5 razlogov zakaj izbrati pozitivne misli

foto:pixabay.com

Preko dneva se nam v glavi pojavi nešteto misli. Veliko misli iz dneva v dan ponavljamo. Mogoče je čas, da ugotovimo ali smo v svojem razmišljanju usmerjeni v pozitivno ali negativno smer.  Če se dnevno pojavi več negativnih misli je čas, da nekaj storite in poskusite v bodočnosti izbirati pozitivne misli. Kako živimo je tesno povezano z našim razmišljanjem, zato je še bolj pomembno, da svojo energijo usmerimo v pozitivno razmišljanje in tako obarvamo svoje življenje v tople barve.  Pa si poglejmo pet razlogov zakaj so pozitivne misli dobre za vas.

  • Boljše počutje

Takoj, ko imate o sebi in svetu boljše misli se nemudoma počutite bolj srečne in zadovoljne. Lepe, pozitivne misli prinesejo lepe pozitivne občutke. Če se znajdete v neprijetni situaciji in nanjo znate pogledati iz svetle strani, boste lažje prebrodili težave in več se boste naučili, saj boste vedno in povsod z vsem kar je, iskali pozitivne misli in to lahko vaše življenje spremeni bolj kot si lahko mislite.

  • Boljši odnos do sebe

Ko mislimo pozitivno, smo v boljši harmoniji s samim seboj. Misli nam pričarajo boljši odnos do sebe. Če se odločimo, da bodo misli, ki jih gojimo do sebe prav tako lepe, bomo že samo s tem popravili odnos do samega sebe. Če trpi naša samozavest in se ne sprejemamo in ljubimo dovolj, je skrajni čas, da ustvarimo o sebi lepšo sliko in počasi korak za korakom začnemo sprejemati to kar smo. Če ne sprejemamo sebe, trpi celo naše življenje. Hitro nas zavede mišljenje, da nismo dovolj dobri in vredni lepega in dobrega v življenju. Čas je, da misli, ki nas delajo nesrečne opustimo in zamenjamo s pozitivnimi mislimi in tako popravimo odnos do sebe. To storite tako, da tiste misli, ki so negativne, spremenite v pozitivne in potem sledi samo še vaja. S časom boste izrinili negativno in presenečeni boste nad dosežkom.

  • Mir in blagostanje

Skozi proces pozitivnega razmišljanja boste ustvarili veliko miru. Oddajali boste boljšo vibracijo in tako nevede pomagali svetu. Svojo okolico boste nalezli s pozitivnim pristopom do življenja in tako še koga navdušili s svojim zgledom. Ker smo vsi povezani z nevidno nitjo energije in smo vsi eno, je to kar damo od sebe zelo pomembno. To je najvišja oblika pomoči, ki jo lahko damo sebi in svetu. Več bo pozitivnih misli krožilo po tej nevidni skupni energiji, ki nas združuje, boljši svet bomo ustvarjali. Zavedati se morate, da ste edinstveni in zelo pomembni na tem planetu. Vredno se je potruditi in z delom na sebi doseči veliko notranjega kot tudi zunanjega miru.

  • Lepši svet

Svet okoli nas bo zažarel v vsej svoji lepoti. Ko se ne bomo več ukvarjali z negativnimi stvarmi, bomo lahko dobili uvid v lepoto sveta okoli nas. Spoznali bomo, da je planet na katerem živimo prelep. To je tista prava lepota življenja, ki jo resnično lahko cenimo. Pozabimo na politiko in vsesplošne razmere v državi. Raje se ozrimo na lepoto narave, ki nas obdaja. Poskusimo preživeti več časa v naravi in jo samo opazovati. Tako boste bolj prisotni v tem trenutku, kar pa je dobro za vaš notranji mir in vsesplošno počutje. Začnite ceniti lepote sveta, si večkrat vzemite čas in si jih natančno oglejte.

  • Prihodnost bo svetla

Vse kar mislite in čutite v tem trenutku je podlaga za prihodnje dogodke. Sami ste ustvarjalec svoje resničnosti in vedno lahko nanjo tako ali drugače vplivate. Ko mislite pozitivno, oddajate v vesolje dobre vibracije in ta vam bo v prihodnosti vrnil v isti meri. Torej, če si želite dobrih izkušenj, morate misliti dobro in tako poskrbite za svojo srečo. Le vi ste tisti, ki se lahko osrečite. Nihče ne more to narediti namesto vas. Svet okoli vas je le odraz tistega kar nosite v sebi. Karkoli vam ni všeč, morate poiskati v sebi in poskrbeti za spremembo. Življenje vas vedno samo opozarja na to kje imate še delo. Ko boste znali prepoznati kaj je tisto kar vam ni všeč v življenju in to napako poiskali v sebi, bo vaš svet vedno bolj prijeten in miren.

Torej pozitivne misli vam bodo prinesle srečno življenje. To pa je tisto kar iščemo vsi. Srečo in mir. Velikokrat ljudje to iščejo zunaj sebe in spregledajo, da imajo že vsa orodja pri sebi. Naj še opomnim, da vedno ne gre vse gladko. Slišati je preprosto. “Mislite pozitivno in vse bo v redu.” To pa je v praksi lahko večji izziv kot si upate misliti. S tem se ne obremenjujte preveč. Poskusite biti čim bolj pozitivno naravnani in ne bodite strogi do sebe, če vam to kdaj ne bo šlo. Konec koncev smo samo ljudje. Vsakič ko se boste trudili v pozitivni smeri, boste naredili veliko dobrega zase in za svet. In to je tisto kar šteje.

Avtor: Alja Aljančič
www.carobnozivljenje.com

O Alja Aljančič

Čarobno življenje: Postanite resnično srečni!

Vsi članki

Naroči se na E-novičke portala Duhovnost

Z nami je pot lažja in lepša ;-)

Veseli smo, da si se nam pridružil-a

Nekaj je šlo narobe

PUSTI SPOROČILO: