Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Tradicionalna kitajska medicina: kako lahko ženska ohrani zdravje in prepreči bolezen

foto pixabay.com
Oglas

Carolyn DeMarco, splošna zdravnica, predgovor v knjigi Odsevi lune na vodi:

Ko sem pred veliko leti prvič vstopila v ordinacijo dr. Zhaove, sem začutila čudovit zdravilen prostor, kjer sta me obdajali skrb in sočutje. Dr. Zhaova mi je naredila akupunkturo in masažo, ki sta delovali zelo zdravilno. Od takrat je njeno ordinacijo obiskalo veliko mojih prijateljev, družinskih članov in drugih bolnikov. Pravzaprav je dr. Zhaova edina zdravnica, h kateri je kdaj koli sploh šel moj mož.

Knjiga dr. Zhaove Odsevi lune na vodi je delo ljubezni, ki zdravilno ozračje iz njene ordinacije prenaša v svet. Ta razsvetljujoča in neprecenljiva knjiga bi morala biti na nočni omarici vsake ženske.

Gre za prepričljiv pogled na obdobja v življenju ženske in vsebuje obilje praktičnih navodil, kako jih živeti v sozvočju z ritmi narave, da bi ohranila zdravje in preprečila bolezen.

Zahodna medicina je naravna in zdrava obdobja ženske postavila v kontekst zdravljenja in predpisovanja zdravil. Ženskam prekomerno predpisujejo kontracepcijske tablete, nadomestna hormonska zdravila, pomirjevala, antidepresive in številna druga zdravila, ki zelo škodujejo njihovemu zdravju.

Nasprotno pa kitajska medicina spoštuje in opeva ta obdobja v življenju ženske.
Menstruacijo imenuje Nebeška voda, nosečnost Zorenje sadeža, poporodno obdobje je znano kot Zlati mesec in menopavza kot Druga pomlad.  Zlati mesec, predpisano obdobje počitka takoj po porodu, je eden od mojih najljubših konceptov v kitajski medicini. V obdobju Zlatega meseca sta mati in novorojenček zavita v kokon ljubezni, družina pa ju neguje in skrbi zanju dan in noč, da bi se izčrpana energija od poroda lahko obnovila. Menim, da bi bilo veliko manj poporodne depresije in hudih stisk žensk v zahodnem svetu, če bi bili tudi tukaj sprejemljivi vsaj nekateri izmed teh principov.

Mogoče te zanima  7 načinov, kako reševati težave z modrostjo duše

Starodavna tradicija kitajske medicine je bolj kot kdaj prej potrebna v naši družbi, kjer so ženske pod vse hujšim pritiskom biti superženske in se spopadajo z izčrpanostjo, stresom in pomanjkanjem spanca prek svojih zmogljivosti. Posledično so rak dojk, srčne bolezni in avtoimunske bolezni, ko telo napada svoja tkiva, vse pogostejši.

Kitajska umetnost feng shui uravnoveša pretok Qija ali vitalne življenjske energije z našim okoljem. Naše najdragocenejše imetje, naše telo, hiša, v kateri živimo, mora biti v podobnem ravnovesju, da bi lahko najbolje poskrbele za svoje zdravje in si zagotovile zdravo in živahno Drugo pomlad. Ta knjiga vas bo spodbudila, da v celoti uživate in poskrbite za telo, v katerem ste.

Več v knjigi Odsevi lune na vodi >>

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Astrološka napoved za Avgust 2021: Mesec mogočne transformacije

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Numerološka napoved 3. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Astrološka napoved 2. 8. 2021

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem