torek, 24 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Revolucionarna dieta za boj proti raku, izboljšanje umskih sposobnosti in več energije

Maščobe kot gorivo

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Dr. Joseph Mercola trdi, da so vzrok za skoraj vse bolezni nepravilno delujoči presnovni procesi. Vašo presnovo vržejo iz tira poškodbe in nepravilno delovanje mitohondrijev, ki v tisočih delujejo v skoraj vsaki celici vašega telesa in proizvajajo energijo, ki jo potrebujete za to, da ostajate živi in zdravi.

Ko pride do poškodb velikega števila mitohondrijev, je nemogoče ostati zdrav.

Že več kot stoletje sprejemamo soglasje znanstvenikov, da je rak posledica dedne bolezni zaradi poškodbe kromosomov v celičnih jedrih. Kaj pa, če znanstveniki preučujejo zgrešen model?

Kaj, če rak ni bolezen poškodovanega DNK, temveč okvarjene presnove kot posledice nepravilnega delovanja mitohondrijev? Kaj, če bi lahko ta pretresljiva resnica korenito spremenila tudi naše razumevanje drugih bolezni – in nam pokazala radikalno novo pot do optimalnega zdravja?

Dr. Mercola trdi, da lahko vzamete vajeti zdravja v svoje roke že samo s tem, da dajete telesu primerno gorivo – ki pa ni takšno, kot vas prepričujejo. Ketogena dieta, ki vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov in veliko zdravih maščob, je prava pot do optimiziranja biokemičnih signalnih poti, ki zavirajo bolezen in spodbujajo zdravljenje. Koristi so lahko osupljive – ne samo pri zdravljenju ali preprečevanju hudih bolezni, temveč tudi pri krepitvi umskih sposobnosti, povečevanju energije, lažjem hujšanju in ohranjanju nižje teže ter še marsičem.

Več v knjigi Maščobe kot gorivo

Mogočni mitohondriji

Mitohondriji – drobne tovarne energije v celicah, ki hrano, ki jo jeste in zrak, ki ga dihate, s presnavljanjem spreminjajo v energijo – so osrednji razlog za to, da vaši biološki sistemi ponorijo, zaradi česar postanete dovzetni za raka in večino drugih kroničnih bolezni. Ko večje število mitohondrijev v vašem telesu neha delovati pravilno, preprosto ni mogoče ostati zdrav.

Ta premik v pristopu k raku in vsem kroničnim boleznim nam vpliva izjemno moč: če bolezen nastane zaradi nepravilnega delovanja presnove, lahko to nepravilno delovanje odpravimo.

Kako?

Pazljivo izbiranje hranilnih snovi in uporaba drugih strategij, s katerimi spodbujate naravno sposobnost telesa, da preprečuje bolezni in se zdravi.

Hrana, ki jo izbirate vsak dan, neposredno vpliva na vaše mitohondrije. In, če izbirate takšno hrano, ki spodbuja zdravje mitohondrijev, tudi zmanjšujete verjetnost, da se bo v mitohondrijih spravljeni genski material okvaril in sprožil verižno reakcijo, ki se bo najverjetneje končala z boleznijo.

Prehranjevalni program, ki lahko pozdravi vašo presnovo

MPT (mitohondrijska presnovna terapija) je sistem prehranjevanja, ki bo pomagal preusmeriti delovanje vaše presnove s porabljanja glukoze kot poglavitnega telesnega goriva na porabljanje maščobe. Ko uvedete te spremembe, optimatizirate delovanje mitohondrijev in zavarujete mitohondrijski DNK pred morebitnimi poškodbami, ki bi lahko vodile v bolezen.

Na najosnovnejši ravni je MPT dieta z veliko maščob, primerno količino beljakovin in malo ogljikovih hidratov.

MPT je primerna za vas, če vam grozi resno obolenje ali več njih – na primer rak, sladkorna bolezen tipa 2, nevrodegenerativna bolezen, vključno z Alzheimerjevo in drugimi vrstami demence, ali čezmerna debelost – ali pa imate veliko željo po optimiziranju svojega zdravja, obenem pa tudi po upočasnitvi staranja.

Povzeto iz knjige Maščobe kot gorivo 

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij