Išči
Generic filters
foto pixabay.com

Qigong doseganja notranje harmonije

Spremljaj objave: Društvo Tolmun
X

Spremljaj objave: Društvo Tolmun

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Oglas
Je skupina enostavnih, a zelo učinkovitih vaj, ki delujejo nadvse sprostilno, uravnovesijo in blagodejno vplivajo na vrat, ramena, hrbtenico, boke.V preteklosti so ljudje različnih okolij in iz različnih geografskih območij iskali načine in poti, kako razviti lastne energijske potenciale. Namen tega iskanja je bil jačanje zdravja, večanje borilne sposobnosti in duhovni razvoj.V kitajski tradiciji se takšna zvrst vaj imenuje Qigong (kar v prevodu pomeni delo z notranjo energijo) in v več kot dva tisoč let praks, se je razvilo več sto zvrsti Qigong-a. Glavni namen zdravilnega Qigong-a je preprečevanje bolezni, vzdrževanje krepkega zdravja, dvig vitalnosti, doseganje dolgoživosti.Qigong doseganja notranje harmonije je zvrst daoističnega sistema vaj, ki oponaša naravne kretnje živali.Vaje delujejo tako, da spodbujajo energijski center Dan tien in krepijo hrbet, ramena in vrat.V današnjem času je običajno, da veliko sedimo: v službi, v avtomobilih, doma pred TV-jem in računalnikom… Posledica takšnega življenjskega sloga je, da postanejo naši sklepi in mišice kar kmalu po tridesetem letu trdi in boleči. Razlog za tako stanje je slaba cirkulacija (pretočnost) krvi in tudi življenjske energije, ki je Kitajci imenujejo Qi. V kitajski tradicionalni medicini velja, da sta Qi energija in kri povezana. Če je cirkulacija v telesu dobra, potem bo naš Qi močan, naša koža bo mehkejša, obraz bo imel zdravo barvo in naši sklepi bodo bolj prožni.

PRVI ZNAKI STARANJA

Prvi znaki staranja na telesu niso gube na obrazu, temveč bolečine in otrdelost v spodnjem delu hrbta, kar kaže na okrnjeno pretočnost in s tem pomankanje Qi energije v tem delu.V našem telesu so vsi organi energijsko povezani z vratom, hrbtenico in rameni. Pravzaprav vrat, hrbtenica, ramena in boki podpirajo celo telo in s premikanjem pomagajo prenašati energijo do različnih organov. Občutek otrdelosti in bolečine, na katerem koli izmed omenjenih telesnih delov, kaže na energijski zastoj, ta pa je tudi eden od pogostih vzrokov za nastanek bolezni.Redna vadba Qigong-a doseganja harmonije krepi notranjo energijo in naredi bolj prožne: vrat, ramena, hrbtenico in boke.Ta sistem krepitve zdravja in višanja vitalnosti je sestavljen iz enajstih vaj, ki so telesno nezahtevne in se izvajajo v počasnem, telesu prijetnem gibanju. Prvih devet vaj se izvaja stoje na mestu, zadnji dve sta posebni zvrsti hoje in se izvajata v gibanju.

SEZNAM VAJ

Držanje Dan tiena (ali Tan Tien) : spodbuja delovanje Dan Tiena, ki je točka, kjer shranjujemo Qi energijo Vzdigovanje in spuščanje Dan tiena : pozitivno vpliva na pljuča, spodbuja Dan Tien Odpiranje in zapiranje Dan tiena : spodbuja Dan Tien, intenzivno polni Dan Tien Lepotica vrti z boki : lajša utrujenost in bolečine v hrbtu, krepi hrbet in ledvica Obračanje glave in zvijanje telesa : krepi ledvica, pomaga odpraviti prekomerno težo Opica pogleduje : spodbuja energijski kanal DU (ki poteka ob hrbtenici), lajša hrbtne bolečine Ptič širi krila : krepi srce in pljuča in pomaga odpravljati depresijo Veliki medved se preteguje : spodbuja delovanje srca, želodca, krepi hrbtenico, ramena Podpiranje neba : blagodejno vpliva na pljuča in blaži bolečine v hrbtu Opičja hoja : krepi hrbtenico, ramena, vrat. S hojo v krogu zbiramo energijo in jo usmejamo v srce, pljuča, ledvice in vranico Oblačni koraki : izboljša pretočnost, razstruplja telo, blaži težave z artritisom

Ali ti je bil članek v pomoč?

Aktivnosti potekajo čez celo leto. Vsak mesec se naučimo nekaj novega. Vedno se lahko priključite.
No Tab Selected

IZPOSTAVLJENA STORITEV

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Sporočilo akaških zapisov 7. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 7. 5. 2021

Zdravljenje s spolno energijo

Zdravljenje s spolno energijo

Kaj narediti, če je partnerja strah in njegov strah blokira razvoj?

Kaj narediti, če je partnerja strah in njegov strah blokira razvoj?

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Sporočilo akaških zapisov 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

Numerološka napoved 6. 5. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem