Okostja v katakombah učijo

Okostja v katakombah učijo

OGLAS

Coaching, v katerem se vibracijsko uskladite s svojimi cilji!

Odlomek iz knjige Pot domov, Avtobiografija ameriškega svamija 

Nekega drugega dne sva z Garyjem našla samostan, v katerem so menihi meditirali v katakombah, polnih okostij svojih predhodnikov.

V nekaterih sobah je bilo na stotine človeških lobanj in delov okostij, visoko naloženih vzdolž zidov. V drugih so bili deli okostij umetelno razporejeni v cvetlične vzorce, pohištvo in lestence. Starega meniha, ki je sedel zraven naju, sva prosila za pojasnilo. »Tu premišljujemo o minljivosti telesa in posvetni navezanosti. To nam pomaga premagati mesene skušnjave in poiskati zavetje v Božjem kraljestvu.«

Pozorno sva mu prisluhnila. Še globlje v katakombah je skupina okostij, oblečenih v meniška oblačila, kazala na napis: Taki kot ste zdaj vi, smo bili nekoč mi. Taki kot smo zdaj mi, boste nekoč vi.

Radhanath Svami

Iz knjige Pot domov, Avtobiografija ameriškega svamija 

www.radhanathsvami.si

  • Članki
Priznan vedski učenjak in učitelj bhakti joge. S svojim naukom, ki temelji na vedskih svetih spisih, kot so Bhagavad-gita, Šrimad-Bhagavatam in Ramajana, razkriva, kako naj se ravnamo po svetih izročilih in izluščimo skupno bistvo, ki združuje navidezno različne vere oziroma duhovne poti ter tako kar najbolj obogatimo svoje življenje in prispevamo k duhovnemu preporodu družbe.
Deli to s prijateljem