Okostja v katakombah učijo

Odlomek iz knjige Pot domov, Avtobiografija ameriškega svamija 

Nekega drugega dne sva z Garyjem našla samostan, v katerem so menihi meditirali v katakombah, polnih okostij svojih predhodnikov.

V nekaterih sobah je bilo na stotine človeških lobanj in delov okostij, visoko naloženih vzdolž zidov. V drugih so bili deli okostij umetelno razporejeni v cvetlične vzorce, pohištvo in lestence. Starega meniha, ki je sedel zraven naju, sva prosila za pojasnilo. »Tu premišljujemo o minljivosti telesa in posvetni navezanosti. To nam pomaga premagati mesene skušnjave in poiskati zavetje v Božjem kraljestvu.«

Pozorno sva mu prisluhnila. Še globlje v katakombah je skupina okostij, oblečenih v meniška oblačila, kazala na napis: Taki kot ste zdaj vi, smo bili nekoč mi. Taki kot smo zdaj mi, boste nekoč vi.

Radhanath Svami

Iz knjige Pot domov, Avtobiografija ameriškega svamija 

www.radhanathsvami.si

O Radhanath Svami

Priznan vedski učenjak in učitelj bhakti joge. S svojim naukom, ki temelji na vedskih svetih spisih, kot so Bhagavad-gita, Šrimad-Bhagavatam in Ramajana, razkriva, kako naj se ravnamo po svetih izročilih in izluščimo skupno bistvo, ki združuje navidezno različne vere oziroma duhovne poti ter tako kar najbolj obogatimo svoje življenje in prispevamo k duhovnemu preporodu družbe.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: