Z mislimi in čustvi človek ustvarja svoje življenje

Pred izdajo prve knjige Nadangel Rafael sporoča je Janko Jamšek želel dati knjigi popotnico in ljudem povrniti moč, da se zavemo, kdo sploh smo. Ko se tudi sama znajdem v stiski ali ko se name obrnejo ljudje po pomoč, me vedno prešine, da je v tem besedilu nekaj več, da je nekaj zakodirano, kar lahko razume predvsem naša duša in to sprejme z vso odgovornostjo in upanjem.

Lahko naredim naslednji korak in tokrat mi bo uspelo! Pravzaprav mi uspeva vsak dan, korak za korakom.

Najprej naj povem nekaj besed o Janku. V Slovenijo je prenesel nauk o Pričujočnosti JAZ SEM, ga na svoj edinstven način živel in podajal drugim preko odprtih srečanj na temo duhovnost našega vsakdana.
Cilj teh srečanj je bil spremeniti linearni način razmišljanja, v katerega smo bili vzgojeni, s kozmičnim in se tako približati doživljanju nove dimenzije vsakdana.

Splet okoliščin je poskrbel, da je Janku Jamšku leta 2006 prišla v roke nemška knjiga Erzengel Raffael spricht, avtorja Borisa Lukacsa. Navdušen je bil nad njo in začutil je potrebo posredovati vsebino te knjige slovenskemu prostoru, zato se je odločil knjigo prevesti. Povabil me je k sodelovanju in skupaj so naju prežemale energije nadangela zeleno zlatega žarka, žarka zdravljenja in resnice.

Janko Jamšek, rojen leta 1926 v Ljubljani, je po končanem študiju strojništva večino svojega življenja deloval na Inštitutu za atomsko fiziko v Švici, je svoje zemeljsko poslanstvo sklenil novembra 2008. Zadnja leta je živel in deloval v Sloveniji. Njegovo podajanje resnice je temeljilo na sintezi znanstvenega in duhovnega pristopa s predznakom ljubezni.

Izdaja knjige Nadangel Rafael sporoča je pravzaprav nadaljevanje njegovega dela, saj je bila njegova velika želja prenesti vodilno temo te knjige: ponazoriti človeštvu njegovo resnično naravo, ga ozavestiti in soočiti z njegovim božanskim bistvom, njegovo Pričujočnostjo JAZ SEM.

Predgovor iz knjige Nadnagel Rafael sporoča, Janko Jamšek 2008:

Z mislimi in čustvi človek ustvarja svoje življenje in svet, v katerem živi.

Če s svojim življenjem ni zadovoljen in bi želel nekaj trajno spremeniti, mora predvsem spremeniti temelje, na katerih je zgrajen njegov miselni svet.
Če želi popolnost, mora podrediti svoj način razmišljanja kozmičnim zakonitostim, ki so popolnost, saj je na njih zgrajeno vse stvarstvo.
Najvišja zakonitost je zakonitost Enosti. Izraža se na vseh ravneh in v naših srcih je zapisana z ustvarjalnim izrazom »JAZ SEM«. To je pot, ki odpira vse resnice življenja na vseh ravneh.

Na to pot pa lahko stopimo le, če prestopimo prag dvomov, nejevernosti, prag, kjer moramo pustiti vse svoje materialne, miselne in čustvene naveze.
Nauk o Pričujočnosti »JAZ SEM« je bil dolgo skrbno varovan misterij, ki je bil razodet samo učencem na zelo visoki stopnji. Šele v začetku preteklega stoletja ga je zahodnemu svetu prinesel mojster St. Germain. Sam ga je imenoval »Kraljevska pot«, ker je to edina neposredna in najkrajša pot, ki vodi v popolno svobodo in veliko Enost. Njena posebnost je, da ni dosegljiva človeškemu egu, saj je to pot duše, ki ji mora posameznik prepustiti svoje življenje.

In česa se je treba naučiti za dosego tega cilja?

Ničesar, saj imamo vse že v sebi. Treba je le spremeniti način razmišljanja, preiti od linearnega, zemeljskega, zgrajenega na minljivih človeških resnicah, na vsedimenzionalno, brezčasno kozmično razmišljanje, kjer je vse popolnost. Z drugimi besedami, v vsem je treba postaviti Boga v naših srcih na prvo mesto. Zunanji cilji se pri tem ne bodo spremenili, zamenjali bomo samo svet ega za svet duše in duši dovolili, da v našem življenju ustvarja popolnost. Svobodna volja nam omogoča izbiro, moč resnične vere pa je odločilna za njeno uresničitev.

Sporočila nadangela Rafaela odpirajo pot, da lahko vsakdo spozna obe strani življenja, ustrezno svoji stopnji zavesti najde pot in stopi na pot, ki mu bo pomagala odkriti njegovo poslanstvo – postati prebujeni mojster svojega življenja in ne več biti žrtev zunanjih okoliščin. Skoznje spoznavamo svojo vlogo stvarnika in to, kako mogočna so sredstva s katerimi razpolagamo, in za to tudi prevzemamo odgovornost.

Velik korak je dosežen, ko začnemo delovati skozi svojo dušo in ne več samo skozi ego. Mojstri opisujejo to stanje kot prebujenje iz sna v življenje, kot neke vrste duhovno rojstvo … Z drugimi besedami, resnična pot duhovnega razvoja se začne šele tedaj, ko učenec preneha sanjati o duhovnosti, ko prevzame odgovornost za svoja dejanja in se začne identificirati z božanstvom v sebi.

Od zdaj ne potrebuje več ne šole ne zunanjega mojstra, ker se zaveda, da ima vse v sebi. Popolnoma se prepusti vodstvu svojega notranjega mojstra in vsa njegova pozornost je zdaj usmerjena v spoznavanje zakladnice ljubezni in modrosti v njegovem srcu. Razvoj duše pa se tu ne ustavi, ampak se pravzaprav šele začne …

Skozi razširjeno zavest bo zdaj njegovo spoznavanje sebe v korist celotnemu človeštvu, velikemu »JAZ SEM« in v sodelovanju z mojstri modrosti udejanjanju božanskega načrta popolnosti.

Od posameznikove resnosti, njegove iskrenosti do samega sebe, pripravljenosti opustiti naveze, njegovega zaupanja in vere pa je odvisno, kakšna in kako dolga bo pot, ki se bo začrtala pred njim.
Sporočila in nauki iz knjige Nadangel Rafael sporoča prečudovito izpolnjujejo to nalogo. S preprostimi besedami, pristopi in vajami uvajajo posameznika na pot velike resnice.

Lukacs Boris, iz knjige Nadangel Rafael sporoča

Ne beži pročRafael(1)[1]

Postoj, ustavi se vendar,
ne beži proč; kam hočeš oditi?
Ostani vendar pri meni, čisto pri meni,
kličem te, prosim te
z vso svojo močjo, otrok moj, jaz te ljubim.

Ne beži proč,
ni kraja v vesolju, ki bi bil lahko tvoja domovina,
samo jaz sem, samo pri meni je ljubezen tvoj
večni dom.

Moje ljubeče roke te iščejo,
moj glas ti sledi,
kamorkoli že hitiš.
Samo jaz te bom ozdravil iskanja,
moj srčni utrip te bo napravil ljubečega
in zanetil v tebi mogočni plamen neskončnega.

O, otrok moj,
ne beži proč, ne proč od mene,
tisoč žarkov moje ljubezni
teče in hiti, da bi ti utirali pot, in ti
se spreminjaš, ko iščeš in tavaš po stranpoteh,
ko se vendar tok moje ljubezni nahaja pod
tvojimi nogami.

Pošiljam ti oznanjevalce svojega sonca,
ki so ustvarjeni iz iste substance,
Pričujočnosti JAZ SEM,
samo da bi se tvoje srce odprlo zame.

Avtor: Helena Cesar
www.zarek-hc.si

foto: Daniel St. Pierre, Freedigitalphotos

O Helena Cesar

Moj pristop delovanja je celosten, zato povezujem starodavne modrosti in različne pristope, ki so pisani na kožo posameznikom. Osnovno vodilo vseh soustvarjalcev je: »Z resnico srca do svetlobe sveta« in tako postati najsvetlejši Žarek v Grosupljem ter širše pri ozaveščanju ljudi, pri iskanju samega sebe.

Moja spletna stran
Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: