nedelja, 21 aprila, 2024

V košarici ni izdelkov.

Splošni pogoji poslovanja Trgovina

[ultimate_gdpr_policy_accept]

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Duhovnost.si, Zdrava-trgovina.com in Duhovnost.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov:

 1. S spletno trgovino Zdrava-trgovina.com, Duhovnost.si in Duhovnost.eu upravlja DUHOVNOST.EU, ZAVOD ZA OSEBNO IN DUHOVNO RAST, Dolsko 32, 1262 Dol pri Ljubljani, davčna št.:88026639, matična številka: 6357881000, Zavod je vpisan pod Srg. št. 2013/14380,pri sodišču v Ljubljani, email: info@duhovnost.eu,
 2. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini,
 3. Spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Prijava:

Ob registraciji v spletno prodajalno pridobiš uporabniško ime, ki je enako naslovu tvoje elektronske pošte ter geslo, ki ga izbereš sam. Uporabniško ime in geslo, ki ga dobiš, nedvoumno določata in se povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji postaneš uporabnik in pridobiš pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne zdrava-trgovina.com (www.zdrava-trgovina.com), duhovnost.eu (duhovnost.eu) in duhovnost.si (www.duhovnost.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik (Zdrava-Trgovina.com, Duhovnost.si in Duhovnost.eu) se zavezuje, da bo kupcu (tebi) vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
 5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. Način plačila in dostave,
 8. Časovno veljavnost ponudbe,
 9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z kupci.

Postopek nakupa:

Ko izbereš izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Pošlji« oddaš naročilo, ti spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 2 delovna dni te o tem obvestimo.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila: Pregled košarice je dostopen ves čas brskanja po spletni strani. Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov.

Pravica do odstopa od nakupa:

Imaš pravico, da v 15 dneh našemu podjetju pisno sporočiš odstop od pogodbe. Nato blago vrneš podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam kriješ neposredne stroške vračila. Če vrneš prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

Plačilo:

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR.

Cene:

Cene izdelkov so v evrih in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

Dobavni rok:

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovne dni, v ostalih primerih pa do 10 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 10 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka, te bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Dostava:

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke ti dostavijo na naslov, ki si ga navedel/a kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne moreš prevzeti, jo lahko kasneje prevzameš na najbližji pošti Slovenije. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.

V primeru vračila na pošti neprevzetega blaga, se stranki zaračunajo nastali nepokriti stroški poštnine.

Pri naročilu pošiljk z odkupnino Pošta Slovenije naročniku zaračuna dodatno še provizijo za UPN obrazec in sicer: do 98,00 EUR – 1,05 EUR, nad 98,00 EUR do 501,00 EUR 1,07% od vrednosti, nad 501,00 EUR – 5,36 EUR ( cena je brez DDV).

Poštnina:

Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali druge paketne pošte, ki izvaja dostavo blaga na dom, razen v primeru akcije “Enotna poštnina”. Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna kot je razvidno ob izdelku.

Poštnina za plačila po predračunu, za plačilo po povzetju ali PayPalu pa 3,6 Eur. Za vso dostavo po Sloveniji. Enotna poštnina ( v primeru akcije) velja samo za dostavo na območju Republike Slovenije. Za dostavo v tujino se obračuna poštnina po ceniku Pošte Slovenije. Za izdelke v vrednosti nad 55 Eur pa je poštnina BREZPLAČNA.

Garancija:

Vsi izdelki v naši ponudbi imajo najmanj 1 mesec garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

Veljavnost ponudbe:

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost:

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju DUHOVNOST.EU, ZAVODU ZA OSEBNO IN DUHOVNO RAST, Dolsko 32 1262 Dol pri Ljubljani.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

1. Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
2. Pošiljatelj mora biti jasno razviden
3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
4. Če uporabnik  ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno to spoštovati

Pritožbe:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@duhovnost.eu in se obravnava zaupno.

Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo.
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Zavod Duhovnost.eu. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Duhovnost.eu, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Varovanje osebnih podatkov:

ZAVOD DUHOVNOST.EU, ki upravlja spletne trgovine www.duhovnost.si, www.zdrava-trgovina.com in www.duhovnost.eu, se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.
ZAVOD DUHOVNOST.EU  za potrebe poslovanja spletne trgovine (www.duhovnost.si, www.zdrava-trgovina.com in www.duhovnost.eu) zbira naslednje podatke uporabnikov:
1. ime in priimek
2. naslov in kraj bivanja
3. naslov za pošiljanje naročenega blaga
4. naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
5. geslo v enkriptirani (šifrirani obliki)
6. ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov:

Podatki, ki jih  DUHOVNOST.EU, ZAVOD ZA OSEBNO IN DUHOVNO RAST zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Odveza odgovornosti:

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.Pri vnosu ponudbe v prodajni katalog lahko pride do napak pri vnosu.

Ljubljana, 03.01.2018

IZPOSTAVLJENI DOGODEK

junij 2024
Ni izbranega dogodka!

Izpostavljeni Svetovalci

PRIPOROČAMO

Novo

Novi izdelki

april 2024

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Dogodki za 12 april
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Dobrodošel nazaj!

Prijavi se v svoj račun

Ustvari nov račun!

Izpolni obrazec za registracijo

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.