Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Srečo ali nesrečo si prikličemo sami

sreco ali nesreco si priklicemo sami
foto:pixabay.com
Oglas

Ko se znajdemo v času teme, ko ne vidimo izhoda, sonce še vedno sije, le mi ga ne vidimo.

Kaj lahko sami storimo, ko se pojavijo težave? Kako lahko sami najdemo odgovor in postanemo svetilnik, ki razjasni pot rešitve?

Verjetno na Zemlji ni človeka, ki se kdaj pa kdaj ne bi znašel v težavah. Veliko ljudi se takrat sprašuje »Zakaj se je to moralo narediti prav meni!« ali pa »Kaj sem storil/a, da me je to doletelo in prizadelo?!«. Glede na univerzalni zakon ima vsak zakaj svoj zato! Glede na zakon o odzivu univerzalne energije, ki pravi, da ima vsaka stvar energijo oziroma vzorec, ki privabi podobno energijo, naključja ne obstajajo. To pomeni, da si srečo ali nesrečo prikličemo sami!
Ker se energija pojavlja tudi v obliki misli, dejanj in celo besed, bi morali biti pozorni na tudi na to, kaj mislimo, govorimo in delamo, to se bo namreč neizogibno odražalo na našem življenju. Z negativnimi čustvi, vedenjem, slabimi navadami in pomanjkanjem samodiscipline, ki smo jih pridobili skozi življenje, lahko sami sebe držimo v nesreči in revščini.

Kaj narediti?

Na težavo oziroma oviro naletimo vsakič, ko nam stvari ne potekajo, tako kot smo si jih zamislili. V procesu osebne rasti srečujemo tisočero ovir, kar ponavadi ustvarja veliko breme in obup. Če želimo rasti, vendar zaradi omejitev tega nismo sposobni izvesti, se lahko odzovemo tako, da zamenjamo smer in gremo po drugi poti. Pri tem načinu reševanja težave nam je lahko vzgled voda, ki v trenutku, ko naleti na oviro, enostavno poišče drugo smer ali pa počaka in zbere dovolj moči, da jo lahko preseže. Dobro je razumeti, da se nam včasih težave pojavijo kot zaščita oziroma kot priložnost za duhovno rast. Namesto premagovanja ovir na način »z glavo skozi zid« lahko presežemo oviro enostavno tako, da jo spustimo in se prenehamo boriti. Kakor noč ne more trajati večno, tako tudi problem ne more trajati dolgo.
Sprememba je edina stalnica, pravi starodavna modrost. Sprememba iz jina v jang (v življenju nam gre včasih težje, včasih lažje) se neprestano dogaja.

Biti ob pravem času na pravem mestu

Kako to, da nekaterim ljudem stvari, ki si jih zamislijo, kar uspevajo, pa čeprav se zato niso veliko trudili?! Bili so ob pravem času na pravem mestu, pravimo. Kako lahko tudi mi dosežemo, da bi bili ob pravem času na pravem mestu?Taoisti, ki upoštevajo naravni zakon »ne-vmešavanja«, pravijo, da se to enostavno zgodi, če se kultiviramo in obenem dovolimo stvarem teči svojo pot »brez vmešavanja«. S tem, ko trenirajo svoje telo, um in duha, da bi se uskladili z naravo in njenimi silami, lahko samodejno zaznajo pot sreče in uspeha. Narava sama jim tako nakazuje pot, po kateri lahko stopajo. Seveda pa v primeru, da smo slepi in gluhi za svoje zdravje in univerzalne zakone, potem tavamo po temi upajoč, da ne bomo znova zavili v slepo ulico.
Mogoče te zanima  Prižgi zlato žensko v sebi

Plavati s tokom

Bolj kot delujemo proti sebi in proti naravi, bolj plavamo proti toku in tako ne bomo nikoli našli prave poti. Če želimo biti usklajeni z naravo in naravnimi zakoni, jih moramo upoštevati. Če živimo z njimi, kot del njih in ne proti njim, nam bo narava v našem življenju samodejno pomagala, če pa plavamo proti toku, pa lahko že vnaprej predvidimo, kdo bo poraženec. Upoštevati naravne zakone je lahko najlažja ali pa najtežja zadeva. Odvisno od posameznika.Upoštevanje naravnih zakonov je po taoističnem izročilu to, da gremo jest, ko smo lačni, da gremo spat, ko smo zaspani, ali da se ohladimo, ko nam je vroče, in podobno. Pomeni, da pozimi ne počnemo tega, kar počnemo poleti, podnevi ne tega, kar počnemo ponoči, in zjutraj ne tega, kar počnemo ob večerih. Tako preprosti naravni zakoni so to, pa vendar je v današnjem »civiliziranem« svetu veliko ljudi, ki jim je te zakone zelo težko upoštevati. Samo pomislite, kdaj ste nazadnje zares odšli spat, ko ste postali zaspani, in kdaj ste se ohladili, ko vam je bilo vroče. V kategorijo kršiteljev naravnih zakonov spadajo tudi vsi, ki ponoči delajo, žurirajo in počnejo »bedarije«. V to kategorijo spadajo tudi različne slabe navade; če je nekdo med dnevom veliko časa v postelji, kot bi bil bolan, se bo oslabil in postal podvržen boleznim. V takšnih navidezno »nepomembnih« odstopanjih se pojavljajo največja odstopanja od duhovnega življenja. Narava, katere del smo tudi mi, ima svoj red, ki se ga pač moramo držati. Če ta red kršimo, plavamo proti toku, rezultat tega pa je ta, da naše življenje vedno bolj postaja muka in tegoba. Toda tudi na ravni in gladki poti se najdejo nekateri »pametnjakoviči«, ki si postavljajo ovire in skale, da jih potem zavirajo v življenju.

Vsaka ovira ima rešitev

Dejstvo je, da izviramo iz narave, to pa pomeni, da če se želimo razviti, okrepiti ali pozdraviti, lahko uporabimo naravo in njeno/naše subtilno delovanje. Ko lahko prepoznamo naše/njeno prefinjeno delovanje, se lahko že na kilometer izognemo težavam, neprilikam in frustracijam. Kadar pa se vseeno znajdemo v njih, pa je pomembno razumeti, da ima vsaka ovira svojo rešitev. Potrebno je samo najti način, kako naj jo rešimo. V vsakem primeru je pomembno, da se v času težav zberemo in umirimo. Namesto da bi komplicirali, zganjali paniko, jokali ali tožili, lahko ta čas izrabimo za zbiranje energije in konstruktivno delovanje. Ne glede na to, ali je težava zdravstvena, ljubezenska, poslovna, prijateljska, družinska, družbena ali ekonomska, se je v tem času dobro skoncentrirati in umiriti. Le tako bomo lahko dobili odgovor, kako lahko problem rešimo. Za pomoč pri reševanju lahko uporabimo različne tehnike vedeževanja in svetovanja, vendar je za posvetovanje o ugodni rešitvi daleč najboljša Knjiga sprememb ali I-Ching, pripomoček za duhovno rast, ki nam v jeziku modrosti opiše, kaj se bo zgodilo in svetuje, kako naj se lotimo zadeve, da bi bili v dani situaciji najuspešnejši.KOMU LAHKO POSTAVITE VPRAŠANJE:

1. I-Chingu (Knjiga sprememb)

Pri I–Chingu, kot tudi pri drugih svetovalnih in vedeževalskih pripomočkih, je dobro imeti čist, umirjen in nepristranski um, da s svojimi željami ne vplivamo na odgovor. Zato je vprašanja dobro postavljati zjutraj, na tešče, najbolje po meditaciji. Čim bolj natančno je vprašanje, tem bolj natančen odgovor dobimo. Primer: »Dragi I-Ching, kaj mi svetuješ, da storim pri tem problemu (opišite problem), kaj mi je narediti, da ga konstruktivno rešim?« Nato osredotočeni na vprašanje vržemo tri kovance ali izberemo riževa zrnca, da dobimo odgovor. Žal (ali pa na srečo) je I-Ching preobsežna zadeva, da bi lahko njegove odgovore spravili v en članek, zato naj velja, da če se nameravate posvetovati z njim, se lahko odpravite do nekoga, ki ga že prakticira, ali pa napravite teh nekaj korakov do knjižnice ali knjigarne in tam poiskati pravo knjigo o njem.
Mogoče te zanima  Pritok novih Svetlobnih kod - Levja zvezdna vrata in zvezda Sirius

2. Sebi/Vprašanju

Če I-Chinga nimate pri roki, pa si lahko vedno pomagate že s samim postavljanjem čim bolj natančnega vprašanja. Vprašanje natančno formulirajte, tako da v njem odgovorite na vprašanja kdo, kaj, kje, zakaj. Primer: »Ali se je vzpodbudno odločiti za sodelovanje v projektu, v katerem bom moral/a sklepati posle z ljudmi inferiornega značaja?« ali: »Ali se bom izvlekel iz stanovanjskega problema, ki je nastal zaradi moje neaktivnosti?« ali pa »Ali je Mitja, ki ima (opišite njegove fizične, mentalne, čustvene, duhovne lastnosti) pravi fant zame?« in podobno. Če ste vprašanje dobro zastavili, vam bo že vprašanje samo po sebi povedalo odgovor.

3. Naravi, univerzumu

Včasih pa nam pot ali osebe niso znani in se moramo malce prepustiti naši intuiciji. Toda tudi tukaj nam lahko na pomoč priskoči univerzum, če imamo dovolj subtilnega zavedanja. Kolikor bolj smo namreč subtilni in prefinjeni, bolj jasna so znamenja, odgovori in s tem naše odločitve. Potem, ko smo enkrat formulirali vprašanje, se nanj skoncentrirajmo, povejmo, v kolikem času bi želeli dobiti odgovor, nato pa vprašanje pošljimo v šest smeri univerzuma (spredaj, zadaj, zgoraj, spodaj, levo, desno). Na ta način vzpodbudimo proces iskanja rešitve v vseh smereh univerzuma. Nato moramo v določenem času ostati odprti za znamenja, misli in ideje in ljudi, ki nam pridejo nasproti. Če smo bili iskreni, nam bo univerzum zagotovo poslal odgovor.

Modre misli in napotki

  • Včasih problem rešimo že tako, da ga spustimo in se z njim več ne ukvarjamo.
  • Za pomoč lahko vprašate tudi prijatelja ali ustreznega strokovnjaka na področju vaše težave. Več glav več ve.
  • Če v svojem čolnu najdete razpoko, jo je dobro zakrpati, dokler je še majhna.
  • Če zberete pozitivni pristop in veliko energije, se lahko tudi največja gora zdi majhna in najgloblja voda plitva.
  • Kar mislite, čutite, delate in govorite, to privabljate tudi v svoje življenje. (zakon o odzivu univerzalne energije), zato če želite svoje življenje obrniti na bolje, začnite misliti pozitivne misli, čutite vrline, delajte dobre stvari in govorite v pozitivnem smislu.
  • Opazovanje vsega, kar je povezano z vašo oviro in frustracijo, je lahko koristno.
  • Težava je lahko orodje za vaše izboljšanje, izobrazbo in okrepitev. Vsaka velika osebnost je rasla tako, da se je nekaj naučila iz vsake težave.
  • Oseba, ki duhovno raste in kultivira vrline, težave ne morejo poraziti, nasprotno, ta oseba probleme in težave jemlje kot priložnost za svojo rast in razvoj.
Avtorja: Dušan Donko in Bernarda Pavič
Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem