Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Sodobne arheološke destinacije v dolini bosanskih piramid

bosanske piramide e
Dolina bosanskih piramid, v ospredju je mesto Visoko (BiH)
Oglas

Nekateri avtorji s svojimi deli za vedno zaznamujejo naša življenja. Z nadpovprečno raziskovalno vnemo, pronicljivostjo in odprtostjo za nova znanja, v svojih knjigah podajajo nezadržno potrebo po radikalnih spremembah zavesti. Z argumenti iz prastarih zapisov in misterijev, mojstrsko in z veliko mere vere podajajo svoja spoznanja. Ob prebiranju knjig Zecharije Sitchina (eden največjih svetovnih avtoritet za sumersko in babilonsko kulturo – Zemaljska kronika – pet knjig), Helene Petrovne Blavatsky (ustanoviteljica teozofskega društva – Tajna doktrina in druge), dr. Ernst Muldašev (Od koga smo postali – genetski fond človeštva) in številni drugi, se nam porodi želja, da bi bili del tega znanja, da bi tudi sami deležni teh spoznanj.Teoretični doprinos k človeštvu, pa že dolgo ni zapisan samo v knjigah, temveč je aktiven v praksi. K temu pripomorejo sodobni, svetovni, neodvisni raziskovalci starodavnih znanj, kot so Dr. Semir Osmanagić, Michael Tellinger, Klaus Dona in Valerij Uvarov. Prihajajo tudi v Slovenijo in predavajo v večjih mestih. Vsak od njih je s svojim znanjem v temelju pretresel svetovno kulturno dediščino in znanstveno paradigmo.Najditelj bosanskih piramid in raziskovalec prastarih tehnologij dr. Semir Osmanagić, je po poreklu iz Sarajeva. Tu je tudi zagovarjal doktorsko disertacijo, z naslovom „Civilizacija Majev“. Življenje ga je vodilo v Huston (ZDA), kjer je ustanovil lastno podjetje za ekološko predelavo in proizvodnjo metalnih delov industrije. Je aktivni raziskovalec piramid, labirintov in megalitov, pisatelj, obenem pa tudi občasni predavatelj na številnih univerzah ter kongresnih centrih po vsem svetu. Leta 2004 je prejel vabilo od lokalnega muzeja Visoko, naj pride pogledat posebne strukture hribov v okolici mesta. Že pri predhodnih generacijah okoliških prebivalcev se je širila vest, da so to piramide. Ob obisku je Dr. Osmanagić postavil hipotezo o obstoju kompleksa piramid in podzemnih tunelov na tem področju. Intenzivne raziskave so se začele leta 2005, ko je k sodelovanju povabil različne svetovne znanstvenike. Z analizo izvlečenega jedra materiala pri vrtanju v hrib, so dobili rezultate, ki so kazali na določena odstopanja in s tem, da narava ni ustvarila teh »hribov«. Z znanstvenimi meritvami in laboratorijskimi analizami so določali starost arheoloških najdb, ki daleč presegajo zapise uradne zgodovine. Tudi iz drugih koncev sveta, vedno pogosteje zasledimo v javnih medijih informacije, da se svet ni začel pred 12 000 ali 18 000 leti, niti ne s Sumerci.

Mogoče te zanima  4 faze duhovne rasti - V kateri se nahajate vi?
Ključne točke gradnje prastarih piramid so enake vsem starim civilizacijam, ki so gradile piramide (plato v Gizi, na Kitajskem, Mehiki…). Da neka struktura odgovarja pojmu piramida, mora izpolniti naslednje pogoje: pravilni geometriji – imeti mora trikotne stranice in pravokotno osnovo. Pravilno orientacijo po straneh neba V, Z, S, J. Gradbeni material je najpogosteje lokalnega izvora. Notranji prehodi po piramidi v notranjem prostoru. Pogosto so prisotni tudi podzemni labirinti. Dr. Osmanagić trdi, da piramide niso služile kot grobnice. Narava preprosto ne ustvari tako popolnih hribov, to lahko stori samo inteligentna roka.Orientacija vseh piramid v Visokem, je pravilno naravnana proti kozmičnemu severu. Piramidam, ki se nahajajo v kompleksu doline bosanskih piramid je Dr. Osmanagić nadel imena. Piramida Sonca (znana kot hrib Visočica) je visoka 220 m, piramida Meseca(Plješevica), je visoka 190 m, piramida Bosanskega Zmaja (Buci), visoka 90 m, Hram matere Zemlje (Krstac) in piramida Ljubezni (Cemerac).
Piramide po svetu
Piramide po svetu
Dr. Semir Osmanagić je leta 2006 ustanovil neprofitno fondacijo »Arheološki park: Bosanska piramida Sunca«. Od takrat dalje vsako poletje med drugim organizirajo tudi delavne akcije »Mrav«. Udeležijo se jih prostovoljci iz vsega sveta. Pod strokovnim vodstvom geologov, arheologov in drugih, kopljejo, čistijo, pregledujejo in analizirajo izkopavanine.Znano je, da je Keopsova piramida ob zaključku gradnje merila v višino 147 m, medtem, ko piramida Sonca dosega višino 220 m, torej je znatno višja. Preko nje so nanosi zemlje in vegetacije, kot je to primer tudi pri stoterih piramidah na Kitajskem, Mehiki in v Gvatemali. Ima tri dobro ohranjene stranice: severno, vzhodno in zahodno. Odstopanje severne stene nasproti kozmičnemu severu, je manj kot ena stopinja. Na isti strani piramide so odkopali in očistili betonske bloke. Glede na strokovne meritve je ta beton po jakosti na pritisk in nizki absorbciji vode, veliko kvalitetnejši v odnosu na sodobne.Z georadarskim snemanjem so leta 2007 potrdili obstoj notranjih prehodov po piramidi. Iz vrha piramide izhaja energijski snop. Hrvaški fiziki so leta 2010 z detektorjem ugotovili premer njegovega energijskega žarčenja, ki meri 4,5 m. Naslednje leto so, italijanski in finski strokovnjaki na vrhu piramide posneli fenomen ultrazvoka. Leta 2013 je radio karbonski laboratorij iz Kijeva (Ukrajina), na podlagi fosiliziranega lista, najdenega med dvema blokoma betona, določil starost piramide na cca. 29.200 tisoč let, plus-minus 400 let. To je tudi uradna starost te piramide.
Mogoče te zanima  4 faze duhovne rasti - V kateri se nahajate vi?
Z delom na zahodni, trikotni strani piramide Meseca so pričeli julija 2006. Višina piramide je 190 m, torej je prav tako višja od egipčanskih piramid. Na sredini, zunanjega dela ovoja piramide, so leta 2006 odkrili ploščo peščenjaka in gline, ki je koristila kot naravni gradbeni material, ki ga je v okolici v izobilju. Plošče so obdelane z vseh šestih strani. Med njimi se nahaja material za vezavo. Podobna kombinacija se lahko v svetu najde pri večjem številu kitajskih piramid.Leta 2010, so pod strokovnim vodstvom arheologov in geologov, prostovoljci razširili področje na piramidi Meseca, ki je bolj poznano kot »sonda 20«. Opazili so, da je zgornji del plošče nalepljen na osnovnega. Med obema slojema so našli rjavi material, ki ga je verjetno že v obdobju izgradnje plošče prinesel na to mesto veter. Barva je kazala na možnost, da je to potencialni organski material. Poslali so ga na Inštitut za fiziko Šleške Tehnološke Univerze v Gliwicah na Poljskem, kjer so opravili analizo C14. Fondacija je nekaj tednov kasneje prejela rezultate radikarbonskega datiranja organskih vzorcev iz terase piramide Meseca. Določili so starost na 12.350 let z odstopanjem plus-minus 50 let. Letnica izgradnje odgovarja atlantidski rasi.
Prostovoljci iz »Mrav« na piramidi Meseca
Prostovoljci iz »Mrav« na piramidi Meseca
Piramida Sonca
Piramida Sonca
Sodobne meritve dokazujejo, da je piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih rovov Ravne in drugih piramidalnih zgradb, močan sevalnik energije. To odkritje pa je pomembno tudi zaradi neverjetnih zdravilnih učinkov teh energij. Zadrževanje v polju piramid in v podzemnih tunelih, dokazano razvija človekovo avrično polje in tako pospešuje njegov razvoj.Zato ni čudno, da je dolina bosanskih piramid, v zadnjih letih pritegnila številne turiste, ki so prišli na arheološka izkopavanja iz davne preteklosti. Istočasno postaja tudi ena od najbolj obiskanih energetskih točk v Evropi. Obiskovalci se spontano odprejo za delovanje zdravilnih energij, ki jih je tam v obilju. Večkrat na leto so tudi organizirani duhovni izleti v ta del Evrope.S sodobnim odkrivanjem vseh piramid na svetu se postavljajo nova vprašanja in številne, nerešene skrivnosti, ki nas vabijo, da jih razvozlamo.Avtor: Irena Jarc, prof. ped. www.mandala.si

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem