ponedeljek, 23 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Pogled iz Marsa in njegove perspektive

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Astrologija je veda z neprecenljivo vrednostjo. Preko nje spoznavamo naravo, univerzum in beremo njegova sporočila. Znamenja, planeti, njihovo gibanje, vse ima svoj namen in pomen.

Planet akcije – MARS od 26.6. do 27.8. potuje retrogradno.

Prihajamo v poletni čas, ko bomo nekaj več časa posvetili naši nezavedni energiji in instinktu, ki nas vodi skozi življenje. V astrološki simboliki je planet Mars tisti, ki skrbi za naše preživetje, vitalnost, nagon, obstoj… Mars je moški planet bojevitosti, strasti, gibanja, ognja …

Brez Marsove energije se težko odločimo za kakršnokoli aktivnost. Njegova pozitivna narava nas spodbuja k delovanju v pravo smer, daje nam moč in pogum ter sposobnost, da se postavimo zase in zavzamemo za druge, ko čutimo da je to potrebno. Z njegovo pomočjo tudi zlahka postavimo prave meje.

Vse v vesolju pa ima svojo polarno vrednost. In tako se Marsova negativna stran izraža skozi njegovo slabo energijo, skozi nestrpnost, strah, konflikte, pritisk… In takrat, ko delujemo iz te negativne energije postanemo napadalni in nasilni, saj delujemo iz občutka ogroženosti. Takšen Mars, ki se brani z vsemi štirimi, je preveč nasilen in grob. Pa tudi posledice takšnih dejanj niso prijetne za nobenega od vključenih. Vsaka akcija ima namreč svojo posledico in vse kar počnemo se nam kot bumerang povrne…. Sanskrtska beseda KARMA namreč pomeni DELOVANJE – AKCIJA.

V času od 26.6. do 27.8. 2018 bo gibanje Marsa navidezno retrogradno. Iz 9° Vodnarja, kjer se Mars zdaj nahaja, se bo vrnil na 28° Kozoroga, kar je stopinja njegove egzaltacije.

In kaj nam sporoča letošnji retrogradni Mars?

V tem času bomo malce manj aktivni navzven in bolj navznoter. Namen in sporočilo univerzuma je, naj se naše delovanje in aktivnosti v tem času upočasnijo, da se lahko bolj poglobimo v razumevanje svojega načina delovanja. Da se zavedamo posledic svojih dejanj. Kakšne posledice puščamo za seboj. Kaj se okrog nas dogaja in kaj nam to sporoča o našem delovanju. Mars se bo do 12. 8. vračal skozi znamenje Vodnarja in bo 13.8. ponovno vstopil v znamenje Kozoroga. Do 12. avgusta bomo tako spoznavali in ozaveščali svojo nepredvidljivost, neučakanost, eksplozivnost, netolerantnost, po drugi strani pa se bomo srečali s svojo notranjo potrebo po delovanju v skupinah, s podobno mislečimi in mogoče več delovali za skupno dobro… a hkrati čutili potrebo po osebni svobodi in izražanju resnice….

V tem obdobju lahko spoznamo kje in komu smo lahko s svojim delovanjem v podporo in kje je potrebno, da nekaj končno spremenimo. 13. 8. bo Mars ponovno vstopil v znamenje Kozoroga, kjer lahko najbolj kvalitetno izraža svojo energijo in deluje z vso svojo natančnostjo. S ponovnim retrogradnim gibanjem Marsa čez znamenje Kozoroga, bo naše delovanje spet bolj prizemljeno in stabilno. Več bomo imeli potrpljenja in se ne bomo zaletavali vsevprek. Mogoče se bo kdo v tem času ponovno srečal s svojo vztrajnostjo, ki jo že nekaj časa pogreša, da dokonča zastavljen cilj, svojo praktičnost in natančnost, ker jo je v preteklosti opustil ali pa zanemaril zaradi prehitrega tempa življenja in delovanja.

Vsekakor nas retrogradni Mars globlje osredotoča nase, da spoznamo kje energijo trošimo, kako jo lahko bolje koristimo in kako z njo odgovorno ravnamo. Retrogradni Mars nam sporoča, da se v tem času upočasnimo, zaustavimo, začutimo, se obrnemo v preteklost, v našo retrospektivo preteklega delovanja. Tako bomo lahko začeli v jeseni bolj modro, z boljšimi odločitvami, ter s pravo mero delovanja v smeri svojih ciljev, vztrajno, strpno in stabilno.

Vse pa je odvisno kakšna je vaša astrološka karta, kje se v njej nahaja Mars, v kakšnem znaku, hiši in aspektih in kaj osebno vam prinaša njegov letošnji retrogradni hod.

Avatar of Marjanca Vergan
ISAR C.A.P., astrologinja in astroterapevtka – Moja želja in namen je, da bi lahko s pomočjo Astrologije in AstroHealinga tudi vam pomagala do pomembnih odgovorov na vaša vprašanja; da bi vam lahko pomagala na poti do vaše SREČE. Kajti sreča je, ko najdeme SEBE in zaživimo v polnosti to, kar v resnici smo: ljubezen in svetloba.
No Tab Selected
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij