Išči
Generic filters
5. nasvetov: Umetnost sprejemanja pravih odločitev

5. nasvetov: Umetnost sprejemanja pravih odločitev

Spremljaj
X

Spremljaj

E-mail : *
* Vaši osebni podatki bodo uporabljeni v podporo vašim izkušnjam na spletni strani in za namene, opisane v naši Zasebnost. S tem se strinjate in soglašete tudi s pravilnikom o Zasebnosti.
5. nasvetov: Umetnost sprejemanja pravih odločitev 65. nasvetov: Umetnost sprejemanja pravih odločitev 65. nasvetov: Umetnost sprejemanja pravih odločitev 6

Odločanje je bilo od nekdaj moja šibka točka. Sonce imam v znamenju Tehtnice in Venero v znamenju, ki rado razčlenjuje, tehta in meri do onemoglosti tako, da sem vedno nihala med dvema možnostima bolj kot je bilo potrebno, izbirala in iskala ravnovesje, a sem ga zelo težko našla. Sposobnost učinkovitega odločanja je bila zame velikokrat »mission impossible«. Največ težav so mi povzročale malenkosti s katerimi se nekdo sploh ne bi ukvarjal. Npr. ali naj raje kupim modro ali roza majčko, čevlje z nizko ali visoko peto, rdečo ali roza šminko, s katerim fantom bi šla raje na kavo… Ko sem se odločala o večjih in pomembnih stvareh, o velikih finančnih izdatkih pa nisem imela težav in odločitve so hitro padle, zanimivo. Tega si nisem znala razložiti, dokler se nisem srečala z astrologijo, s svojo astrološko karto, v kateri sem našla odgovore na moja večna vprašanja – ZAKAJ?

Pred leti sem izbirala med serijo prenosnih računalnikov. Na prvem mestu je bila zame oblika, design, očarala me je biserno bela barva, bela tipkovnica z osvetljenimi tipkami, eleganten napis VAIO v srebrno svetleči barvi. To je to! Toda potrebujem tudi dovolj velik ekran, primerno hitrost, potem še cena, da ne bom preplačala tega designersko lepega računalnika.

In tu se je začelo. Če je bil lep, ni bil dovolj hiter. Če je bil zmogljiv, ni bil lep, če je bil hiter in lep, ni bil dobavljiv v tistem času…. Vam je kaj poznano?

In tako, se nam lahko dogaja povsod v življenju. Ko izbiramo partnerja na primer ima vse kar si želimo, pa je mogoče zavzet. Ko iščemo hišo ali stanovanje se nam dogaja ista stvar. Je čudovito, ravno prave velikosti a ni na pravi lokaciji. Vedno lahko najdemo nekaj, kar nam ni všeč in nam otežuje odločanje.

Za sprejemanje odločitve je zadolžen 3. energetski center (solarni pleksus – Manipura) astrološko pa vse kar je povezano z našim Soncem in njegovim dispozitorjem, vladarjem 5. hiše, s planeti v 5. hiši in z vsemi njihovimi aspekti, ter z znakom Leva. Ta čakra je povezana z odločnostjo, voljo, samozavestjo, močjo in sposobnostjo, odločnostjo, da se hrabro soočamo z izzivi, ki nam pridejo na pot.

Neravnovesje 3. energijskega centra – pomanjkanje energije v 3. čakri, se na fizičnem telesu pokaže v bolečinah hrbtenice in križu, v slabši prebavi, napenjanju, kot čir na želodcu. Na čustvenem in mentalnem nivoju pa v stanju, ko se čutimo nesposobni, da nekaj začnemo in tudi končamo, samozavest je šibka, nimamo inciative, smo pasivni, težko komu rečemo NE, težave imamo v odločanju, smo tudi sramežljivi…

Neravnovesje se lahko pokaže v povsem nasprotni smeri. Ko je energije v tej čakri preveč, se pojavi prevelik ego, stalno preizkušanje svojih limitov, brezglavo podajanje v rizik, vsiljevanje svoje volje drugim, težave z avtoritetami, v komunikaciji zlahka prizadanemo druge, se stalno izpostavljamo ker potrebujemo občutek, da smo nekaj več …

Dober pretok energije v 3.čakri in njeno kroženje z ostalimi šestimi pa daje veliko osebno moč in voljo, oseba enostavno ve kaj hoče, je sposobna dobre organizacije, je zdrava, vitalna, uresničuje svoje cilje, ne vsiljuje svojega mnenja drugim, je samodisciplinirana, se jasno izraža in je samozavestna, se hrabro sooča z izzivi, sodeluje z drugimi in ne tekmuje, premore pozitivno samokontrolo, zaveda se sebe, svojega ravnanja, spoštuje in ceni sebe ter druge ljudi, je velikodušna …

Kako razvijemo najboljše lastnosti v 3. čakri in se naučimo sprejemati odločite, ki so v skladu z našim srcem, dušo in razumom?

1. S pozitivnimi afirmacijami:

 • Lahkotno rešujem vse svoje izzive.
 • Močan/na sem, v svojem centru in odločen/na.
 • Moja moč sije iz centra mojega bitja.
 • Pogumen/na sem in fokusiran/na.
 • Moja notranja moč čisti vse blokade in strahove.
 • Cenim moč v sebi, jo spoštujem, čutim in se z njo povezujem.

2. S prehrano:

 • Hrana rumene in oranžne barve.
 • Šipkov čaj in glog.
 • Izvirska voda, ki jo za nekaj ur izpostavite sončni svetlobi.
 • Prehrana, ki vsebuje C vitamin.

3. Z določenimi energijskimi vajami:

 • Ko komuniciramo z drugimi ljudmi se potrudimo, da smo osredotočeni na predel solarnega pleksusa.
 • Joga vaje, ki spodbujajo 3. energijski center.

4. Z uporabo Bachovih ali drugih cvetnih esenc:

 • Larch, Buttercup, Hibbertia, Sunbonnet.

5. Ločite se od navad, ki so za vas škodljive in vas ne podpirajo:

 • Veste, da vam kajenje škodi, a ne ukrepate.
 • Ločite se od hrane, ki vam ne daje dovolj energije, npr. od sladkega.
 • Opustite spominjanje preteklih bolečih spominov, dogodkov, situacij.
 • Ste v odnosih, v katerih se ne počutite dobro? Zamenjajte jih s produktivnimi.
 • Znebite se starih stvari, spominki, oblačila, ki vam ne ustrezajo več.
 • Poiščite najmanjši »skupni imenovalec«.
 • Stopite iz cone udobja in končno naredite nekaj zase.

V bistvu pa SLABE in DOBRE odločitve sploh ne obstajajo. Kot pravi Ana Bučević obstajajo le ODLOČITVE s katerimi ste se ali pa se niste uskladili. Kar pomeni, da prisluhnite svojim najglobljim željam in potrebam tako, da slišite kaj si želi vaše srce in mu nato samo sledite.

»Sledite svojemu srcu s pogumom in ljubeznijo«.

ISAR C.A.P., astrologinja in astroterapevtka – Moja želja in namen je, da bi lahko s pomočjo Astrologije in AstroHealinga tudi vam pomagala do pomembnih odgovorov na vaša vprašanja; da bi vam lahko pomagala na poti do vaše SREČE. Kajti sreča je, ko najdeme SEBE in zaživimo v polnosti to, kar v resnici smo: ljubezen in svetloba.
No Tab Selected
No Tab Selected

Ali ti je bil članek v pomoč?

Deli to s prijateljem