Išči
Generic filters
rauschenberger / Pixabay

Opusti navezanosti in se osvobodi – vodena meditacija

Spremljaj objave: Alja Aljančič
X

Spremljaj objave: Alja Aljančič

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Če bi se danes začeli zavedati svoje minljivosti in tega, da vse kar nam je znano, bo en dan izginilo, bi postavili čisto drugačno držo do življenja. Vse kar imamo v lasti in vse vloge, ki jih igramo, bodo zginile z dnem, ko bomo zapustili ta planet in bo naše telo nehalo služiti svojemu namenu. A tega dejstva se vse premalo zavedamo in živimo naša življenja bolj usmerjena navzven kot pa, da bi se spraševali kaj je resnični pomen našega obstoja in kaj je sploh smisel naših življenj. Kdo smo in kam gremo? Še bolj pomembno pa je, da si zastavimo vprašanje ali smo prvič tu na zemlji ali smo bili tu že neštetokrat?

Navezanost na materialno

Skozi naša potovanja oz. inkarnacije smo si ustvarili takšno in drugačno karmo. Dobro in slabo. Zaradi te karme ponavljamo lekcije in hodimo na zemljo, da bi to karmo poboljšali ali enostavno samo, da bi uživali v dobrih delih, ki smo jih naredili v prejšnjem življenju. Ko se zavemo, da je to življenje eno od neštetih, ki smo jih že živeli, ugotovimo, da je vse kar je tu posvetnega, brez tistega trajnega pomena.Duša hodi po izkušnje in ne po materialne dobrine.Več navezanosti kot ustvarjamo na ta svet, večkrat bomo mogli ravno zaradi tega priti sem. Smisel naših potovanj pa je, da se osvobodimo navezanosti in začnemo delati dobra dela, ki nas bodo osvobodila slabe karme in na eni točki tudi potrebe po tem, da bi še živeli tu na zemlji. Kadar človek želi povečati svojo vrednost skozi materialne dobrine, si zada obsodbo, da bo enkrat zaradi tega trpel. V osnovi smo vsi samo bitja svetlobe. Ta svet in ego v njem nas loči na bogate in revne, uspešne in neuspešne… a vse to je le iluzija. Sem mnenja, da nič ni narobe s tem, da smo uspešni in imamo dovolj denarja a le, če znamo v svoji duši ostati nenavezani na to in v sebi gojiti globoko zavedanje, da bo vse to en dan izginilo in da nam je vse skupaj le v pomoč, da bolje živimo.

Navezanost v odnosih

Nič ni narobe s tem, da imamo radi svoje bližnje. Normalno je, da se na njih navežemo, a vedno je tanka meja med posesivno ljubeznijo in brezpogojno ljubeznijo.
Kadar ljubimo brezpogojno se zavedamo, da je vsak človek za sebe, s svojo karmo, svojimi željami in pogledi na svet in kot takega naj bi ga sprejemali in razumeli. Kadar smo v takem stanju zavedanja, pustimo drugim, da so kar so.
To je včasih težka naloga in hitro nas premami, da bi radi vtaknili svoj nos tja kamor ni treba, a dolgoročno bodo naši odnosi veliko boljši, če vanje ne bomo mešali svojih pričakovanj kako naj bi določen odnos potekal. Kadar damo ljudem prostor in jih podpiramo, so le ti veliko bolj prijateljski do nas, saj v našem zavetju najdejo varnost in razumevanje. V nasprotnem primeru pa posesivna ljubezen odnos zaduši in ohladi. Včasih so odnosi težka naloga, a ravno iz njih se ogromno naučimo, če smo sposobni prepoznati svoje napake in pogledati onkraj njih.

Kaj mi ta meditacija lahko prinese?

To meditacijo sem ustvarila z namenom, da bi se lahko vsak med vami dvignil nad svoje zemeljske navezanosti in spoznal svojo pravo vrednost. Pomagala vam bo, da si olajšate dušo in malo pozabite na vse kar imate in mislite, da ste. Med meditacijo vam pomagam tudi, da se srečate z vsemi, ki so vam blizu in jih sprejmete take kot so, tistim s katerimi ste pa v konfliktu, pa najdete prostor v srcu in jim odpustite. Sama sem začela uporabljati to meditacijo vsako jutro, saj mi da zavedanje kdo sem in mi je v pomoč, da se vsak dan znova trudim in enostavno življenja ne jemljem preveč resno. Upam, da bo tudi vam v pomoč na tak način. In ne pozabimo, da je ravno svoboda tista, ki jo vedno iščemo.

Vodena meditacija – Opusti navezanosti in se osvobodi

 

Ali ti je bil članek v pomoč?

IZPOSTAVLJENA STORITEV

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 5. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 5. 5. 2021

Danes 5. 5. 2021: 555 magična numerološka koda in angelsko število

Danes 5. 5. 2021: 555 magična numerološka koda in angelsko število

Numerološka napoved 5. 5. 2021: Močna energija nas danes obdaja

Numerološka napoved 5. 5. 2021: Močna energija nas danes obdaja

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem