Astrologija

Zvezde v kitajski “Astrologiji zvezde severnice”

Kitajska »Astrologija zvezde severnice« temelji na zvezdah, položenih v 12 palačah, ki predstavljajo posamezna področja življenja. Različne šole uporabljajo različno število zvezd, od 86 do tudi več kot 113. Zvezde so razporejene v palače natalne astrološke karte na podlagi rojstnega časa posameznika. Glavna zvezda je ZI WEI (»cesar vseh zvezd« ali severnica), kar je tudi razlog za ime te astrologije. Za razumevanje in razlago natalne astrološke karte se uporablja 89 zvezd, za tekoči letni cikel pa še dodatnih 24 zvezd.
Vsaka zvezda nosi svoje kvalitete, in sicer vsaka zvezda vsebuje več možnih pomenov. Ti nakazujejo na fizično pojavnost, zdravstvene aspekte, telesne dele, osebnost, talente, posest, zadovoljstvo in odnos do neposrednega okolja.

Moč zvezde je odvisna od:
1. položaja v kateri palači oz. na katerem področju življenja se zvezda nahaja;
2. svetlosti zvezde;
3. medsebojnega vpliva z drugo glavno zvezdo v palači;
4. vpliva drugih zvezd in njihove kompatibilnosti;
5. vpliva palače v kateri se nahaja;
6. vpliva zvezd iz palač, s katerimi je osnovna palača v medsebojnem odnosu.

Vsaka zvezda ima drugačen pomen glede na palačo v kateri se nahaja, torej se ocenjuje drugače, če je npr. v življenski palači ali v palači prijateljev. Prav tako je pomen zvezde drugačen, če je glavna zvezda v palači sama ali pa sta skupaj dve glavni zvezdi, ki imata tako močan medsebojni vpliv, da se lahko osnovni pomen posamezne zvezde močno spremeni. Kvaliteta zvezde je odvisna tudi od njene svetlosti, torej kje ima največjo moč. Zelo svetla srečna ali ugodna zvezda bo pokazala vse svoje pozitivne lastnosti, zelo svetla neugodna zvezda pa ne bo pokazala svojih najslabših lastnosti. Na oceno palače vpliva tudi število in lastnosti ugodnih ali neugodnih zvezd, kot tudi njihov medsebojni vpliv, saj lahko srečanje neugodnih zvezd prinese pozitivne učinke, ali pa močne srečne in ugodne zvezde negirajo vpliv neugodnih zvezd. Vpliv kompatibilnosti je tako lahko srečen, koristen, povprečen ali celo neugoden. Vsaka zvezda in vsaka palača nosijo tudi svoj osnovni element (ogenj, zemlja,kovina, voda ali les).

Po kitajski metafiziki so elementi v različnih odnosih – ustvarjalnem ali uničevalnem, lahko se podpirajo ali nadzirajo. Moč zvezde je torej odvisna tudi od tega ali jo palača podpira ali pa sta v kakšnem drugačnem odnosu. Ob podpori palače bodo pozitivne in negativne zvezde še močnejše. Vsaka palača je tudi v odnosu s 4 drugimi palačami. Najmočnejši vpliv ima palača, ki je v opoziciji, torej tista, ki ji leži nasproti. Velik pomen imajo tudi palače oz. njihove zvezde iz matrice, ki jim pravimo tri harmonije. Vsaka palača spada v eno izmed treh harmonij, kar pomeni, da je povezana s še dvema palačama v isti strukturi – vodni, leseni, ognjeni in kovinski.

Zvezde se razvrščene na več načinov. Osnovna je delitev na glavne (14) in stranske zvezde. Naslednje so delitve na podporne zvezde, škodljive zvezde, ugodne, neugodne ali nevtralne zvezde, zvezde preobrazbe, severne ali južne zvezde, finančne zvezde, umetniške zvezde, zvezde odnosov…

Značilnost nekaterih zvezd je tudi ta, da so aktivne samo, če delujejo v paru, kar pomeni, da morajo biti v določenem medsebojnem položaju, npr. v isti palači, v treh harmonijah, da oklepata določeno palačo, da sta v opozicijskih palačah. Tem različnim pozicijam zvezd pravimo, da se zvezde srečajo.

Zelo velik pomen imajo tudi štiri zvezde transformacije, ki omogočajo bogastvo, razcvet, moč, sloves. Med njimi je tudi ena neugodna zvezda, ki prinaša težave, bankrot, ločitve. Te zvezde so sprožilci dogajanj znotraj Zi Wei Dou Shu astrologije in z njimi nekaj, kar je samo potencial, postane realnost. Te 4 zvezde so položene že v natalni karti in veljajo vse življenje. Dodatno se pojavljajo še v cikličnih kartah (desetletnih in enoletnih), kar še dodatno pomaga ovrednotiti ugodnost ali neugodnost posameznega življenjskega obdobja.
Zvezde v astrološki karti ostanejo vedno na istem mestu, tako kot so položene v natalni karti, čeprav se življensko področje oz. naziv palače v ciklih (10 let, 1 leto) zamenja. Npr. natalna palača Prijateljev je lahko v nekem 10-letnem ali tekočem ciklu palača Denarja, vendar zvezde ostanejo na svojem mestu. Pozicija štirih cikličnih transformacijskih zvezd pa se določa za vsak ciklus posebej, prav tako tudi pozicija dodatnih 24 zvezd za tekoči letni cikel.

Tagi
Pokaži več

Jelka Klun

Zvočna terapevtka z izvajanjem zvočnih gong kopeli in zvočno masažo s himalajskimi posodami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Close

Deli to s prijateljem

NAROČI SE NA NAŠE E-NOVIČKE ;)
Bodi med prvimi obveščen(a) o novostih, ugodnostih in akcijah.
  Kadar koli se lahko odjaviš !