religijo, saj Kitajska nima svoje vere, so mojstri feng šuia pod okriljem samih cesarjev razvili ta znanja do neverjetnih razsežnosti. Kitajski almanah Tong su, po katerem se že več tisoč let ravnajo kitajski kmetje, sklepajo kupčije trgovci, začenjajo vse pomembne projekte od gradenj objektov do porok, izhaja še danes vsako leto na Tajvanu in ga uporablja cela vzhodna Azija. Prevajajo ga tudi v angleščino. Dežele, ki se nahajajo vzhodno od Indije, niso prevzele vastuja, ampak feng šui. Še več. Prebivalci Južne Koreje, Tajvana, Malezije, Singapurja in Hong Konga, ki jih imenujejo tudi mali zmaji, so prepričani, da se imajo za svojo blaginjo zahvaliti prav feng šuiju.

In kar je najpomembnejše. Največji mojstri feng šuija na vseh kontinentih preverjajo, kako se človekova podzavest odziva na nove razmere: na življenje v stolpnicah in velemestih. In to šteje.

Eden od poskusov, kako priti po bližnjici do cilja, je recimo tudi tale: pod svojim imenom še močno zeleni alternativec našteje več vzhodnjaških disciplin, na koncu pa doda še “feng šui”. Tako izpade, da obvlada silno pomembna znanja, na koncu pa še tisto malenkost – feng šui.
In drug primer: poleg različnih disciplin alternativec doda k svojim znanjem še “intuitivni feng šui”. Mimogrede, intuitivni feng šui ni nič. Tega obvladate tudi vi, ko izbirate barve fasade za svojo hišo. Ker ne znate uskladiti barv, se intuitivno odločite, da bo fasada bela ali pa marelična. In prav ste se odločili, ker s tako izbiro ne morete narediti škode. Za bolj izrazite barve, ki bodo tudi v skladu z obliko hiše, lego hiše, z okoljem in ljudmi, ki stanujejo v njej, pa je treba vedeti nekaj več. Arhitekti enostavno rešijo ta problem tako, da na višjem nivoju določijo modne barve fasad. Še do pred kratkim je bila moderna sivo-rdeča ali sivo-oranžna fasada. Kombinacije so sicer krute in neprimerne za topel dom, so pa moderne. Dokler so. Potem pa vam ostane samo obupna fasada, ki jasno kaže, iz katerega veka je. Kot bi 20 let nosili mini krilo …

Tovrstno izigravanje se dogaja na vseh področjih alternativnih dejavnosti. V bistvu gre samo zato, da začneš posel z malenkostnim vložkom časa in denarja. Zakaj pa bi plačeval drage mojstre ali učitelje in študiral deset ali več let, če pa lahko s par tečaji “obvladaš” zadevo?! Take arogance ne bi smeli trpeti. V stari Kitajski so se zavarovali tako, da je kandidat delal in se učil pri mojstru dvajset let. Prvih deset let je kuhal, ribal in pospravljal. Tako je dokazal svojo predanost poslu. Naslednjih deset let je hodil z mojstrom po terenu in na hrbtu tovoril njegove rekvizite. Šele ko se je mojster upokojil, mu je dal priporočilo za cesarja, da ga je imenoval za njegovega naslednika. Taka metoda danes sicer ni uporabna, vendar pa je zagotovo treba najti neki način za preverjanje znanja in sposobnosti.

Avtor: Regina S. Rant
www.karmaplus.net

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Sorodne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !