Išči
Generic filters
coyot / Pixabay

Revolucionarna dieta za boj proti raku, izboljšanje umskih sposobnosti in več energije

Spremljaj objave: Uredništvo
X

Spremljaj objave: Uredništvo

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
Dr. Joseph Mercola trdi, da so vzrok za skoraj vse bolezni nepravilno delujoči presnovni procesi. Vašo presnovo vržejo iz tira poškodbe in nepravilno delovanje mitohondrijev, ki v tisočih delujejo v skoraj vsaki celici vašega telesa in proizvajajo energijo, ki jo potrebujete za to, da ostajate živi in zdravi.
Ko pride do poškodb velikega števila mitohondrijev, je nemogoče ostati zdrav.
Že več kot stoletje sprejemamo soglasje znanstvenikov, da je rak posledica dedne bolezni zaradi poškodbe kromosomov v celičnih jedrih. Kaj pa, če znanstveniki preučujejo zgrešen model?Kaj, če rak ni bolezen poškodovanega DNK, temveč okvarjene presnove kot posledice nepravilnega delovanja mitohondrijev? Kaj, če bi lahko ta pretresljiva resnica korenito spremenila tudi naše razumevanje drugih bolezni – in nam pokazala radikalno novo pot do optimalnega zdravja?Dr. Mercola trdi, da lahko vzamete vajeti zdravja v svoje roke že samo s tem, da dajete telesu primerno gorivo – ki pa ni takšno, kot vas prepričujejo. Ketogena dieta, ki vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in veliko zdravih maščob, je prava pot do optimiziranja biokemičnih signalnih poti, ki zavirajo bolezen in spodbujajo zdravljenje. Koristi so lahko osupljive – ne samo pri zdravljenju ali preprečevanju hudih bolezni, temveč tudi pri krepitvi umskih sposobnosti, povečevanju energije, lažjem hujšanju in ohranjanju nižje teže ter še marsičem.Več v knjigi Maščobe kot gorivo

Mogočni mitohondriji

Mitohondriji – drobne tovarne energije v celicah, ki hrano, ki jo jeste in zrak, ki ga dihate, s presnavljanjem spreminjajo v energijo – so osrednji razlog za to, da vaši biološki sistemi ponorijo, zaradi česar postanete dovzetni za raka in večino drugih kroničnih bolezni. Ko večje število mitohondrijev v vašem telesu neha delovati pravilno, preprosto ni mogoče ostati zdrav.
Ta premik v pristopu k raku in vsem kroničnim boleznim nam vpliva izjemno moč: če bolezen nastane zaradi nepravilnega delovanja presnove, lahko to nepravilno delovanje odpravimo.

Kako?

Pazljivo izbiranje hranilnih snovi in uporaba drugih strategij, s katerimi spodbujate naravno sposobnost telesa, da preprečuje bolezni in se zdravi.Hrana, ki jo izbirate vsak dan, neposredno vpliva na vaše mitohondrije. In, če izbirate takšno hrano, ki spodbuja zdravje mitohondrijev, tudi zmanjšujete verjetnost, da se bo v mitohondrijih spravljeni genski material okvaril in sprožil verižno reakcijo, ki se bo najverjetneje končala z boleznijo.

Prehranjevalni program, ki lahko pozdravi vašo presnovo

MPT (mitohondrijska presnovna terapija) je sistem prehranjevanja, ki bo pomagal preusmeriti delovanje vaše presnove s porabljanja glukoze kot poglavitnega telesnega goriva na porabljanje maščobe. Ko uvedete te spremembe, optimatizirate delovanje mitohondrijev in zavarujete mitohondrijski DNK pred morebitnimi poškodbami, ki bi lahko vodile v bolezen.Na najosnovnejši ravni je MPT dieta z veliko maščob, primerno količino beljakovin in malo ogljikovih hidratov.MPT je primerna za vas, če vam grozi resno obolenje ali več njih – na primer rak, sladkorna bolezen tipa 2, nevrodegenerativna bolezen, vključno z Alzheimerjevo in drugimi vrstami demence, ali čezmerna debelost – ali pa imate veliko željo po optimiziranju svojega zdravja, obenem pa tudi po upočasnitvi staranja.

Povzeto iz knjige Maščobe kot gorivo 

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Bruce Lipton: Naša podzavest sproža vnaprej programirana odzivna vedenja

Bruce Lipton: Naša podzavest sproža vnaprej programirana odzivna vedenja

Nerazrešena čustva in dogodki iz otroštva trajno vplivajo na naše telo

Nerazrešena čustva in dogodki iz otroštva trajno vplivajo na naše telo

Bruce Lipton: Bolj sem želel najti srečo, bolj nesrečen sem postajal

Bruce Lipton: Bolj sem želel najti srečo, bolj nesrečen sem postajal

Vaša prepričanja postanejo vaše misli

Vaša prepričanja postanejo vaše misli

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem