Z energijsko medicino do ravnovesja

Z energijsko medicino do ravnovesja

Okrepite svoj imunski sistem

Energijska medicina je ena najbolj dostopnih in telesu prijaznih oblik (samo)zdravljenja, pri kateri z uravnavanjem telesnih energij dosegamo harmonično in optimalno delovanje celotnega organizma.

Masiranje priželjca – Položite prste ene ali obeh rok na sredino prsnice, na priželjc. Počasi dihajte skozi nos in izdihujte skozi usta ter približno 10 s močno trepljajte mesto. 

S pomočjo različnih tehnik lahko telo na naraven način varujemo pred škodljivimi vplivi, bolje upravljamo s stresom, odpravljamo bolečine ter mnoge druge simptome, ki nas pestijo vsakdanjem življenju.
Eden izmed načinov, da telesu pomagamo ponovno vzpostaviti naraven tok in harmonijo, ki nas ohranjata zdrave in vitalne, je uporaba posebnih vaj in tehnik, ki pričnejo telesne energije preusmerjati v optimalno naravno stanje. Vaje, ki jih predstavljamo tokrat, je priporočljivo izvajati vsak dan, saj bodo v vašem telesu vzpostavile ravnovesje in bodo pomagale pri krepitvi imunskega sistema.

Masiranje točk K-27
Točki K-27 poiščete tako, da kazalca obeh rok položite na ključnico in premikate roke eno proti drugi, dokler ne dosežete notranjih kotov ključnice. Nato roki premaknite približno 2 cm navzdol in poiščite mehkejše udrto mesto. Počasi dihajte in približno 10 s močno masirajte oziroma trepljajte obe točki.

Masiranje priželjca
Položite prste ene ali obeh rok na sredino prsnice, na priželjc. Počasi dihajte skozi nos in izdihujte skozi usta ter približno 10 s močno trepljajte mesto.

Vranični točki
Dihajte in približno 15 s močno trepljajte živčno-limfni refleksni točki, ki se nahajata pod prsi vzdolž reber. Lahko trepljate tudi vranični akupunkturni točki ob straneh telesa, približno deset centimetrov pod pazduhami.

Avtor: Nina barbič
www.viva.si

Deli to s prijateljem