PEAT

PEAT
PEAT

PEAT (Primordialna Energetska Aktivacija in Transcendenca) je tehnika/metoda/sistem, ki se je razvil iz akupunkture, kineziologije, pranayame in različnih meridijanskih metod in metod energetske psihologije. Avtor metode je Živorad Mihajlović Slavinski, diplomirani psiholog in pisec več kot tridesetih knjig s področja ezoterike in osebne rasti, večina od njih je prevedena tudi v slovenski jezik.

V Peat metodi/tehniki so združena mnoga znanja in metode, ki izhajajo iz vhodnega in zahodnega sistema in so sedaj združene v celovit in integralen sistem samorazvoja in samopomoči.

PEAT temelji na prepričanju, da je vzrok za čustvene in psihološke težave in bolezni, ki izhajajo iz tega, motnja v človekovem energijskem polju, zato z odpravo energijske motnje izginejo tudi čustvene in psihične težave.

PEAT se uporablja pri različnih težavah:

  • odpravlja vse vrste čustvenih težav in negativnih odzivov
  • odpravlja fobije in strahove in odvisnosti vseh vrst
  • razrešuje družinske, ljubezenske in poslovne težave
  • odpravlja težave z denarjem in naše občutke lastne vrednosti
  • učinkovito pomaga pri različnih alergijah in fizičnih bolečinah
  • izboljša samopodobo, koncentracijo, športne rezultate in pomaga pri učenju
  • zelo olajša žalovanje za najbližjimi
  • nevtralizira strah pred smrtjo, omogoča duhovne izkušnje…

Slavinski je PEAT razvil iz EFT (Tehnika čustvene svobode, avtor Gary Craig). Po kratki uporabi te metode je imel močan uvid o pomankljivosti  posameznih energetskih metod. Novi problemi, ki so se pojavljali po začetnem problemu niso bili novi aspekti istega problema, kot verjamejo praktiki teh metod, temveč so to popolnoma nove vsebine na verigi vse višjih in višjih vsebin, ki so vodile do samega jedra problema in s tem posledično v višja stanja zavesti, v katerem problemi ne obstajajo.

PEAT  je celovit sistem, saj v primerjavi z ostalimi energetskimi metodami odpravlja opozicijo, ki se lahko pojavi znotraj nas, popelje nas do jedra problema, kjer problem razpade… postavlja prihodnost pod kontrolo in zajame vse možne aspekte, kjer se problem nahaja (česar ostale metode ne delajo). Primer: če ima nekdo slab odnos s partnerjem, razreši prvo svojo pozicijo, nato pa se preko identifikacije vživi v nasprotno osebo in z njenega zornega kota zajame vse morebitne problematične elemente. Na nek način procesiramo svojo projekcijo, ki smo jo projicirali na določeno osebo.

PEAT gre za razliko od ostalih metod v samo jedro problema, do najgloblje esence človeškega bitja do Plerome ali Kvantnega Vakuuma, Sunjate, Velikega Neizpolnjenega, iz katerega vse izhaja. Na ta način se problem rešuje na najglobljem nivoju, ne pa na površini. Istočasno pa prodre v samo duhovno esenco človeškega bitja.

V samem procesu PEATA oseba v zavesti "drži" problem, skupaj z občutki, mislimi, telesnimi senzacijami in z nežnim dotikanjem posameznih točk na telesu po točnem vrstnem redu, sledi popolna nevtralizacija neprijetnih stanj v zavesti in telesu.

Kot izjemno izjemno učinkovito orodje se je PEAT pokazal tudi pri delu s športniki (vrhunskimi in amaterskimi), saj z njim presegamo svoje čustvene in mentalne omejitve, najrazličnejše pritiske in ostale elemente, ki vplivajo na  rezultate in preprečujejo najboljši možen rezultat, ko je le ta najbolj potreben in najbolj pričakovan. Z njim pridemo v "vrhunsko mentalno formo", kar nam omogoča doseganje svojega maksimuma.

PEAT metoda je bila zelo uspešno predstavljena in sprejeta leta 2009 na mednarodnem kongresu psihoterapije v Pekingu, na Kitajskem. Na samem kongresu je bila predstavljena znanstvena analiza profesorjev z beograjske univerze, ki je nekaj časa preučevala samo metodo in je prišla do ugotovitev o uspešnosti in učinkovitosti same metode.

PEAT pozna več različnih terapevtskih nivojev in stopenj. Je izredno učinkovit, tudi kadar vzrok za težavo ni popolnoma jasen. Glede na težavo in cilj, ki ga ima posameznik, se posamezni nivoji procesiranja prilagodijo posamezniku.

Peat metoda ima več stopenj in nivojev:

Bazični PEAT (sestavljen je iz izmeničnega dotikanja 3 točk okoli očesa, ki so poznane v akupunkturi, koncentracijo na problem in omejitev, ki jo doživljamo in njegovo dramatizacijo (to pomeni, da ga zavestno občutimo čim močneje – se mu ne upiramo. V Bazičnem Peatu je dodana tudi Alternativna Tehnika, ki je osnova sistemov spiritualne Tehnologije). Bazični Peat je v praksi pokazal odlične rezultate pri odpravi bolečin, fobij, strahov in pri neprimernih čustvenih reakcijah in odzivih. Je najenostavnejši proces v okviru Peat sistema.

Globinski PEAT (z njim rešujemo najtrdovratnejše probleme, ki so dolgotrajni in pridemo do svojih prvinskih polarnosti – naših Osebnih Kod in jih na ta način integriramo. Slavinski za Globinski Peat   pravi, da je krona vseh njegovih sistemov in gre od vseh sistemov najgloblje).

DIP – Direct Integration PEAT – PEAT Direktne Integracije (integracija polaritet je v tem procesu še lažje dosegljiva, kot pri običajnem Globinskem Peatu).

DP2 – Z njim zelo dobro delamo s preveč "intelektualnimi" posamezniki, izjemno pospešena psiho-energetska terapija, katere učinek je v kratkem času neverjeten in globinsko osvobujajoč.

DP4 – V DP-4 je vključen energijski vpliv leve in desne možganske hemisfere, katero delovanje se upošteva za doseganje najboljšega rezultata. DP-4 je celostni integralen proces s katerim lahko integriramo posamezni par polaritet po želji, razrešimo vse vrste problemov in težav, zelo primeren je za ustvarjanje željenih identitet (uspešna oseba, kreativna oseba, neodvisna oseba, srečna oseba…) in za kreiranje željenih osebnostnih lastnosti. DP-4 se je v praksi izkazal kot ena najbolj univerzalnih metod za doseganje notranjega miru, harmonije in preseganju dualistične zavesti. Odličen, hiter in učinkovit je pri zdravljenju odnosov in v družinski terapiji. V okviru DP4 metode se uporablja Unification Proces (namen tega procesa je, da neko našo neprijetno izkušnjo, občutek, misel ali telesno senzacijo popolno nevtralizira) od naše najzgodnejše podobne izkušnje, ki se je spomnimo do zadnje podobne izkušnje. Sam proces ima izjemen terapevtski učinek na sprejemanje / razumevanje sedanjega trenutka in na širitev naše zavesti, ter posledično pripomore k celoviti integraciji naših odcepljenih delov.  

Primeri uporabe PEATA v praksi:

Nekaj primerov praktične učinkovitosti same metode PEAT.

Ženska oseba je imelo izjemno močno fobijo pred javnimi WC (po enem obisku tega ni bilo več in se ta fobija ni nikoli več ponovila).

Poslovna ženska je imela močan strah pred javnim nastopanjem (po dveh obiskih se je stvar popolnoma uredila).

Oseba je imela blazen strah pred vožnjo z avtomobili (po 2 obiskih se je oseba vozila sproščeno).

Moška oseba je imela več kot 20-letno alergijo na pelod in na posamezne cvetlice (po prvem obisku znatno izboljšanje, po drugem obisku alergije ni imela več).

Ženska oseba je imela močan strah pred pajki in nekaterimi drugimi insekti (po dveh obiskih tega strahu ni mogla več doživeti).

Moška oseba doživlja napade tresenja in panike brez razloga (po treh obiskih se zadeva popolnoma umiri in se ne ponavlja več).

Ženska oseba se nauči PEAT metode in jo doma vsakodnevno izvaja. Po 3 mesecih izvajanja PEAT metode in še nekaterih drugih, v telesu ni več metastaz, kontrolni pregled ne pokaže ničesar.

V Globinskem Peatu začnemo s problemom in odkrivamo vse višje in višje vsebine na verigi različnih elementov, ki nas peljejo do najzgodnejšega vzroka problema iz katerega je nastal. Lahko rečemo, da nas veriga različnih vsebin vodi do najglobljega vzroka, kjer se prodre v samo jedro posameznika, ki je zavest praznine, Tao, Vseizvor, Mir… Povprečen proces traja nekje od 10-40 minut. Ko pridemo do osnovnega ali najvišjega vzroka problema on preneha, ponavadi za vedno.

Posebno pa velja omeniti, da z višjim nivojem procesiranja (globinski PEAT)  odkrijemo svoje prvinske polarnosti oziroma Osebne kode. V trenutku, ko ozavestite in integrirate svoje osebne kode se zgodi nevtralizacija nasprotij, ki so sanje srednjeveških alkemistov in jungovske analitične psihologije. V trenutku integracije vidite osebno kodo v drugi in obratno. One postanejo eno.

Nekatere od teh kod so so:

Aktivno-Pasivno

Ljubezen-Svoboda

Mir-Napetost

Dobro-Zlo

Sreča-Žalost

Jaz in Drugi Ljudje…

Mi živimo v dualnem, bipolarnem univerzumu. Vse kar obstaja ima svojo nasprotje: dobro in zlo, moški in ženska, svetloba in tema, napredovanje in umikanje, rojstvo in smrt, jaz in drugi ljudje, itd.  Vsak posameznik ima svoje osnovne polarnosti, oziroma Osebni Kodi, med katerimi igra svojo osnovno življenjsko igro. Posameznik se z njimi rodi, so kot njegova krvna skupina. Ta igra je pri večini ljudi prisilna in nezavedna.

Zakaj bi integrirali svoje prvinske polarnosti?

Zato, ker podzavestno vsi težimo k temu. Premikamo se med pari polaritet, ker želimo oba pola, celoto. Samo en pol nam ni dovolj, ker mi ne želimo pol življenja ali polovico sebe. Nasprotja je nemogoče integrirati s kompulzivnim vedenjem in odporom. Ključ je v integraciji nasprotij in to nam PEAT omogoča.

Nevtralizacija Osebnih Kod reši naš največji življenjski problem za zmeraj. Na koncu procesa se zgodi globinska transformacija in problema, ki je bil prisoten na začetku ni več moč občutiti.

Naše osnovne prvinske polarnosti, ki so z nami ves čas od vstopa v ta materialni univerzum odrejajo cel spekter različnih izkušenj skozi katere potujemo skozi naša življenja. So kot naši notranji motivatorji in usmerjevalci, katere želimo ves čas uresničiti ali realizirati. V nekem trenutku se nam ena od teh osnovnih polarnosti zdi pozitivna (želimo si jo doseči), druga pa se nam zdi negativna (in se ji želimo izogniti). Naše osnovne prvinske polarnosti niso fiksne in čez nekaj časa se polarnosti obrnejo. To, kar nam je bilo prej pozitivno je sedaj negativno…in tako se zgodba nadaljuje v nedogled… Z globinskim PEAT procesom nevtraliziramo / integriramo ti prvinski polarnosti. Od tu naprej se lahko svobodno odločamo za katerokoli izkušnjo in le te niso več pogojene z našimi nezavednimi notranjimi procesi, ki so v večini primerov prisilni in kompulzivni. Pri integraciji te  prvinski polarnosti integriramo v naše bitje. Imamo svobodo za… in svobodo od… 

Peat ni samo terapija, temveč je tudi sistem duhovnega razvoja in rasti in kot tak je odlično orodje, ki ga lahko  učinkovito uporabljamo pri samopomoči in samozdravljenju, ter pri dvigu zavesti.

Avtor: Grega Gregorec, certificirani Trener PEAT sistem
www.slohipnoterapija.org

Vir slik: splet

O Grega Gregorec

Od leta 1991 se intenzivno ukvarja z različnimi metodami samorazvoja in samopomoči, ter različnimi vrstami meditacij. Njegov način dela je celosten in integralen, v svojem delu združuje modrost in intuicijo vzhodnega pogleda na svet, ki jo učinkovito združuje z razumom in intelektom zahoda.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: