Osnovna reiki meditacija – spontana

reiki meditacija

Ta meditacija spominja na meditacijo taoistične mikrokozmične orbite ali na notranjo tišino, vendar se od njih malce razlikuje. Tu ne gre za nikakršno koncentracijo ali vizualizacijo, temveč za notranjo spontanost, predanost in samo sprejemanje. 

Ta del, položaj dlani in jezika ni obvezen ves čas, lahko dlani položimo občasno na stegna ali kam drugam, jezik pa prav tako občasno ločimo od neba. Če imamo probleme s samim sproščanjem, posvetimo pozornost dihanju in spremljamo ritem.

Med samo meditacijo izrišemo tudi kateri od simbolov reikija, 3. ali pa mojstrskega, odvisno v katero stopnjo smo inicirani.

• Sedimo udobno, hrbet je zravnan, stopala na tleh, jezik v stiku z nebom v ustih, roke sklonjene, oči so zaprte.

• Tako sedimo in počivamo, z ničemer se ne naprezajmo, niti se ni treba truditi, da bi se hitreje sproščali. Bodimo taki kot smo. Sprejmimo vsak miselni, čustveni in čutni vtis, ki se pojavi v nas. Če se nam zazdi energija premočna (tok), razklenemo za trenutek roke, jih prosto spustimo na stegna, kasneje pa jih spet vrnemo v prvotni položaj.

• Po potrebi izrišemo kakšen simbol ali izrečemo njihove kotodame ali pa vizualiziramo – tudi z občutenjem – energijo ljubezni in toplote v srčni čakri.

• Tako meditiramo vsaj 15 minut. Na koncu zaključimo s simbolom moči in se seveda zahvalimo za uspešno meditacijo.

S to meditacijo spajamo svojo moško in žensko polovico v sebi, energijo sonca in lune, negativno in pozitivno energijo v nas. Z redno vadbo ustvarjamo notranji mir in bistrino duha.

Med meditacijami lahko zelo hitro pridemo do višjih stanj zavesti in različnih psihičnih izkušenj (tudi do astralne projekcije). Ta meditacija je primerna za energijsko harmonizacijo in osebnostno prizemljevanje.

Matjaž je tudi avtor knjig Aktivni reiki Usui Do, Čakre mavrica življenja in Pot k svetlobi

foto: freedigitalphotos.net

O Matjaž Bogdan Zepan

Bil je ustanovitelj Društva Spoznanje, katero je nesebično ponujalo brezplačne terapije za tiste, ki si tega niso zmogli privoščiti. Bil je kritičen do materialnega razvoja sodobne ezoterike. Avtor številnih strokovnih člankov ter knjig.

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: