Zakon privlačnosti

Pozitivne misli: Verjemite v svoj uspeh

“Verjemite in delujte, kot da je nemogoče, da vam spodleti.” – Charles F. Kettering

Številni avtorji s področja osebne rasti, kot tudi drugi, starodavnejši viri, že dolga leta učijo, da lahko človek v življenju doseže praktično vse, kar si lahko zamisli. Sama misel na tisto, kar bi radi dosegli, seveda ne bo dovolj; za uresničitev svojih ciljev bo potrebno tudi vstati in kaj praktičnega narediti.

Pa vendar je misel pri uresničevanju naših ciljev ključnega pomena – če sami sebe v mislih ne vidimo tam, kamor želimo priti, je verjetnost, da se bomo uspešno premikali proti temu cilju majhna. Uspeh bo v takšnem primeru prej naključje kot pravilo.

Naše notranje slike namreč v nas sprožajo čustva, čustva pa so tista, pod vplivom katerih se odločimo, kako bomo delovali – kaj bomo naredili in česa ne.

Moč vizualizacije temelji prav na tem načelu: ko v mislih vidimo svoj uspeh, te slike v nas sprožijo čustva uspeha in krepijo prepričanje v uspeh, pod vplivom takšnih čustev in prepričanj pa se samodejno začnemo odločati za dejanja, ki nas bodo vodila v smeri uspeha.

Vzemite si vsak dan nekaj minut časa in si v mislih predstavljajte sebe na cilju, ki ga želite doseči. Pustite ostale scenarije ob strani in si dovolite občutiti, kako enkratno bo, ko dosežete svoj cilj. Dan za dnem na ta način reprogramirate svojo podzavest in gradite svojo samozavest, oboje pa vam omogoča, da resnično začnete verjeti in delovati, kot da je nemogoče, da vam spodleti.

Tagi
Pokaži več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !