Posvečena voda za zdravje

foto:chillcover.com

Zadnje ugotovitve profesorja Vladimirja Vladimiroviča Tsetlina z Inštituta za biomedicino na Akademiji znanosti Ruske federacije, kot kaže, dajejo odgovor na vprašanje, kaj in kako vlada svetu. Prof. Tsetlin je dokazal, da vpliv na vse organizme na Zemlji prihaja iz vesolja. Rezultati njegovih raziskav vode dajejo potrditev domnevi, da je vse življenje na Zemlji vodeno od zunaj in poteka prek vode!

Voda je večinski del našega organizma, saj zapolnjuje vse prostore med celicami in celice same. Več kot 2/3 Zemlje predstavlja voda, ki je v plinastem agregatnem stanju tudi večinski del zraka. Voda se odziva na najmanjše spremembe v okolju, pa tudi na premikanje zemeljskih plasti, lunine mene in gibanje sonca.

NENAVADNE RAZLIKE LASTNOSTI VODE

Vpliv ciklusov sonca in planetov na biosfero sta opazila že znanstvenika Aleksander Čuževskij in Vladimir Vernadsky pred več kot 50 leti. Moderna znanost je potrdila njune ugotovitve. Profesor Tsetlin je izvedel številne poskuse z merjenjem prevodnosti električnega toka v vodi in želel s svojimi raziskavami potrditi hipotezo, da astronomski dejavniki v vesolju in geofizikalni dejavniki na Zemlji vplivajo na biosfero ter se spreminjajo čez dan in tekom leta v odvisnosti od delovanja in položaja Sonca.

Pred leti je Tsetlin proučeval lastnosti vode, ki jo uporabljajo astronavti na mednarodni vesoljski postaji. Opazil je, da je prevodnost električnega toka v vodi čez dan nihala. Ob 10. in ob 18. uri je imela na primer največjo prevodnost, molekule so bile visoko aktivne. Ob 13. in ob 4. uri zjutraj pa je bila voda skoraj neprevodna in molekule v stanju popolnega mirovanja. Profesor je meritve električne prevodnosti vode opravil tudi nekega dne zvečer, 18. januarja, in presenečen ugotovil, da je prevodnost padla na minimum in v takšnem stanju ostala vse do polnoči!
Nadaljnje študije so potrdile povezavo elektromagnetnega polja Zemlje, ki se spreminja glede na njen položaj v vesolju in glede na vpliv Lune in Sonca ter električne prevodnosti vode. Poleg dnevnega ciklusa sonce deluje tudi s svojim 27-dnevnim ciklusom, ko naredi popoln obrat okrog svoje osi.

Vesolje ni kaotično. V vesolju vladata red in ravnovesje. V daljni preteklosti so ljudje to upoštevali in se ravnali po kozmičnem redu. Verski obredi so bili vezani na določeni astronomski dogodek. Najpomembnejša sta bila poletni in zimski solsticij. Stari Slovani so praznovali novo leto na dan zimskega solsticija, torej 21. ali 22. decembra. Zanimivo je, da je v tem času razdalja med Zemljo in Soncem najmanjša – 149 milijonov km.

Meritve, ki jih je Tsetlin opravil v času zimskega solsticija, so pokazale, da je voda 21. 12. mirovala od 18.00 do polnoči, torej kar šest ur, sicer pa so dnevne meritve pokazale njeno mirovanje le eno uro na dan. Čez 27 dni so meritve vode pokazale popolnoma enake rezultate. Prof. Tsetlin je opravil meritve vode vsak dan in ugotovil, da voda vsakih 27 dni spremeni svoje lastnosti. To se zgodi 14-krat na leto: v nočeh na 23. 12., 19. 1., 14. 2., 11. 3., 6. 4., 2. 5., 28. 5., 23. 6., 20. 7., 15. 8., 10. 9., 6. 10., 1. 11. in 27. 11. Večina teh dni so cerkveni prazniki.
Po ugotovitvah prof. Tsetlina je voda na dan zimskega solsticija zelo mirna, njena električna prevodnost je nizka in oksidacijski procesi v celicah so zato počasnejši. Nižja kot je električna prevodnost vode, večja je njena kakovost.

ZAKAJ KRST RAVNO TEDAJ?

Sonce potrebuje za obrat okrog svoje osi 27 dni. Od zimskega sončnega obrata 21/22. 12. do 18/19. 1. je 27 dni. Za pravoslavne je 19. 1. praznik Teofanija ali Jezusov krst. Ključno vlogo pri cerkvenem obredju ima seveda voda, ki jo v cerkvenem kanonu imenujejo krstilna voda. Gre za t.i. sveto vodo. Sakralni značaj svete vode po cerkvenem kanonu znanost razlaga s fizikalnimi in kemijskimi zakonitostmi. Cerkev je seveda do znanstvenih raziskav svete vode previdna. Kdo ali kaj ima zasluge za to, da t.i. sveta voda deluje na duhovno in telesno zdravje, je seveda zelo pomembno. Medtem ko religija govori o Božji milosti, ki prihaja na Zemljo s posvečeno vodo, in o vodi, ki ima božansko energijo Svetega duha iz Nebes, znanstveniki dokazujejo, da so ta ‘Nebesa’ vesolje, ki deluje na strukturo vode. Zagotovo datum 19. januar, ko je Janez Krstnik v reki Jordan krstil Jezusa Kristusa, ni naključje. Dejstvo je, da so ljudje v davni preteklosti zelo dobro poznali vpliv Sonca na življenje na Zemlji, saj je bila njihova zavest razširjena v zavest narave. Voda je 19. januarja popolnoma prevodna za čisto informacijo in zato je bil t.i. sveti krst prav na ta dan.

Pravoslavci se 19. januarja obredno okopajo v ledeni vodi, kar naj bi jih duhovno očistilo in jim vse leto zagotavljalo zdravje. Ta tradicija ima globoke korenine v času daleč pred krščanstvom. Slovanska tradicija kopanja v mrzli vodi izhaja že iz časa Skitov, ki so svoje otroke kopali v mrzli vodi in jih tako krepili za življenje v težkih naravnih pogojih.
Kopanje v hladni vodi je bilo pri starih Slovanih tudi del iniciacije v bojevnika. Cerkev starodavnih ljudskih običajev ni mogla izkoreniniti, zato jim je dala razlago po svojem kanonu. Medtem ko je bilo kopanje v mrzli vodi 19. januarja del cerkvenega obredja, je bilo kopanje v mrzli vodi izven tega datuma za cerkev nesprejemljivo in oklicano za pogansko.
V Makedoniji 19. januarja praznujejo cerkveni praznik bogojavljanje ali vodice. Tako se na praznični dan tudi pozdravljajo “Bog se javi!” Gre za praznovanje krsta Jezusa Kristusa v Jordanu in v spomin na ta dogodek se krsti voda. Običaj je, da v mrzlo reko ali jezero vržejo lesen križ in tisti, ki ga prinese, dobi od popa blagoslov za vse leto, mora pa se tudi preobraziti in razsvetliti svoje misli.

BOŽANSKA VODA

Čaščenje Sonca kot vrhovnega božanstva ima zagotovo vzrok v njegovem vplivu na življenje na Zemlji. Današnje religije so na mesto Sonca seveda postavile svoje Bogove. Vpliv Sonca na življenje na Zemlji je del kozmičnega reda, ki mu lahko rečemo tudi božanski načrt. Voda, ki jo zajamemo iz izvira ali nalijemo iz pipe v času poldneva, sončnega vzhoda in na večer pred vsakim 27. dnem, šteto od zimskega sončnega obrata dalje (lani je bil sončni obrat 21. 12.), je sveta ali božanska voda. Ne potrebuje nobenih cerkvenih blagoslovov, ker nosi čisto informacijo najvišjega in edinega božanstva – Sonca. To je zdravilna voda, ki blagodejno deluje na naše trojstvo – telo, dušo in duha. Nič nenavadnega ni, da Rusi po kopanju v ledeno mrzli vodi vzklikajo “Božansko!”

In še nasvet: Na dan, ko sonce zaključi svoj obrat okrog svoje osi, si privoščite kopel v jezeru ali reki. Počutili se boste kot prerojeni. Na tak dan pojdite tudi po vodo k izviru. Nalijte si nekaj litrov in vsak dan pijte po 150 ml te vode. Vaše počutje bo odlično, zdravstveno stanje pa iz dneva v dan boljše.

Avtor: Ana Marija Kolman

Vir: www.karmaplus.net

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: