Univerzalno informacijsko polje in Univerzalno energijsko polje

foto:Gerd Altmann

Univerzalno informacijsko polje

Kvantni fiziki pravijo, da deluje vesolje kot hologram in da je povezano v nekakšno dinamično strukturo, ki jo lahko v celoti rekonstruiramo iz vsakega njegovega delčka.

Nosilec informacij v tej strukturi je »Božja zavest«, ki so ji nadeli ime univerzalno informacijsko polje (UIP). Vesolje torej temelji na ustvarjanju in obdelavi informacij. Kaže, da je to polje že od samega začetka (veliki pok) na nek način vodilo formiranje, širjenje in razvoj vesolja, da se je razvilo (tudi) v realnost, kakršno zaznavamo. Razvoj takšnega vesolja, ki omogoča nastanek življenja, je namreč mogoč le v ozkih fizikalnih mejah.

UIP je torej nekakšna kozmična zavest, ki je nosilka vseh materialnih in nematerialnih pojavov v univerzumu, hkrati pa tudi eden od izrazov, s katerim lahko opišemo Boga. Lahko ga enačimo tudi s sanskrtsko besedo akaša, ki v hindujskem verovanju pomeni vsemogočen medij, iz katerega vse izhaja in ki vse prežema.

Univerzalno energijsko polje

Tudi univerzalno energijsko polje (UEP) ali energija nične točke, prana, qi je vseprisotna energija. Vse oblike energije v univerzumu (gravitacija, magnetizem, elektrika, jedrska energija…) so različne manifestacije UEP-ja. Pojem univerzalno energijsko polje je v najtesnejši povezavi s konceptom energija nične točke, o katerem govori kvantna mehanika. Fizik Werner Heisenberg je leta 1927 prišel do sklepa, da je vesolje prepojeno z neko bazično energijo, ki je ne moremo prepoznati, saj je brez fluktuacije, povezuje pa celo vesolje in je vir vseh vidnih pojavov v vesolju. To pomeni da smo vsi narejeni iz iste energije, z njo povezani v enotno polje in da drži tisto, kar že tisočletja trdijo mistiki – da se za našo omejeno percepcijo dejansko skriva enost.

UEP tvori skupaj z UIP različne oblike energij, ki so nekatere bolj, druge manj čutno zaznavne.
Če je UIP nekakšna vseprisotna zavest vesolja, je UEP moč in hkrati gradivo, ki iz te zavesti izgrajuje univerzum. Vse stvarstvo je torej nekakšna kombinacija UIP in UEP.

Povzetek iz knjige Celostna bioterapija

foto: freedigitalphotos.net

O Tadej Pretner

Avtor devetih knjig, od leta 1996 predava v Sloveniji in na Hrvaškem, vodi različne delavnice.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: