četrtek, 19 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Retrogradna Venera … čas zdravljenja srca in karmičnih vezi

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Retrogradna Venera … čas zdravljenja srca in karmičnih vezi

Venera je ena najsvetlejših zvezd na našem nočnem nebu. Najverjetneje ste slišali že za ime Večernica in Danica, saj sta to obe imeni za to najsvetlejšo zvezdo na nebu. Ko se Venera pojavi ob večerih, je Večernica. Ko pa se Venera potopi pod obzorje, da bi se pojavila nekaj tednov pozneje v zgodnjih jutranjih urah, jo imenujemo Danica.

Prehod Večernice, večerne Venere, je prehod smrti in ponovnega rojstva. Venera zapusti naše večerno nebo, da bi se ponovno rodila pod sončno svetlobo.

Venera predstavlja naše srce, našo sposobnost, da ljubimo in smo ljubljeni ter naše odnose. Vsa ta področja so pripravljena na ponovno rojstvo, ko Venera doživi to metamorfozo iz zvezde Večernice v jutranjo Danico.

Vsakih 8 let Venera zapleše z Zemljo in tvori popoln geometrijski vzorec, ki je podoben vrtnici. Geometrijski vzorec, ki ga Venera naredi, se imenuje Venerina vrtnica ali Venerin pentagram. Vsak od teh cvetnih listov vrtnice se oblikuje, ko se Venera premika skozi svoj 18-mesečni cikel. Po petih od teh ciklov se Venera vrne na isto mesto, kjer je začela svoj cikel in dokonča vrtnico ali pentagram. Nato se cikel znova začne z novo vrtnico, ki čaka, da nastane.

Kot del tega 18-mesečnega metamorfoznega potovanja je tudi faza, ko Venera vstopi v retrogradno stanje. V tej retrogradni fazi Venera ni večerna ali jutranja zvezda, temveč pleše med stanji, ko se premika po podzemlju. Venera je v to fazo podzemlja vstopila 19. decembra 2021 znamenju Kozoroga. Ob koncu tega meseca, 29. januarja 2022, pa bo izšla iz retrogradnosti kot polnorodna Jutranja zvezda, Danica.

Ta preobrazba Venere predstavlja preobrazbo v našem lastnem življenju, ko gre za ljubezen, srčne zadeve in naše odnose.

Pomembno je tudi omeniti, da Venera ne vlada le romantičnim odnosom, ampak tudi našim odnosom do denarja in stvari, ki jih cenimo. Energija Venere nam pomaga, da se odločimo, kaj cenimo in kaj je vredno našega časa. Pomaga nam razumeti, kaj je vredno naše energije, pozornosti in kaj je vredno nam.

Energija Venere nam pomaga, da se odločimo, kaj cenimo in kaj je vredno našega časa. Pomaga nam razumeti, kaj je vredno naše energije.

Ko Venera vstopi v retrogradno stanje, so za nas poudarjena vsa ta področja in spodbujajo nas, da ponovno rojevamo kakršne koli vzorce, odnose ali stališča, ki ne podpirajo več naše najvišje rasti.

Retrogradna Venera je čas zdravljenja srca in dušnih karmičnih zaobljub

V tej fazi se lahko vznemiri karma sorodnih duš. Tu ne mislim, da boste med retrogradno Venero nujno srečali več sorodnih duš, bolj gre to, da vas bodo te spodbujale k delu skozi lekcije vaših prejšnjih srečanj. Ko retrogradna Venera razkrije razpoke in rane srca, lahko delate na zdravljenju in čiščenju vseh karmičnih vezi, ki ste jih morda zbrali v vaših življenjih. Te karmične vezi se bodo seveda razlikovale od osebe do osebe, pa vendar na splošno vključujejo učenje odpuščanja, postavljanja meja, postavljanja zase in odpiranje globlji in večji ljubezni.

V tem času vas lahko vodijo k čiščenju srčnih ran ali zastarelih prepričanj o lastni vrednosti, ljubezni in odnosih, s katerimi že nekaj časa delate.

Če imate s kom močno povezavo in sumite, da je morda sorodna duša, boste morda lahko bolj jasno videli potovanje in lekcije, ki so vam predstavljene. Še posebej, ko se Venera spet obrne direktno.

Vedite, da vsak pride v vaše življenje z razlogom.

Včasih je ta razlog za veselje in prijateljstvo, drugič pa je lahko za nekaj težjega in je bolj vezano na osebno rast. Čeprav se lahko vsakdo dotakne vaše duše, obstajajo določene duše, ki pustijo močnejši pečat. Obstajajo določene duše, ki imajo v vašem življenju veliko večji pomen in težo, kot druge. Te duše so tiste, ki vas navdihujejo, izzivajo in oblikujejo. S temi dušami ste se dogovorili, da boste hodili na vaši poti. In, to je tisto, kar od vas lahko zahteva pot retrogradne Venere, da poiščete pomen.

Energije retrogradne Venere se lahko za vsakega kažejo drugače, vendar je koren enak. Vsi imate zdaj izziv, da odprete svoja srca, najdete večjo ljubezen ter poglobite in okrepite svoje odnose, ne le z drugimi, ampak tudi odnos do denarja in stvari, ki jih cenite.

Kaj prinaša retrogradna Venera v Kozorogu 2021-2022?

Ko Venera vstopi v retrogradno stanje, so za vas poudarjena vsa ta področja in spodbuja vas, da ponovno rojevate kakršne koli vzorce, odnose ali stališča, ki ne podpirajo več vaše najvišje rasti. V tej fazi se lahko vse šibke točke v vaših odnosih z drugimi dvignejo na površje, kar vas izzove, da razmislite o vaših interakcijah in o tem, kako se odločate, da se pokažete. Sproži lahko tudi težave, povezane z vašim zdravjem, zlasti ko gre za vaše reproduktivne organe in vnetne procese. Ker je Venera tako tesno povezana s srcem, lahko tudi ugotovite, da se vaša čustva lažje manifestirajo na fizični ravni.

Venera je zdaj retrogradna v znamenju Kozoroga in večino svoje retrogradnosti se nahaja blizu planeta podzemlja, Plutona. Ker je Plutonova energija tako blizu, boste okusili močne in transformativne energije v svojih odnosih, tako poslovnih kot tudi partnerskih. Plutonova prisotnost prinaša moč, ki lahko osvetli, kje morate biti bolj v svoji moči, ko gre za vaše odnose. Prav tako lahko pritegne vašo pozornost kjer, v katerem koli od odnosov v vašem življenju, prihaja do boja za moč ali do neravnovesja.

Pod to energijo lahko odkrijete tudi novo moč, ko bo šlo za sledenje vašemu srcu in povezovanje z njegovo modrostjo.

Vaše srce je lahko neverjeten vir moči na toliko ravneh in to je nekaj, kar boste morda spoznali na globlji ravni med to retrogradnostjo. Ker Venera vlada tudi denarju, lahko to retrogradno obdobje osvetli tudi vaš odnos z denarjem, obiljem in morda celo navdihne nove in ustvarjalne vire dohodka. Venera in Pluton, oba sta pozitivna vidika za zaslužek in donos prihodkov iz preteklih projektov.

Znamenje Kozoroga pooseblja zelo zemeljsko, prizemljeno in praktično energijo za delo, zato bo vse, karkoli v tej retrogradnosti meša štrene v vašem življenju, najverjetneje zahtevalo rešitev, ki bo zrela in predvsem praktična. Eden najboljših načinov za delo z močno energijo Kozoroga je prevzeti odgovornost zase, za svoja dejanja in energijo, ki jo dajete v svet. Ta lahko včasih od vas zahteva, da na stvari gledate malce bolj črno-belo in da postavite meje, kjer so potrebne.

Če se zdaj sprašujete, kako lahko v celoti prevzamete kontrolo nad odnosi, ki jih ohranjate, do svojega finančnega stanja, potem se zamislite na svojim načinom, preživljanja svojega časa.

Če razmišljate o tem iz tega objektivnega zornega kota, boste morda ugotovili, da vam faza retrogradne Venere pravzaprav pomaga doseči novo raven zrelosti in stabilnosti, ko gre za ta vprašanja in področja.

Poglejmo si faze retrogradne Venere, ko je njena energija najmočnejša:

18. novembra 2021 je Venera vstopila v svojo senčno fazo

Ko Venera vstopi v retrogradno fazo, se njena smer gibanja navidezno spremeni, saj potuje po zodiaku nazaj. Na ta dan, doseže najbolj oddaljeno točko, kamor se bo premaknila, ko bo potovala retrogradno, saj se šteje, da je od tega dne naprej Venera v fazi sence. To fazo si lahko predstavljate kot Venero, ki se pripravlja na vstop v podzemlje. Od takrat so seveda vaše srčne zadeve in stvari, povezane z vašimi financami najbolj na udaru, saj jih retrogradna Venera samo poglobi. To so teme, ki so lani jeseni v vašem življenju znova počasi izplavale na površje zato, da se z njimi soočite in jih razrešite.

19. decembra 2021 se je začela faza retrogradne Venere

To je dan ko je Venera v svoji moči in morda ste v tem obdobju začeli čutiti vznemirjenje tega, kar prihaja. Venera vlada nad vašim srčnim prostorom, zato ste lahko občutili ali doživeli dogodke, ki so razburili vašo srčno čakro ali pa so vas navdihnili, da širše odprete srce.

8. januarja 2022 se je Venera poravnala s Soncem

Venera zjutraj še ni vidna, je pa to prvi trenutek, ko se začne pojavljati kot jutranja zvezda. To pomeni ponovno rojstvo Venere. V tem času lahko občutite preporod v svojem srčnem centru. Kot pri vseh novorojenčkih je potreben čas, da se pojavi polnost tega ponovnega rojstva. Pomislite na to kot na majhno seme, ki šele začenja vzgajati. Če se ukvarjate z vprašanji v zvezi z razmerjem ali denarjem, boste morda začeli videti rešitve.

29. januarja 2022 se Venera obrne nazaj v direktno gibanje

Jutranja Venera, Danica je zdaj prišla iz podzemlja, pripravljena na novo poglavje. Nova energija se zdaj preliva skozi vas in vaša srca. Morda se počutite, kot da ste prerojeni ali pa so vam lekcije tega retrogradnega obdobja zdaj jasne. Karkoli je bilo treba razkriti, je prišlo v vašo zavest.

2. marca 2022, pa Venera zapusti senčno fazo

Venera je v fazi sence vse dokler ne zapusti zadnje stopnje, na kateri je šla retrogradno. Na tej točki so energije izbrisane in pripravljeni ste začeti znova. Venera se ne bo več vrnila v podzemlje, do njenega povratka bo preteklo še 18 mesecev.

In, kaj lahko naredite do pomladi še v praksi, da boste izboljšali svojo samopodobo, odnose in finance?

Delajte na odgovorih, na spodnja vprašanja:

 • Ali porabim svoj čas za stvari, ki jih najbolj cenim?
 • Vem, da sem že vreden/vredna, vendar lahko povečam svoje občutke lastne vrednosti z ….
 • Kako lahko bolj stojim v svoji moči?
 • Zaradi česa se počutim najmočnejšega?
 • Kako se lahko povežem z modrostjo svojega srca?
 • Kakšni so načini, da se počutim podprto pri spremljanju sporočil svojega srca?
 • Ali se počutim opolnomočeno zaradi odnosov, ki jih ohranjam?
 • Če ne, kako lahko ustvarim več ravnovesja?
 • Ali mi je všeč, kako se odločam za preživljanje časa?
 • Moj odnos do denarja je …
 • Kaj mi pomeni denar …

In, za konec… Stojte pokončno v svoji moči. Delujte. Delajte in izboljšajte odnose. Začnite pri sebi.

Ohranjajte visoko vibracijo. Hvala, ker ste.

 • Članki
Retrogradna Venera … čas zdravljenja srca in karmičnih vezi 7
»Čutim, da je moje poslanstvo obuditi zavedanje posameznika, da je vsak izmed nas del božanske kreacije in da vam v tistem trenutku, ko na to pozabite, lahko pomagam osvetliti vašo pot, na kateri ste se ustavili.«

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
Naloži Več
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij