Sveti les Palo Santo – Holly Wood

Palo Santo ali »Sveti Les« je naravni les, aromatično kadilo, že stoletja uporabljeno pri Inkih in drugih domorodnih ljudstvih Andov in Južne Amerike, kot spiritualni pripomoček za zdravljenje, čiščenje in očiščenje, kot tudi za odganjanje zli duhov ali nesreče. 

V južnoameriških etnobotaničnih sistemih se Palo Santo uporablja za odganjanje mrčesa, za zdravljenje prehlada, astme, alergij, stresa, anksioznosti, morske bolezni, migrene, artritisa, bolečin v vratu, kot tudi za meditacijo in relaksacijo ter spiritualno zdravljenje.

Resnično je neverjetno, da lahko ta »Holly Wood« naenkrat, skozi njegov zdravilni vonj in sveti dim, omogoči energijsko zaščito, odstrani slabe energije, dvigne duha in prinese srečo ter odganja mrčes in zdravi glavobol.

Palo Santo, Bursera graveolens, je aromatično prvobitno drevo, ki izvira iz otokov Galapagos in suhih gozdov Južne Amerike. Če potuješ vzdolž obale Južne Amerike in Tihega oceana iz Severnega Peruja v Ekvador, lahko ujameš vonj Palo Santa. Če slediš poti vonja boš prišel do Machalilla nacionalnega parka, ki se nahaja v provinci Manabi, na obali Ekvadorja, kjer boš našel največjo koncentracijo Palo Santo dreves v vsej Južni Ameriki. Kot v Peruju, je drevo Palo Santo v Ekvadorju zaščiten z nacionalno vlado in se lahko pobira le pod strogimi pogoji. 

Palo Santo je bil uporabljen tisoče let v Peruju in Ekvadorju s strani šamanov in zdravilcev. Ko potuješ skozi andsko gorovje, lahko najdeš šamane, zdravitelje in zdravilce, ki uporabljajo Palo Santo kot del njihovih ceremonij in zdravilnih ritualov, več kot očitno, da je njegova uporaba bolj živa kot kdaj koli v njihovi kulturi. Njegove velike zdravilne lastnosti so našle pot v preostali del sveta, kot eden izmed velikih zakladov Matere Zemlje. Ima zmožnosti tako v fizičnih kot metafizičnih kraljestvih.

Palo Santo je celo ujel pozornost zahodnih znanstvenih raziskovalcev zaradi kemijskih lastnosti, ki vsebujejo »limonene in monterpenes«, ki so proučevani, da imajo učinek proti raku.

Resnično je neverjetno, da lahko ta »Holly Wood« naenkrat, skozi njegov zdravilni vonj in sveti dim, omogoči energijsko zaščito, odstrani slabe energije, dvigne duha in prinaša srečo ter odbija mrčes ter zdravi glavobol.

Sveti les je na voljo tudi v naši trgovini www.duhovnost.si. Več informacij na sledeči povezavi: tukaj
 

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: