Išči
Generic filters
Slina
foto:pixabay.com

Slina kot zlati eliksir

Spremljaj objave: Društvo Taoin
X

Spremljaj objave: Društvo Taoin

E-mail :*
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
S slino, ki nas lahko zdravi in okrepi, nas je narava obdarila in jo na vzhodu imenujejo tudi zlati eliksir ali nektar, izvor oziroma fontana življenja.

Zdravilna moč sline

Taoisti pravijo, da lahko mešanica sline in ostalih hormonskih tekočin ter zunanjih esenc postane »Zlati eliksir« oziroma glavni transformator pri višjih duhovnih praksah in ima moč ozdraviti vsako bolezen.Da ima slina zdravilno moč, ne vemo samo mi, ko si obliznemo vreznino na prstu, temveč to vedo tudi živali, če se poškodujejo. Ranjeno mesto znajo oblizovati tudi po več dni.Slina ima sposobnost reguliranja vnetnega odziva ter nadzora nad bakterijami in glivičnimi kolonijami, in jo pri ranicah lahko uporabimo kot dezinfekcijsko sredstvo.Slina nam tudi pomaga, če nas v želodcu »peče zgaga«. Ker ima sposobnost nevtraliziranja kislin, je »kozarec sline« vsekakor boljša odločitev kakor tabletka Rupuruta ali soda bikarbona.Zdravilna moč sline je znana tudi iz zgodbe v Svetem pismu, ko je Jezus s slino (pomešano z zemljo) pomagal slepemu povrniti vid, gluhemu sluh in nememu govor.

Preprečuje staranje, hladi in zdravi telo

Taoisti verjamejo, da ima pravilno stimulirana in aktivirana slina močne učinke proti staranju, hlajenju telesa, preprečevanju propada zobovja, krepitvi imunskega sistema, vlaženju organov in sklepov, pomaga pri prebavi, nevtralizira kisline, vsebuje določene vitamine (B2 in K) ter druge prebavne sokove.Po taoističnem izročilu se morata nebeška in zemeljska sila združiti, da nastane visoko zdravilna slina. Pravilno aktivirana slina spodbudi vse glavne žleze v možganih in tudi spolno energijo. Ko jo pravilno pogoltnemo, postane najboljše zdravilo in sredstvo za krepitev zdravja, zdravljenje in pospešen duhoven razvoj.

Zlati eliksir kot hrana, izvorni qi

Slina vsebuje veliko hranilnih substanc (elektrolite, beljakovine, proteine, hormone), zato nam lahko služi kot vir prehrane. Z njo se prehranjujejo predvsem tisti, ki so se odločili za bolj subtilni način prehranjevanja (življenje na prani, bigu). Pravijo, da po pravilnem mešanju in požiranju sline ne čutijo več lakote ali žeje, temveč notranjo napolnitev in zadovoljitev.Slino pomešajo s hormoni in različnimi kozmičnimi esencami in to vpliva na zdravje in pospešeno duhovno rast. Na ta način izdelajo Zlati eliksir, ki povrne »izvorni chi«. Izvorni chi je v energetskem jeziku najbolj dragocena in močna energija. Če jo ohranjamo in krepimo nas drži v zdravju in mladost.Izvorni chi je energetsko darilo od staršev, in ko ga enkrat potrošimo, resno zbolimo ali celo umremo. Izvorni chi se porablja s stresnim in hitrim načinom življenja, s pretiravanjem v spolnosti in celo s porodi in menstruacijami. Taoistične ženske so zato iznašle »varen« način rojevanja (skozi orgazem), iznašle pa so tudi vaje za zdravo prekinitev menstruacije (vaja jelen). Tudi moški se niso dolgočasili. Iznašli so način za doživljanje orgazma brez ejakulacije in tako lahko s pomočjo zlatega eliksirja na svojo »energetsko banko« naložijo še več izvorne energije, s tem pa več zdravja, moči in življenja.

Slina = veliko življenjske energije

Kadar nam sline primanjkuje in imamo suha usta, to pomeni, da je naš hormonski sistem v neravnovesju in da nam primanjkuje življenjske energije. Taoisti in zdravniki tradicionalne kitajske medicine veliko sline povezujejo z veliko življenjske energije. To preprosto domnevo lahko preverimo, če pogledamo koliko sline ima star človek, koliko pa je ima majhen otrok, ki kar prekipeva od energije. Dojenčki in majhni otroci, potrebujejo kar slinček, medtem, ko imajo izčrpani starejši ljudje pogosto zelo izsušena usta.

Zaklad v ustih

Veliko ljudi se ne zaveda in ne spoštuje svojega zdravila in zaklada, ki ga nosijo v lastnih ustih. Mladi ljudje pogosto to dragoceno tekočino pljuvajo in tako postopoma izgubljajo svojo mladost. Taoisti to opisujejo kot postopen samomor; kot da bi si ranili žilo in bi dovolili da kri odteka. »Ljudje gledajo samo v eno smer«, pravijo. »Od telesa, jemljejo in jemljejo, nikoli pa ne poskrbijo, da bi se zaklad znova napolnil.« V proizvodnji sline sta pomembna predvsem dva organa in sicer vranica in ledvica; vranica proizvaja slino, ledvica pa ji dajejo esenco. Če poskrbimo, da se bo slina vračala nazaj v vranico in ledvica (to lahko storimo s pravilnim goltanjem), lahko pričakujemo, da se bo spet na novo proizvedla. S pravilnim goltanjem sline poskrbimo za njeno recikliranje, s tem pa tudi za recikliranje naše življenjske energije in mladosti.

Slab okus sline

Nekateri pa slino pljuvajo zaradi slabega okusa. Slab okus sline lahko nakazuje na slabo stanje notranjih organov oziroma je posledica uživanja raznih stimulansov (zdravila, droge, kava, alkohol, nikotin). Sladka slina je pokazatelj, da je telo zdravo in da so v njej pomešane vse potrebne esence, vključno s spolno.
Sladka kot nektar
Slina, ki je sladka kot nektar, čista in dehteča kot je fontana mladosti, tekoča, brez mehurčkov in polna energetskega naboja je slina, ki jo lahko imenujemo Zlati eliksir. Zlati eliksir, ki je sestavljen tudi iz vzburjene orgazmične energije, lahko kot tak neposredno okrepi izvorno chi, pravijo taoisti. Morda lahko sedaj razumemo zakaj je »Francoski poljub«, ki ima tudi veliko opraviti z vzburjenjem, izmenjavo sline in spolnih hormonov tako zelo popularen! Slina pomaga hladiti preveč segreto telo, bodisi zaradi vzburjenja ali zaradi vročine.S pravilnim goltanjem sline, bo slina preskočila svojo pot okoli želodca in bo zdrknila naravnost v trebuh. To se lahko zgodi, ker energija, ki jo lahko slina zbere, prepotuje vse membrane in se shrani v glavnem energetskem rezervoarju; v abdomnu oziroma v spodnjem Tan Tienu (taoistični izraz). In ker smo sestavljeni iz 70% vode, ta preskok za slino ni nikakršen problem.

Pijte hrano in jejte tekočino!

Znan taoistični izrek je »Pijte hrano in jejte tekočino!«. Taoisti pravijo, da je idealno razmerje za prebavo dve tretjini sline in ena tretjina ostale hrane. To razmerje dobimo, če vsak grižljaj hrane vsaj 50 krat prežvečimo, da se utekočini in ga nato »popijemo«. V primeru bolezni pa je vsak grižljaj dobro prežvečiti vsaj 100 krat. Tako bomo zelo olajšali delo našemu prebavnemu sistemu, in telo si bo lahko privoščilo energijo še za zdravljenje.

Pravilno goltanje sline

1. Najprej je potrebno slino proizvesti. Naravno jo lahko stimuliramo z žvečenjem, določeno hrano, vrtenjem jezika in masažo žlez slinavk (pri bazi uhlja, pod spodnjo čeljustjo, pod jezikom, na sprednjem in zadnjem delu jezika, zgornja in spodnja ustnica, na ličnicah, pri kočničkih in sekalcih ter na mehkem nebu).2. Nato jo je potrebno zelo dobro premešati. Ob tem lahko glasno cmokate in se igrate z jezikom. Bioelektriko v slini boste začutili, če jo boste dobro premešali, tako da bo ostala brez mehurčkov in se nato v meditaciji povezali z zunanjimi esencami (zrak, gora, jezero, gozd, ocean, zemlja, oblaki, kozmični delci, sonce, luna, planeti, zvezde in galaksije).3. Slino pravilno pogoltnete tako, da med jezikom in zgornjim nebom ustvarite jezero sline, do konca izdihnete in pri tem trebuh in spolne organe krepko povlečete navznoter tako da nastane vakuum v abdomnu, brado povlečete proti vratu in poravnate hrbtenico, tako da v požiralniku naredite navpično pot za zdrk sline naravnost v abdomen in nato v treh požirkih močno pogoltnete slino v tri strani abdomna (spodnji Tan Tien).4. Počivajte in zberite prijetno energijo v popku, nato se malo sprehodite.
ALI STE VEDELI, DA …
1. več sladke sline kot imamo, bolj zdravi in vitalni smo, saj sladka slina navlaži organe, prebavni trakt, stene tkiv in namaže sklepe celotnega telesa, sladka slina vsebuje tudi hormone dolgoživosti, zato lahko ti ljudje dlje živijo.2. lahko zdrav posameznik proizvede do liter in pol sline na dan, kar pomeni, da v 70 letih življenja proizvede kar 38 225 litrov sline. Ta količina sline bi napolnila manjši bazen oziroma štiri sobe (3m x 5,5m x 5.5m)3. največ sline proizvedemo ko stojimo, najmanj pa ko spimo4. slina zdravi; taoisti svetujejo, da je pri bolezni vsak grižljaj dobro prežvečiti vsaj 100 krat5. dobro prežvečena hrana dobi zelo dober okus6. je slina pomemben medij za zbiranje pomembnih energij pri duhovni rasti, slina je duhovna hrana7. je slina vidna oblika izvorne energije in je po moči energije enakovredna spermi in jajčecu8. slina postane v prisotnosti povečane spolne energije še posebej močan Zlati Eliksir, ki se ustvarja skozi prakticiranje dihanja z modi, jajčniki ali masažo dojk, prs in testisov9. če slino pravilno pogoltnemo vsaj 36 krat na dan, se nam ni treba bati več nobene bolezni, saj si bomo zelo okrepili imunski sistem10. če smo lačni, si lahko privoščimo obrok sline in lakota nas bo hitro minilaAvtorja: Bernarda Pavič in Dušan Donko

Ali ti je bil članek v pomoč?

Izpostavljeni dogodki

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Saša Drole

Aleksandra Saša Drole

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Triki, kako slabe navade spremeniti v dobre, ki dejansko delujejo

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Mit: »Dobiš, kar si zaslužiš«

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Umetnost razumevanja preteklih življenj

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

Vsako obolenje se najprej začne v energiji, nato pa se udejanja na telesu

SPOROČILA VESOLJU

Deli to s prijateljem