Joga

Pozdrav soncu

Vaje pozdrav soncu so raztezalne in sprostitvene vaje. Izvajate jih lahko kadarkoli, čeprav je najbolje, da jih izvajate zjutraj. Z vajami krepimo, raztezamo in sproščamo vse mišice na telesu. Vaje izvajajte počasi.

Vaje krepijo in spodbujajo prebavni sistem, urejajo delovanje ženskih organov, čistijo strupe iz telesa, znižujejo krvni pritisk, krepijo spomin in živčni sistem.

Pozdrav soncu krepi imunski sitem, temeljito prezrači pljuča, obogati kri s kisikom in telo očisti toksinov. Znižuje krvni pritisk in umirja razbijanje srca. Okrepi živčni sistem, izboljšuje spanje in krepi spomin.

 

pozdrav_soncu1[1]      1.  Stojite zravnano. Noge so skupaj, dlani pa sklenjene na prsih. Noge so trdno na tleh. Sprostite se, glavo spustite na prsi in IZDIHNITE.

pozdrav_soncu2[1]2.  Globoko VDIHNITE, hkrati dvignete sklenjene roke in se v pasu upognete nazaj.

pozdrav_soncu3[1]3.  Počasi IZDIHNITE in se v pasu prepognite naprej. Roke položite na tla ob stopala, obraz naj bo tesno ob nogah (upognite kolena, če je potrebno).

pozdrav_soncu4[1]4.  VDIHNITE in hkrati iztegnite levo nogo nazaj, tako da počiva na kolenu in prsih. Istočasno upognite desno koleno, glavo pa dvignite in poglejte čimbolj navzgor.

pozdrav_soncu5[1]5.  ZADRŽITE DIH in iztegnite še desno nogo in visoko dvignite zadnjico. Telo naj tvori obliko trikotnika.

pozdrav_soncu6[1]6.  Med IZDIHOM spustite kolena in obraz do tal, trebuh in medenica naj ostaneta rahlo privzdignjena.

pozdrav_soncu7[1]7.  VDIHNITE in hkrati dvignite zgornji del telesa, tako da iztegnete roke. Poglejte navzgor.

pozdrav_soncu8[1]8.  Roke in noge držite plosko na tleh in IZDIHNITE ter hkrati dvignite zadnjico kvišku in nazaj. Pete in glavo potisnite proti tlom.

pozdrav_soncu9[1]9.  VDIHNITE in vzdignite levo nogo in jo pritisnite ob prsni koš. Desna noga ostane iztegnjena, koleno počiva na tleh.

pozdrav_soncu10[1]10.  IZDIHNITE in hkrati dvignite zadnjico in postavite desno nogo poleg leve. Obraz naj bo tesno ob nogah.

pozdrav_soncu11[1]11.  VDIHNITE, vzravnajte se in hkrati iztegnite roke navzgor in se usločite nazaj.

pozdrav_soncu12[1]12. Vrnite se v prvotni položaj in IZDIHNITE.

Vajo ponovite še 1x tako, da začnete z desno nogo. Tako bo raztezno delovanje na telo uravnoteženo.

E-Novičke

Naroči se na naše E-novičke.

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda te zanima

Close
Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !