Išči
Generic filters
Naroči v Trgovini Duhovnost

Zakaj se razdre partnerski odnos

foto pexels.com
Oglas

Skupni imenovalec vseh parov, ki si iskreno priznajo, da potrebujejo strokovno pomoč in vodenje je zavedanje, da tako kot je sedaj, ne bo šlo več naprej. V odnosu se počutita osamljeno, vsaj eden od partnerjev želi in potrebuje mnogo več od odnosa oziroma od partnerja, ki tega ne more, noče, ne zmore ali ne zna razumeti in dati drugemu. Odnos med dvema različnima posameznikoma, ki tvorita partnersko zvezo se razdira počasi, postopoma, z mnogo majhnimi detajli.

Prihaja do šumov v komunikaciji, ne držita se dogovorjenih pravil oziroma sabotirata partnerske dogovore.

Običajno nimata zavedanja, da je potrebno nastale boleče situacije in zamere sproti skozi iskren pogovor čistiti in iskati nove dogovore, ki naj bi se jih seveda oba držala. O prvotni zaljubljenosti ni ne duha ne sluha, tudi o kasnejši zreli ljubezni ne. Odnos se razdre pogosto tudi zato, ker vztrajno trmarita in tiščita lastne zahteve v ospredje, egoistično in brez empatije do stališča ali potreb drugega partnerja.

Veste, vedno bolj ugotavljam, da je partnerski odnos sodelovanje in iskanje skupnih rešitev za nastale konflikte ali različnosti pogledov na neko situacijo ne pa sovražne aktivnosti in napadanje drugega partnerja za vsako malenkost in iskanje vsega kar je narobe. Zakaj pa potem sploh biti skupaj, če smo hostilno naravnani in nam ni mar za sinergije dobrobiti za oba v odnosu?

Partnerski odnos trči v čeri tudi, ko se par ne pogovarja več o njima kot dvema posameznikoma, ki sta različna in imata tudi različne potrebe in pričakovanja, a zaradi skupne zaveze in ljubezni iščeta tisto skupno verigo, ki ju pelje naprej in se pri tem počutita eden ob drugem spoštovano in varno, ljubljeno in zavarovano.

Mogoče te zanima  Kako pomembna je spolna energija

Dva sta močnejša kot eden sam, sodelujeta in jima je mar, da se imata fajn, da sta sproščena, se smejeta, kdaj sproščeno uganjata norčije in se ljubita kjer utegneta. Tako približno je bilo pri marsikomu od nas, ko smo bili zaljubljeni in na začetku odnosa, kajne?

No, zakaj ne bi tega spet podoživeli ob zavedanju, da je potrebno partnerski odnos vsak dan znova graditi, utrjevati in za njega resno in odgovorno delati po iskrenih močeh in z dobrim namenom.

To enostavno pomeni, da se potrudimo osrečevati partnerja in s tem, ko je druga stran srečna in zadovoljna, osrečuje tudi nas, ker nam vrača ljubezen, toplino in bližino.

Več v knjigi Iskreno o partnerstvu >>

Naroči v Trgovini Duhovnost

Ali ti je bil članek v pomoč?

Avtorica prispevka sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka Melita Kuhar, ki vodim projekt Svetovalnica.
No Tab Selected
No Tab Selected

PONUDBA TRGOVINE DUHOVNOST

Izpostavljeni svetovalci

Žarek, Helena Cesar s.p.

Žarek, Helena Cesar s.p.

Ni Komentarjev
Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Ni Komentarjev
Edita Tomič

Edita Tomič

Ni Komentarjev

Zadnji članki

Prižgi zlato žensko v sebi

Prižgi zlato žensko v sebi

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved 2. 8. 2021

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved za Avgust 2021: Čas je za korak naprej

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 1. 8. 2021

Numerološka napoved 2. – 8. 8. 2021: Čas hitrejšega manifestiranja

Numerološka napoved 2. – 8. 8. 2021: Čas hitrejšega manifestiranja

SPOROČILA VESOLJU

0
Deli to s prijateljem