Vrednost djotiša – znanja o naravnih ritmih

Vrednost djotiša - znanja o naravnih ritmih
Vrednost djotiša - znanja o naravnih ritmih

Djotiš je vedska astrologija. Je eno izmed zelo konkretnih znanj zapisanih v Vedah, kjer najdemo začetke ogromno znanosti, ki so bile spoznane, prepoznane že mnogo pred časom v katerem živimo, a si z njimi še kako pomagamo in jih uporabljamo tudi sedaj.

Je izredno natančno dovršen matematični sistem, ki za svojo osnovo vzame natalno karto – čudovito sliko neba v trenutku našega rojstva in govori o tem, da smo ljudje del narave in naravnih ritmov.
In kljub temu, da djotišu pravijo astrologija, pa je v prvi vrsti to znanje o naravnih ritmih in povezanosti teh ritmov z življenjem ljudi na zemlji.

Pomaga nam prepoznati ritme lastnega življenja ter se z njimi uskladiti.

Proti naravi in naravnim ritmom se ne moremo boriti, kar ljudje vse prepogosto delamo, lahko pa prepoznamo prednosti in slabosti nekega trenutka in jih obrnemo v dobro nas in življenja.
Pri djotišu ne gre za nič misterioznega ali nenavadnega, samo za zelo globoko znanje o tem – kako, kdaj, zakaj in na kakšen način se stvari – glede na naravne ritme, ki jim sledimo – odvijajo.

Kako in kdaj delovati ter na kakšen način preobraziti možna neravnovesja določenega trenutka, ki že je, ali ki šele prihaja – to je bistvo djotiša.

Poglejmo popolnoma preprosti primer dela na vrtu. Če posadimo korenje ali kakšno drugo zelenjavo in želimo bogat in zdrav pridelek, moramo vedeti, kdaj ga saditi, kako to narediti in kakšen je čas in ritem rasti.

Enako je z vsemi ostalimi področji našega življenja.

Velikokrat se sprašujemo npr. zakaj ne zmoremo vzpostaviti ali ohraniti ljubezenske zveze?
Zakaj nam zdravje nagaja? Zakaj imamo težave v komunikaciji, z otroci ali na delovnem mestu? Kaj delamo narobe, da ne čutimo življenjske energije, ustvarjalnosti ali izpolnjenosti?

Tudi pri teh vprašanjih je govor o enakih naravnih ritmih, ki delujejo tako enostavno in povzročijo – da za nočjo vedno nastopi dan, ter da korenje na njivi vedno zraste, ko je pravi čas za to.

Djotiš nam pomaga prepoznati te naravne ritme – ki se nam morda najbolj opazno kažejo skozi naravo, a hkrati so v nas in v vsem kar nas obdaja. Kažejo se nam skozi partnerstvo, zdravje, odnose, posel….

Kako se z njimi uskladiti, kako delovati, kam se usmeriti in kdaj, da bomo dobili veter v jadra in ne bomo delovali proti njim in tako hkrati proti sebi?
Na kakšen način si lahko izboljšamo zdravje? Partnerski odnos? Izrazimo talente in ustvarjalnost? Se izpolnimo skozi delo? Družino?

Kdaj? Zakaj? Kako?

Djotiš nam pomaga, da prevzamemo odgovornost za življenje v svoje roke in nismo nemočni v morju življenja.
Pomaga nam pravilno se usmeriti in delovati ter živeti – z jasnostjo in zavedanjem.

Je notranji kompas, ki nam pomaga ostati na pravi poti.

S poznavanjem naravnih ritmov, ki sledijo in prihajajo pa nam pomaga preobraziti možna neravnovesja in izraziti vse prednosti.

Življenje, radost, sreča, mir, plodnost, zdravje, obilje, izpolnjenost je tisto kar šteje in kar je tako pomembno.

Tudi v djotišu!


Avtor: Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka
www.eroja.si

 

O Tina Pipan

Vastu in djotiš svetovalka

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: