četrtek, 19 maja, 2022

V košarici ni izdelkov.

Svetlobno telo in merkaba III. del

Vesna Vesna Vesna
OGLAS
Universal kamp 2022 Universal kamp 2022 Universal kamp 2022
OGLAS

Naše telo ima sposobnost prilagajanja vibracijam višjih dimenzij, vendar pa ima večina pozornost usmerjeno skoraj izključno na fizično realnost, zato so temu prilagojeni tudi nekateri procesi v fizičnem telesu, organi in žleze. Ko je temu tako, vstopa skozi prve tri čakre le tisti del univerzalne eterične energije, kateremu to energijske blokade dopuščajo, podobna situacija pa je tudi pri čakrah od vključno četrte navzgor, s tem, da te kaj prida ne prevajajo energije višjih dimenzij, čeprav za to imajo kapaciteto.

Kar se tiče procesa odpiranja čaker je smiselno, da se najprej osredotočimo na spodnje tri čakre, saj se nanašajo na naše delovanje v fizičnem svetu in na sposobnost ozemljitve. Odpiranje teh čaker je seveda povezano s procesiranjem ujete energije na astralni ravni. Ko odpremo spodnje tri čakre, se začnejo zaradi sveže energije spontano odpirati tudi zgornje in vzpostavljati se začnejo pogoji za pospešen vstop svetlobnega telesa v sistem. Pretok, kvaliteta in količina energije v telesu se kvalitativno in kvantitativno spremeni, na te spremembe pa se fizično telo odzove z nekaterimi neprijetnimi simptomi.

Gledano od sedme čakre navzdol, prihaja do naslednjih simptomov:

  • Sedma in šesta čakra z energijo napajata epifizo oziroma hipofizo. Ker smo tekom življenja s pozornostjo usmerjeni predvsem na tretjo dimenzijo, sta žlezi v delni disfunkciji. Ko dobita zaradi odprtih zgornjih dveh čaker dostop do energije višjih dimenzij, se ob vstopanju svetlobnega telesa v sistem fizično nekoliko povečata. Paralelno se začne spreminjati tudi funkcija leve možganske polovice, ki je sicer zadolžena za linearno razmišljanje, preteklost in prihodnost. Tekom življenja načeloma zbira podrobnosti iz vtisov v sedanjosti, jih kategorizira, organizira, poveže z vsem kar smo se naučili v preteklosti in te informacije projecira v prihodnost. Na osnovi tega dobimo občutek, kako lahko te vtise uporabimo v prihodnosti. Ko pride do dotoka energij iz višjih dimenzij, pa se začne spreminjati njihova struktura in loviti začnejo energijo teh dimenzij, pri čemer se začne faza usklajevanja leve možganske polovice z desno, ki deluje bolj preko podob in v sedanjem trenutku. Ta proces prilagajanja se na fizični ravni odraža kot občutek brnenja predvsem v levem ušesu in okoli glave, ki ga klasična medicina običajno prepozna kot tinitis, a ne gre za to. To brnenje izhaja iz trkov molekul zraka, vključenih v astralne energije, ki ne pripadajo elektromagnetnemu spektru. Pogosti so tudi tenzijski glavoboli, ki jih lahko nekoliko ublažimo tako, da damo glavo pod hladen tuš, jo skupaj z vratom masiramo, Stankov pa predlaga celo uporabo energijskega ščita, ki ga formiramo tako, da nad glavo s palcema in kazalcema oblikujemo trikotnik, ki naj bi tok energije delno usmerjal mimo glave – skozi roke v telo. Možna je tudi nekaj dnevna zakrnelost prstov desne roke. Ta energijski tok se spusti po Šušumni navzdol (srednjega stebra torej ne omenja), vpliva na delovanje vseh čaker, pripadajočih organov/delov telesa in naprej v Zemljo, kjer se spoji z njeno energijo (zemeljski kundalini). Stankov ta pretok enači z vstopom svetlobnega telesa. Ravno zato, da je ta tok omogočen, je pomembno začeti proces na prvih treh čakrah.
  • Posledično se odpre peta čakra in usmerja energijo navzdol. Peta čakra je namreč v najtesnejši povezavi z levo možgansko polovico. Običajen način intelektualnega razmišljanja v energijskem smislu peto čakro zapira, po restrukturiranju leve možganske polovice, pa je bistveno bolj pretočna.
  • Energija tako pride do četrte čakre, kjer sproži več neprijetnih simptomov. Vpliva namreč na rahlo povečanje timusa in korekcijo njegove funkcije, pri tem pa običajno pride do bolečin v prsih, dušenja in akutnega bronhitisa. Verjetno najbolj neprijeten simptom te ravni je srčna aritmija, povezana z napadi strahu, ki je sama po sebi povsem nenevarna, traja pa lahko 6 do 12 mesecev. Ko se srčna čakra povsem odpre, minejo tudi te neprijetnosti.
  • Najdlje traja fizično prilagajanje na ravni tretje čakre (jetra, vranica, trebušna slinavka in želodec); tudi do 5 let, pri čemer so klasične težave z žolčnim mehurjem in želodcem, povišano kislino, akutnimi bolečinami pod rebri, zlasti po jedi … Jetra ostanejo nekoliko občutljivejša tudi kasneje, kar nas spontano usmerja na zdravo hrano, sicer se lahko težave poglobijo.
  • Ko pride energija višjih dimenzij do prvih dveh čaker, so nekaj dni možna razna vnetja, boleče uriniranje ipd.

Stankov kot pomembni, omenja še dve čakri pod prvo; vrtinec ene locira cca 20 cm pod prvo čakro, vrtinec druge pa v cono kolen. Ob povezavi toka energije svetlobnega telesa z zemeljskim kundalinijem lahko pride do bolečin v kolenih. Ti dve čakri pa sta pomembni tudi v kontekstu vprašanja, ali merkaba obstaja v objektivnem smislu, ali ne? Stankov sicer merkabe ne omenja, pravi pa, da prevzame četrta čakra takrat, ko se odpre, vlogo usklajevalke višjih in nižjih čaker, vključno s čakrama pod prvo in tako ustvari skupno čakro, ki jo lahko zaznamo kot vrtinec, ki deluje v telesu. Ta skupna čakra ima torej zanj vlogo merkabe, pravi pa, da se formira šele takrat, ko je srčna čakra odprta in ne prej. Povsem mogoče pa je tudi da takrat, ko imamo čakre razmeroma odprte in v sistem pospešeno vstopa svetlobno telo, okoli sistema pravzaprav čutimo osebni vorteks, kateremu so pač v določenih okoljih nadeli drugačno ime.

Povzeto iz knjige Integrirana osebnost, avtor Tadej Pretner

Ali ti je bil članek v pomoč?

Sorodne Objave

Naslednji Članek

TOP DOGODEK

junij 2022
julij 2022
Ni izbranega dogodka!
Naloži Več
BON BON BON
OGLAS

PRIPOROČAMO

Novo

maj 2022

PO
TO
SR
ČE
PE
SO
NE
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 april
Dogodki za 26 april
Dogodki za 27 april
Dogodki za 28 april
Dogodki za 29 april
Dogodki za 30 april
Dogodki za 1 maj
Danes ni Dogodkov
2
3
4
5
6
7
8
Dogodki za 2 maj
Dogodki za 3 maj
Dogodki za 4 maj
Dogodki za 5 maj
Dogodki za 6 maj
Dogodki za 7 maj
Dogodki za 8 maj
9
10
11
12
13
14
15
Dogodki za 9 maj
Dogodki za 10 maj
Dogodki za 11 maj
Dogodki za 12 maj
Dogodki za 13 maj
Dogodki za 14 maj
Dogodki za 15 maj
16
17
18
19
20
21
22
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Dogodki za 18 maj
Dogodki za 19 maj
Dogodki za 20 maj
Dogodki za 21 maj
Dogodki za 22 maj
23
24
25
26
27
28
29
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Dogodki za 25 maj
Dogodki za 26 maj
Dogodki za 27 maj
Dogodki za 28 maj
Dogodki za 29 maj
Danes ni Dogodkov
30
31
1
2
3
4
5
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij